Re: Huuksteri - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHuuksteriRe: Huuksteri

#508556 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Juu, eli sulla on Antti perusgolfarin ulkoa-sisään tuleva svingi, joka ei tuota pidemmän pälle tulosta.

Tämän ulkoa-sisään svingin lisäksi sinulla on taipumus ilmeisesti tulla osumaan lapa suljettuna, jolloin pallo lähtee vasemmalle ja taipuu sinne vielä lisää.

Tässä tilanteessa kaikkein paras ratkaisu on pron tunnit, joita saattaa joutua ottamaan useammankin, sillä svingiratasi on väärä. Svingiradan korjaaminen kestää aika kauan, mutta palkitsee mahtavasti. Sitten kun svingin rata on oikea, voi ruveta kiinnittämään huomiota lavan asentoon osumahetkellä. Vaikka lapa olisi pikkasen suljettukin, lopputulos ei ole aivan katastrofaalinen, jos tulet osumaan oikeaoppisesti sisältä.

Minä tahkosin koko kesän, enkä saanut tasoitusta juurikaan alemmaksi, sen takia, että löin lyhyitä lyöntejä johtuen pullista(johon tuli joskus hukkikin).

Sitten otin itseäni niskasta kiinni ja menin pron tunnille, suurin virhe oli svingirata. Pro kertoi, että backswing lähtee kohteesta suoraan pois ja downswing alkaa svingiradan muutoksella(oikea kyynärpää putoaa ja palloon tullaan sisältä. Näin svingiradassa tapahtuu ’silmukka’ jolloin ranteet toimii tiedostamattakin juuri oikein ja pallot lentää piiitkälle ja suoraan). Treenasin tätä viikon chippeillä ja puolisvingeillä ja menin taas tunnille ja taas treenattiin kaksi viikkoa ja sitten kävin tarkastuttamassa lyöntini ja svingirata oli kunnossa.

Nyt olen pelannut elämäni parhaita kierroksia(lähipeli tosin hieman tökkinyt, kun on tullut vain harjoiteltua svingiä). Pelasin kotikenttäni +10 ja siinäkin oli neljä kolmen putin griiniä. Lisäksi kiersin kotikenttäni ysin eilen +3. Tasoitus on lähtenyt 12 kivasti alaspäin.

Vanhalla svingilläni löin 150m rauta-5, nyt onnistunut rauta-7 kantaa saman matkan. Lisäksi avauksiin on tullut noin 30m lisää matkaa ja pallot lentää pienemmällä hajonnalla. Tosin välillä on pushi ongelmaa.

Luin joltain amerikkalaiselta nettisaitilta mielenkiintoisen artikkelin, jossa kerrottiin, että mikä on amatöörin ja pga-ammattilaisten näkyvin ero. Monet hyvät amatöörit lyö kauniilla svingillä, mutta ei läheskään niin pitkälle, eikä tarkasti kuin huiput. Osasyy tähän on se, että 95% amatööreistä tekee ’silmukan’ väärin, eli karkeasti sanottuna he vievät mailan taakseviennissä liian nopeasti sisään ja tulevat samaa, tai hieman eri reittiä palloon.

Oikeaoppinen silmukka tehdään niin, että taakseviennissä maila viedään kohtisuoraan, pystysti taaksepäin, ja oikea kyynärpää tippuu, svingplane muuttuu ja tullaan palloon sisältä, joka tuo palloon paljon enemmän painetta ja mailanpäähän vauhtia(rennommallakin svingillä)

Kannatta miettiä tätä asiaa, vaikka saattaakin kuulostaa höpöltä, mutta vaikutti mulla paljon ja uskon, että musta voi sittenkin tulla keskitasoa parempi golfari.