Re: Hidasta ja hermoja raastavaa…. - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHidasta ja hermoja raastavaa….Re: Hidasta ja hermoja raastavaa….

#370605 Ilmoita asiaton viesti

Itsekin olen aika äskettäin aloittanut, joten pistetäänpä vähän omia kokemuksia ensimmäisistä sadoista lyönneistä.

Kyllähän siellä gc-kurssillakin puhuttiin sujuvan pelin keinoista yms, mutta kyllä ne neuvot olivat pahasti hukassa, kun ensimmäisen kerran meni kentälle kiertämään. Talloin toisten puttilinjoja epähuomiossa, vetelin kärryä kielletyistä paikoista, rävelsin mailojen ja bägin sijainnin kanssa yms. Pelikaverien huomautuksilla noistakin selvittiin, ja muistetaan nyttemmin.

Itse kävin gc-kurssin toisaalla kuin nykyisessä seurassani, joten itseni piti sitten käydä vielä pieni etikettikurssi tulevassa kotiseurassani, ja kiertää kentällä muutama reikä kapteenin kera.

Kapteenin tehtävänä onkin opastaa, mutta lisäksi minulla oli mukava ja opastava pelikaveri ensimmäisellä 18r kierroksella (mainitsin tosin heti alussa olevani ekalla kierroksella, ja että kenttä ei ole kokonaan tuttu). Näiden 27 reiän avulla ja toisten pelaajien toimintaa seuraamalla puheet sujuvan pelin keinoista konkretisoituivat nopeasti.

Eli itsekin siis suosittelen kierrosta kapteenin kera. Millaisiahan käytäntöjä eri seuroissa tämän suhteen on? Omassa seurassani se kuuluu asiaan peliuraa aloittavien jäsenien tapauksessa.

Itse halusin opastusta ja pyrin omaksumaan sitä toisilta ekoilla kierroksilla, mutta vaikeaahan se on itsekin opastaa, jos ei oikein tiedä, mitä vastapuoli neuvoista tuumaisi. Etenkin, jos huomaisin neuvottavaa olevan pelitavoissa. No, vielä ei ole onneksi tullut sitä tilannetta vastaan.