Re: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy

#409999 Ilmoita asiaton viesti

petsari kirjoitti: (14.1.2014 23:52:00)

Sopivalla hinnottelulla voidaan ohjata gf-pelaamista sellaisiin aikoihin jotka eivät erityisemmin kiinnosta osakkaita. Lisäksi voidaan varata osakkaille ja heidän vierailleen kokonaan esim. viikonloput (tai parhaiksi katsotut lähtöajat) ja arkipäivien parhaat iltapäivän lähdöt (esim. klo 14.00 – 18.00). Toisaalta jos kapasiteettia ja kysyntää riittää niin tulisi houkutella vieraita muuten hiljaisille aamuille (ja illan twilight aikoihin) sopivilla erikoistarjouksilla.

Sopiva perusgreenfeehinta on helppo määritellä.

Lasketaan yhteen osakkeiden perusteella kentälle tuloutuva summa ja jaetaan se ko. pelaajien yhteisellä kierrosmäärällä ja kerrotaan kahdella.. Siis yhtiövastikkeet + lainavastikkeet/ (osakkaiden ja pelioikeuden vuokranneiden) pelaama kierrosmäärä *2. Näin saadaan kentän greenfee jossa on huomioitu normaalien ylläpitokulujen (=toiminnallinen omakustannushinta) lisäksi hieman kenttään sitoutunutta pääomaa ja gf-myynnin liikevoittoa. Toivottavasti kentän omistajista löytyisi joku matemaatikko joka osaa laskea käytännössä em. yhtälöt.

Tästä gf:n hinnasta voidaan markkinoida ja myydä erilaisia tarjouksia niihin ajankohtiin joilla ei muuten olisi riittävää kysyntää. Kenttäyhtiöiden olisi muutenkin hyvä tuotteistaa uusia mahdollisuuksia ja ideoita joilla voidaan palvella sekä omistajia että vieraspelaajia. Siinä ei ole juurikaan järkeä että mennään siitä ’missä aita on matalin’, eli tarjotaan vain halvinta hintaa vieraspelaajille.

Talousyhtälö toimii kunhan kentälle(per 18r) lasketaan 50 000 kiekkaa per vuosi, se on toiveajattelua.
Realistinen kierrosmäärä on 30 000 kiekkaa/18reikää ja suotuisina kesinä siihen voi laskea 2000… 3000 kiekkaa päälle. Sekin edellyttää erinomaista pelaajajakaumaa. Osakkaille (850 osaketta/18reikää) tulee vain 35 kiekkaa/pelioikeus. Ei ole mitenkään realistista toivoa, että osakkaat käyttäisivät lähinnä vain perimeaikoja.
On kenttiä, joissa pelaavia osakkaita on alle 50% ja heistäkin alle puolet on hevareita tai primeaikojen käyttäjiä. Muut ovat osakkeen pelioikeuden vuokraajia, pelioikeusjalosteilla pelaavia, sarjakorteilla/pelilipuilla pelaavia ja osakkaan vieraita, tai vain tavallisia maksavia osakkaita joista osa pelaa ja osa ei. Mukana ovat myös yritystapahtumat.
Tiivistetysti sanottuna: kaikki osakkaat eivät voi olla hevareita, koska pelikausimaksu nousee 1800… 2400 €. Myöskään kaikkien osakkeiden ei ole mahdollista antaa sitä 36 kiekkaa parhaina aikoina, koska sinne mahtuu vain noin 15 kiekkaa.
Lukija voi arvioida mitä tämä nykyisessä tilanteessa tarkoittaa.