Re: Harjoittele - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
#248153 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Vasen pakki kirjoitti: (7.10.2006 20:13:37)

On päivän selvää, ettei huipulle pääse harjoittelematta tolkuttomasti. Aivan yhtä selvää on, ettei sinne pääse ilman loistavaa taktista osaamista ja vahvaa mentaalipuolta. Klubipelaajaakaan ei pitäisi kehoittaa keskittymään pelkkään lyöntien harjoitteluun, koska vähintään yhtä tärkeää on taktinen osaaminen ja oikea mielentila palloa lyödessä.

Olen samaa mieltä siinä, että taktisilla valinnoilla ja oikealla mielentilalla on merkitystä myös klubipelaajalle. En kuitenkaan pidä niitä asioita läheskään yhtä tärkeänä kuin hyvää teknistä perusosaamista. Vaikka olisi maailman paras strategi niin siitä saatava hyöty on varsin rajallinen, jos pallo ei ole samaa mieltä pelaajan kanssa siitä mihin pitäisi mennä.
Oikea mielentila taas on huomattavasti helpompi saavuttaa jos lyönnin lopputulos on edes suurinpiirtein sellainen mitä oli aikonut. Jos sen sijaan pallo menee jatkuvasti eri osoitteeseen mihin oli tarkoitus, niin vaikea siinä on pitää mielensä rauhallisena ja pohdiskella pelitaktiikoita.

Korostan, että tämä pätee nimenomaan perusklubipelaajaan jonka hännäri lienee jossain siellä 20-30 tienoilla. Jos peli taas luistaa jo sen verran, että aletaan olemaan singelilukemissa niin taktiikan ja korvienvälin hallinta alkaa korostumaan. Ja kun ollaan siinä pisteessä, että elanto on kiinni hyvästä pelistä niin taktiikka ja henkinen puoli ovat varmasti päärooleissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikilla hyvin pelaavilla tekninen osaaminen ja nimenomaan siihen liittyvä varmuus on aikanaan hankittu erittäin kovalla harjoittelulla. Tämä tuntuu unohtuneen niiltä, jotka väittävät pelaavansa nykyään alle 80 kierroksia keskittymällä pääosin taktiikkaan ja henkisen puolen asioihin.

En ymmärrä niitä eagle ja birkku -vertauksia, sillä kyllä lähes jokainen vähänkin lajia harrastanut on onnistunut birkun teossa, eikä se eaglenkaan tekeminen mikään mahdoton ole jos lyönneissä vain riittää pituutta. On kuitenkin aivan eri asia tehdä 3-4 birkkua per kierros (ja pitää muutkin lyönnit suurin piirtein kasassa) kuin tehdä birkku kerran kesässä ja vedellä loput lyönnit pitkin metsiä. Olisi lähes sama jos väittäisi kerran keilailussa täyskaadon tehneen olevan valmis koviin koetuksiin kunhan vain hioisi pelitaktiikkaansa ja pitäisi korvienvälinsä aisoissa 😉