Re: Harjoittele, harjoittele, harjoittele… - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluHarjoittele, harjoittele, harjoittele…Re: Harjoittele, harjoittele, harjoittele…

#248019 Ilmoita asiaton viesti

clap kirjoitti: (27.9.2006 22:56:35)

Vasen pakki kirjoitti: (27.9.2006 21:50:22)
Jos sun tekniikka-taito-taso riittää mahdollistamaan griiniosuman kentän vaikeimmalla GIR väylällä, sun tekniikka-taito-taso riittää 18 GIR:n kierrokseen. Sun kyky tuottaa onnistuneita suorituksia ei riitä, mutta tekniikka ja taito riittävät.

Tuo on kyllä niin suurta saissea etten ole pitkään aikaan tällä palstalla lukenut. Sinä siis irroitat tässä asiassa tekniikan ja taidon kyvystä tuottaa onnistuneita suorituksia?! Toivottavasti et ole missään valmennustehtävissä. En pelaa jalkapalloa mutta tekniikkani ja taitoni riittävät pomputtelemaan jalkapalloa päälläni takuuvarmasti kaksi kertaa. Saatanpa onnistua vaikka kymmenenkin kertaa ja mukana voi olla täydellinenkin pomppu. En kuitenkaan pysty tekemään sitä esim. 100 kertaa mikä on huipputason jalkapalloilijalle ihan helppo nakki. Väitätkö, että minun ja huippufutarin taito- ja tekniikkataso ovat samat, minulta vain puuttuu kyky tuottaa onnistuneita suorituksia?! Mielenkiintoista. Mitenhän pääsisin samalle tasolle tuossa kyvyssä tuottaa onnistuneita suorituksia – harjoittelemalla mahdollisesti? Mutta tekniikka ja taito eivät siinä kuitenkaan kehittyisi… vai?

Irroitan tarkoituksella tekniikan ja taidon kyvystä tehdä onnistuneita suorituksia. Tekniikka ja taito ovat hyvän suorituksen edellytyksiä, mutta eivät ne sitä takaa. Otetaanpa esimerkki. Meillä on 200m pitkä par3. Tarvitaan riittävän hyvä lyöntitekniikka, että pystytään lyömään pallo tuonne griinille. Esim swingi, joka tuottaa 80mph mailanpään nopeuden ei riitä. Jos pelaaja omaa tuon tarvittavan tekniikan, hän pystyy periaatteessa lyömään pallon tuolle griinille kerta toisensa jälkeen. Jos hänellä ei tarvittavaa tekniikkaa ole, hän ei pysty lyömään palloa sinne koskaan. Miksi hän sitten ei osu sinne joka kerta, vaikka olisi Tiger Woods? Eikö Tiger Woodsilla siis ole tarvittavaa taitotasoa tai tekniikkaa? Mun käsittääkseni kyse on jostain muusta.

Mä avasin tämän keskustelun kyseenalaistaakseni noi harjoittele, harjoittele, harjoittele ohjeet, joita täällä aina silloin tällöin näkee. Tottakai minäkin uskon, että harjoittelu kehittää. Joillakin paljon enemmän kuin toisilla. Ilmeisesti jotkut siis harjoittelevat paljon tehokkaammin kuin toiset. Ehkä oman korvienvälin huolto ja harjoittaminen voi olla monin verroin tuloksellisempaa kuin range sessio. Riittävä lepo, kyky nauttia kentällä olosta, kyky sulkea häiriötekijät mielestään, kyky hyväksyä huono onni. Mulle olisi esim hyvin tärkeää oppia tulemaan pallon takaa pois, jos mä huomaan keskittymiseni olevan huono. Me kaikki nähdään tour pelaajien tekevän sitä jatkuvasti ja klubituupparien ei juuri koskaan. Joka kierroksella mä lyön 2-3 lyöntiä, joissa mä lapa pallon takana ajattelen jotain ’nyt on vähän huukki stanssi, mutta mä korjaan sen swingissä’.

Mun pitää muuten sun pettymykseksi sanoa, että olen ollut valmennustehtävissä. Hirveää ajatella, että jotkut valmennettavista joutuivat tyytymään olympia kultaan. Varmaan joku parempi valmentaja olisi saanut niin lahjakkaista nuorukaisista paljon enemmän irti.