Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#199993 Ilmoita asiaton viesti

B kirjoitti: (11.10.2014 10:49:11)

B kirjoitti: (11.10.2014 10:05:39)
Many golfers have had it drilled into their brains that they need to turn more, so they whip their hips around to start the downswing. This is a killer.

Best Wishes, Butch Harmon (tuupparien tekijä?)

Tämä liittyy sekä otsikon aiheeseen että nimimerkki Vasen Pakin saamaan opetukseen peräti 2 eri golfpron tunnilla.

Syntyy vaikutelma, että nimimerkki VP pitää saamaansa opetusta kuten myös Butch H:n opetusta huonona ja/tai vanhanaikaisena ja/tai huonompana kuin sitä tapaa, josta prot yrittivät häntä opettaa toiselle tavalle.

Tuo pitää paikkansa. Minä pidän sitä tapaa itselleni huonompana. Liukuminen etujalalle downswingin aluksi on yksi swingi tyyli. Käsittääkseni Hagströmin Petsku toi jostain jenkkilän PGA koulutuksesta sellaisen kategoriajaon kolmesta eri swingityylistä (pahoittelen jos tämä hear say informaatio on väärää). Ihmiset jaoteltiin kahden akselin ympäri pyöriviin (joka vastaa tuota painonsiirtäjät mallia), keskiakselin ympäri pyöriviin ja etujalan ympäri pyöriviin. Itse osuin testeissä tuohon keskimmäiseen. Tuo jaottelu on mielestäni erittäin onnistunut.

Ja vaikka omakohtaisia kokemuksia/luuloja siitä, mitä itse swingissän tekee, ei voi pitää tieteellisenä perusteluna, niin nekin minun kohdallani viittaavat siihen, että tuo etujalalle siirtyminen on keskiakseli pyörijälle täystuho. Yhden talven harjoittelun jälkeen 2,5 händärin pelaaja ei päässyt enää alle 120 lyönnin kierrostuloksiin. 7 vuotta rämmin suossa, kunnes tänä keväänä koitin aktiivisesti pysyä takajalalla dowswingin alussa. Yhtäkkiä pystyin taas pelaamaan samalla pallolla useampia kierroksia.

Muistaakseni tämä vääntö alkoi aikanaan siitä, kun jossain ketjussa sanoit painonsiirron olevan oleellinen osa hyvää golf swingiä. Kahden akselin pyörijöille näin ehkä onkin. Minulle se oli oleellinen osa golfswingin täydellistä tuhoutumista.