Re: Green Fee hinnoittelu - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGreen Fee hinnoitteluRe: Green Fee hinnoittelu

#491278 Ilmoita asiaton viesti

En pidä osakkeenomistajia varakkaina oman edun tavoittelijoina, tai sitten olen itse varakas omaneduntavoittelija. Toisin osakkeet on ostettu jälkimarkkinoilta muutamia vuosia sitten ja osakkeiden arvosta on sulanut vähintään 20 %. Minulle non-heavy user osakkeenomistajana on tärkeää kohtuullinen vastike, kohtuulliset pelimahdollisuudet sekä alennukset naapurikenttien kanssa. Eri naapurikentillä on kavereita, joiden kanssa kiva pelata vuoroin vieraissa, muttei viitsisi, puolin tai toisin, maksaa itseään kipeäksi. Vierailut lisäävät molempien kenttäyhtiöiden tuloja, koska muutoin rundin heittäisi ilmaiseksi omalla kentällä.

2000 –luvun alun golf-buumi lienee syy nykyiseen tilanteeseen. Esim. 2003-2004 osakkeiden hinnat olivat korkeat ja oikea aloitteleva golffari omisti golf-osakkeen, välittämättä yhtään mitä osakkeella saa. Suuria kenttähankkeita käynnistettiin, vaikka esim. golf-lehdessä Leppävuori(?) epäili hankkeiden järkevyyttä. Toki onnistujiakin on. Mm. eräällä huippukentällä on kaikki osakkeet merkitty ja jälkimarkkinahinta on edelleen korkea. Menestys johtunee myös yhtiöjärjestyksestä, mikä on tasapuolinen kaikkia osakkeenomistajia kohtaan.

Golfkenttiä syntyy yhä edelleen, mutta realistisemmalta pohjalta. Viime vuosien kenttärakentamisesta voisi verrata kerrostalon rakentamiseen, joka käynnistetään ilman riittävää määrää ennakkovarauksia, markkinatutkimuksia ja jopa siten, että osa huoneistoista merkitään gryndaajan/sijoittajien nimiin pilkkahinnalla tai keskimääräistä antihintaa edullisemmin. Näitä gryndaajan huoneistoja kaupitellaan pörssissä hieman antihintaa edullisemmin, vaikka kerrostalon kaikki huoneistot eivät ole menneet vielä kaupaksi.

Osakkeen oston tai omistamisen suurin kynnys on vastike. 2 000 – 20 000 e voi sijoittaa yhdellä kauppareissulla vaikkapa kulutuselektroniikkaan, jonka arvo laskee vuosittain. Samalla summalla saa golf-osakkeen, mutta vastiketta joutuu maksamaan 400 – 800 e vuosi, vaikket pelaisi. 5- 15 vuoden päästä on aivan sama sijoititko rahat kulutuselektroniikkaan vai golf-osakkeeseen, jollei golf-osakkeelle ole riittävästi käyttöä.