Re: Helppo kysymys, montako rankkua? Ehkä helppo vastauskin. - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötHelppo kysymys, montako rakkua? Ehkä helppo vastauskin.Re: Helppo kysymys, montako rankkua? Ehkä helppo vastauskin.

#281292 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (30.1.2012 7:24:37)

TeesHot kirjoitti: (30.1.2012 6:58:01)

KL kirjoitti: (19.1.2012 22:44:20)
Kyseessähän on siis Dec 15-3b/2 ja sen uusittu versio. Aiemmin tilanteesta tuli vain 2 penaa ja nyt tulee neljä. Kummankin eri väärän pallon pelaaminen siis katsotaan nykyisin kahdeksi erilliseksi teoksi ja siten niistä molemmista tulee oma rangaistuksensa.

Keksitkö, miksi tähän sääntömuutokseen on tultu? Ensimmäinen väärän pallon pelaaminen on perustellusti rangaistava teko, mutta miksi nuo lisärangaistukset toisen väärän pallon pelaamisesta?

Muutos on aika iso, mutta perusteltavissa. Pelaajan lyötyä väärää palloa ja huomanneen sen, tulisi hänen olla entistä tarkkaavaisempi pallonsa tunnistamisessa. Toisen väärän pallon lyöminen on melkoista huolimattomuutta ja kyllä siitä kuuluu rangaista. Pelaajallahan on oikeus tunnistaa pallonsa tarvittaessa ja tätä oikeutta on korostettu jo edellisissä sääntömuutoksissa, joiden myötä väärän pallon pelaamisesta esteessä rangaistaan (vuoteen 2008 asti siitä ei rangaistu).

Muutosta ei voi perustella näin. Kyse on ainoastaan siitä, missä vaiheessa saman säännön moninkertainen rikkominen muuttuu useammaksi erilliseksi teoksi, joista saadaan rangaistus erikseen. Kaksi harjoitussvingiä (maata koskettaen) bunkkerissa johtaa yhteen 2 lyönnin rangaistukseen, paitsi jos virheestä on huomautettu niiden välillä, jolloin seuraus on yhteensä neljä. Näyttäisi siltä, että uusi deccari kertoo vain sen, että tällaiseen tekosarjan katkeaemiseen riittää sekin, että pelaaja itse huomaa virheensä eli pelanneesa väärää palloa.

Pelaaja on aina vastuussa siitä, että pelaa omaa palloaan, aivan riippumatta siitä, onko väärä pallo greenillä, väylällä tai umpiraffissa tai siitä, onko hän löytänyt ’Väärän’ pallon omin avuin vai onko esim. yleisö tai forecaddie osoittanut sen hänelle. Pelaajan velvollisuudet eivät sääntöjen mukaan lisäänny (tai vähene) sen takia, että hän on jo kerran tehnyt saman virheen, ja rangaistuskin pysyy samana, eikä kovene toistumisen takia. Myöskään huolimattomuuden aste ei ole rangaistukseen vaikuttava tekijä. Vaikka väärä pallo useimmiten on jonkun muun, myös pelaajan oma pallo voi olla väärä pallo. Ei ole olemassa ’vain ihan vähän väärää’ tai ’selvästi väärää palloa’, rangaistuksen suhteen.