Re: –> JuKu - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#286047 Ilmoita asiaton viesti
KL

JuKu kirjoitti: (22.10.2010 10:10:26)

KL kirjoitti: (21.10.2010 21:17:52)
Minun mielessäni ihmetystä tuossa vastauksessa aiheutti juuri tuo ’holed out in 7’ eikä mahdollinen diskaus väärästä paikasta pelaamisesta (josta siis näköjään olemme samaa mieltä). Koko ajan ainoa epäilys omassa päässäni on kohdistunut juuri tuohon sääntöön 18, eli pitääkö pallo palauttaa takaisin vaiko ei. Keskusteluissa on kuitenkin tullut moneen kertaan esille se seikka, ettei palloa olisi pelattu reikään sääntöjen mukaan. Tämä R&A:n vastaus kuitenkin esittää asian toisessa valossa.

Tämä oli minullekin uusi, mutta R&A:n kanta on mielestäni selkeä ja reilu: Vaikka palloa ei pelattukaan reikään sääntöjen mukaan, niin diskaus on liian ankaraa kun pallo oli niin reiän vieressä että tuulenpuuska sen saattoi pudottaa.

Jostain syystä tämä diskaus nousee joidenkin silmissä tärkeään rooliin eikä siitä ole nyt kyse ollenkaan. Jos pelaaja ei olisi yrittänyt lyödä palloaan ja pallo olisi tähtäyksen jälkeen mennyt kuppiin, se olisi ollut PAKKO palauttaa paikoilleen diskauksen uhalla (Dec 18-2b/10).

Tuon viestin sanoma on siis jossakin aivan muualla.