Re: Kamerakännykkä apuvälineenä - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKamerakännykkä apuvälineenäRe: Kamerakännykkä apuvälineenä

#285592 Ilmoita asiaton viesti

Finnwin kirjoitti: (30.8.2010 18:00:01)

ts kirjoitti: (30.8.2010 16:48:57)

Finnwin kirjoitti: (30.8.2010 16:39:59)

Tässä USGAn ja R&A:n yhteinen tiedonanto marraskuulta 2009. Electronic Devices

Mitenkähän ton Gamebookin nyt käy kun iPhonessa on kompassi?

Taitaa alla oleva lainaus antaa siihen vastauksen. Eli kännyköitä voi käyttää kaikkeen Ei Golfilliseen tarkoitukseen. Tuo juontaa varmastikin siitä tosiasiasta, että USGA:lla tai R&A:lla ei ole resursseja eikä kompetenssiakaan (sitä voi tietysti ostaa) käydä kaikkia kännykkä aplikaatioita läpi, josko ne voisivat avittaa pelaajaa sääntöjen vastaisesti. Ainoa käytännöllinen mahdollisuus on, joko sallia kaikki vermeet, ominaisuudet ja ohjelmat tai rajoittaa käyttö laitteisiin, joilla kyetään mittaamaan vain etäisyyksiä. Ei helppo rasti ’lainsäätäjillekään’.

3. Multi-functional devices such as mobile phones, PDAs, etc (i.e., devices that are primarily communication devices, but which may have other potential uses) may be used as follows:

The device may be used for any non-golfing purpose (e.g., as a communication tool to phone, text or email), subject to any club/course regulations and the rules on accessing advice-related matters – see Decision 14-3/16.

Pitänee siis kääntää takki takaisin, että iPhone on kielletty golf tarkoituksessa… eikö niin.
Menee muuten moni muukin laite siinä sivussa. mScoren käyttökin kisassa näyttäis olevan mulle kiellettyä (juuri kun sen hankin)…

Laitteita voi siis käyttää huoletta ei-golf tarkoitukseen (tämä mahdollistaa KL:n peräänkuuluttaman ’iPhone’ ryhmän puhelimen käytön). Mutta heti kun käytät laitetta golf tarkoituksessa (electronic yardage book, score card, aiheen valokuvatkin…), tulee kaikkien sen ominaisuuksien olla sääntöjen puitteissa.
Tämä itsessään rajaa jo lähes kaikki nykyiset vermeet, iPhonesta puhumattakaan.

Vaikea rasti, kuten Finnwin totesi.