Re: Kahvikupponen jo 1,50!!!!! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKahvikupponen jo 1,50!!!!!Re: Kahvikupponen jo 1,50!!!!!

#374533 Ilmoita asiaton viesti

Jos Onnille ei nopeat päättelyt riitä niin lue tästä, OK laskin vähän karkeasti itse asiassa pessimistisesti.

—————————————————-

Opetusravintolan päällikkö Virve Louhi Turun ammatti-instituutti laskee, että heille katetta jää tuollaiset 80 prosenttia. Hän toteaa hieman hymyillen, että kyllähän kahvikupillinen on sellainen tuote, josta nykyään otetaan hintaa melkoisesti.

Martalla pannullisen keittäminen kesti kolme minuuttia. Laskennan lehtori Helena Santalan mukaan työvoimakustannusten laskeminen on kahvipannullisen tapauksessa lähinnä teoreettista, joten vaikeasti eriteltävään työvoimakuluun varaudutaan myyntikatteessa, kuten hotellijohtaja painottikin. Onko kahvi sitten niin vaikea valmistettava ja tarjoiltava, että kolmanneksen työvoimakulu on perusteltavissa?

Ravintolapäällikkö Tähtinen toteaa, että kyllä kahvi on huomattavasti työläämpi tarjoiltava kuin esimerkiksi olut.

-Oluthan tulee nappia painamalla, hän korostaa.

Opetusravintolapäällikkö Virve Louhi taas on täysin eri mieltä. Hän toteaa, että saman yhden henkilön työpanoksenhan se vaatii.

-Jossain erikoiskahveissa voisi ajatella, että työvoimakustannus olisi suurempi.

Kaiken lisäksi jokainen hakee kahvinsa usein itse. Jos 3 sentin kahvin kulurakennetta sovellettaisiin varttikilon kuhafileeseen, maksaisi kuhafile ravintolassa 132-264 euroa. Taitaisi jäädä tilaamatta. Kahvikupin hinta on aiheena arka. Pienemmät yrittäjät kieltäytyivät kohteliaasti haastatteluista eikä esimerkiksi Shellillä ymmärretty lainkaan, miksi asia heitä koskisi. Toisaalta tuotteen hintaa voidaan pitää oikeana, jos tuote menee kaupaksi.

Pannullinen kahvia:

Vesi 0,381 c.

Suodatin 1,9 c.

Kahvi 26,9 c.

Energia 0,2 c.

Yht: 29,381 c./10 kupilla

= 3 c.