Re: Harjoittele, Bosco, Rifle, JuHana - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#248244 Ilmoita asiaton viesti

Rifle kirjoitti: (13.10.2006 8:44:32)
Ihmisellä on kaksi tajunnan tasoa, tietoinen ja alitajunta. Hän tekee kaikki asiat (kävelee, hengittää, heiluttaa golfmailaa jne …) jommalta kummalta puolelta tulevien käskyjen kautta. Suurin osa ihmisen toiminnoista voidaan suorittaa kummalla puolella tahansa, mutta (väitteen mukaan) ihminen kykenee kuitenkin tekemään tietoisella puolella ainoastaan yhden ainoan asian kerrallaan !! Kaikki muu toiminta (juuri sillä kyseisellä hetkellä) tapahtuu alitajunnan kautta.

No näinhän se menee. Jos lyönti on kunnossa, niin on helppo pelata miettimällä taktiikoita ja antaa alitajunnan tehdä lyönnit. Näin se menee kuitenkin vain kirjoissa. Ennemmin tai myöhemmin jokainen lyö huonon lyönnin, se ei vielä hälytä ketään, mutta jos toistuvasti alkaa tulla tietyn tyyppistä poikkeamaa, niin jotainhan asialle on tehtävä.

Joskus poikkeama voi johtua mielentilasta tai vireestä, jolloin lyönti korjautuu yön yli nukkumalla. Mutta jos poikkeama tulee yhä uudelleen ja aiheuttaa harmia (out, vesieste), tulee tarve korjata asia. Siis siirtää svingi alitajunnasta analyyttiselle puolelle. Sen voi saada kuntoon pron luona tai jopa itse (jos tietää paljon), jolloin on taas helppo svingailla alitajunnan ohjauksella.

Mutta jos analyyttinen puoli ei pysty ratkaisemaan ongelmaa, alitajuntaa ei voi huijata ja siirtää sille ohjattavaksi toimimatonta svingiä. Tästä alkaa ongelmat, itse, pro, kaverit eivät osaa ratkaista ongelmaa, joten kieltävät koko ongelman olemassaolo. Aletaan syyttää pelaajaa liiasta analyyttisyydestä, liiasta miettimisestä. Väitän, että hyvässä timingissa olevan lyönnin kanssa on niin mukava pelata, että kukaan ei ehdoin tahdoin ala sitä repimään auki, ellei ole tarvetta. Syy ei ole pelaajassa tai hänen analyyttisyydessään, syy on siinä, että häntä ei pystytä auttamaan. Edes korjaamolla (prot, kirjat, yleinen golftieto) ei ole hallussaan oikeita työkaluja svingin korjaamiseksi ja palauttamiseksi alitajuntaosastolle pelaamista varten. Ja niistä svingin työkaluista olen kirjoitellut pitkin tätä foorumia sinne tänne jo ihan sormet kipeinä.

JuHana, sä et ole ainoa noitten ongelmiesi kanssa. Joka puolella maailmaa on tuhansia samassa jamassa. Ja monet klubipelaajat vielä omien ongelmiensa kanssa samassa veneessä, vaikka eivät ammattilaiseksi tavoittelekaan.

Silloin on turha tehdä kunto-ohjelmia, turha hakea apuun psykologia, joka vaan yrittää kusettaa alitajuntaa (heittää romua pois korjaamolta uskottelemalla, että kyllä se), turha edes moikata prota, joka väittää että mietit liikaa. Joku syyhän siihen on oltava. Kaikelle on olemassa selitys. Ainoa konsti on repiä auki koko sun golftietoutes, teoria, tekniikka, mielikuvat, svingiavaimet ja löytää se bitti, mikä on vinossa. Jos sä oot 13 vuotta hakenut vääriä asioita, voi viedä pari vuotta, ennen kuin sä tajuat mistä on kysymys ja pari seuraavaa vuottaa, jotta opit pois vääriä lihaskäskyjä. Mutta se on vaivan väärti.

terv. Aivo Kurkiainen