Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma. - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGreenfee-hinnat ja taloustaantuma.Re: Greenfee-hinnat ja taloustaantuma.

#531519 Ilmoita asiaton viesti

Parti kirjoitti: (9.7.2014 0:43:51)

ts kirjoitti: (9.7.2014 0:19:30)
Ytimenä voisi sanoa kolmiportainen hinnoittelu green feessä. Vieraileva osakas saa reiluimman alennuksen, vieraileva vuokrapelaaja vähän pienemmän ja satunnainen sitoutumaton vierailija täyden hinnan, joka olisi nykyistä GF-tasoa korkeampi.

Minä en näe tässä syytä osakkeen ostoon. Ostaisin osakkeen yhdelle kentälle jotta pääsisin pelaamaan satunnaisen kierroksen jollekin toiselle kentälle halvemmalla? Ei mene läpi Konalassa.

En minäkään. Niin kauan kuin vuokrapelioikeuksien ylitarjonta jatkuu, en ymmärrä miksi kukaan ostaisi golfosakkeen. Ja ylitarjontaa on ollut jo kymmenisen vuotta, eikä muutosta tilanteeseen ole näköpiirissä. Ylitarjonnan johdosta pelioikeuksia on ruuhka-Suomessa jatkuvasti tarjolla hoitovastikkeen hinnalla, jopa senkin alle.

Markkinoilla on siis liikaa golfpelioikeuksia – enemmän kuin niistä on kysyntää.

Harvemmassa lienevät ne ihmiset, joille gf-hinnat ovat kovin tärkeät. Jos pelaa vain muutaman kierroksen kaudessa, lienee aika lailla sama maksaako kierros 50 vai 70 euroa. Ja jos gf-hinnat nousevat liian korkeiksi, heistäkin enemmän pelaavat vuokraavat pelioikeuden. Vasta sitten kun lisääntynyt kysyntä nostaa vuokrapelioikeuksien hinnat riittävästi yli vastikkeen, alkaa harkinta osakkeen ostamisesta.

Tie gf-pelaajasta osakkaaksi on golf-Suomessa varsin pitkä….