Re: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy

#409977 Ilmoita asiaton viesti
KL

KL kirjoitti: (13.1.2014 0:55:13)

PG kirjoitti: (12.1.2014 11:08:50)

KL kirjoitti: (12.1.2014 2:02:19)

PG kirjoitti: (12.1.2014 1:29:43)

Käytännössä tämä malli lopettaisi pelioikeuksien vuokrauksen. Tilalle tulisi pelilippupakettien myynti, koska se olisi myyjälle tuottoisampi vaihtoehto. Kuitenkin osa nyt yli 25 kierrosta pelaavasta vuokralaisesta hankkisi oman osakkeen, koska se olisi heille halvin vaihtoehto pelata golfia niillä kentillä, jotka tällaisen ratkaisun ovat tehneet. Myös alle 20 kierrosta pelaava, joka suunnittelee tulevaisuudessa pelikierrostensa lisäämistä tuntuvasti yli 20:n, saattaisi hankkia osakkeen nyt, kun sen vielä halvalla saa. Myös vaiheessa 0-20 kierrosta tulisi pelaaminen edulliseksi, koska ylimääräiset peliliput voisi myydä ’hyvällä voitolla’. Yli sata kierrosta pelaava hevi saattaisi vaihtaa maisemaa, mutta sehän olisi hieno asia sekin 🙂

Päinvastoin. Tuo hevi myisi kaikki 20 pelilippuaan ja maksaisi vastikkeensa sillä ja pelaisi 100 kierrostaan puolella vastikkeella, siis puolet halvemmalla kuin nykyisin. Jopa 200 kierrosta pelaava superhevi saattaisi päästä nykyistä halvemmalla.

Se mitä tuossa mallissa on vaikea ennustaa on pelilippujen massiivisen lisätarjonnan vaikutus niiden markkinahintaan. Jo nykyisellään pelilippuja jää liki kaikille myyjille käteen vaikka mitä tekisi ja tuo esittämäsi malli vain toisi lisää lippuja markkinoille. Tätä seikkaa peilaten tuo malli ei välttämättä olisikaan kovin houkutteleva kenellekään.

Tuolla boldaamallasi tarkoitin yli sata kierrosta pelaavaa vuokraheviä. Jos omistaja vaihtaa pelioikeutensa pelilippuihin, hänellä ei ole oikeutta halpoihin lisäkierroksiin. Jos kaikki omistajat vaihtaisivat pelioikeutensa 20 pelilippuun, niillä kierrettäisiin vain vajaa puolet kentän kapasiteetista. Pelilipuista ei siis olisi ylitarjontaa, vaan päinvastoin ne loppuisivat kesken. Pelilippujen markkinahinnan nouseminen tämänhetkisestä tasosta on selviö.

Et ole tainnut miettiä tätä kudelmaa aivan loppuun saakka.

Miksi kummassa osakas käyttäisi myytäviä pelilippujaan pmaan pelaamiseensa, kun hän saisi ostaa pelikierroksia murto-osalla myytävissä olevan pelilipun hinnasta?

Niinpä yksikään osakas ei käyttäisi pelilippujaan itse, vaan myisi ne. Siispä pelilipuista tulisi järjettömästi lisää tarjontaa ja hinnat romahtaisivat.

No niin, luinpa huolellisesti uudelleen tuon tarinasi ja vasta siinä vaiheessa huomasin tuon boldatun. Sen myötä kumoan kaiken malliisi kohdentamani aiemman kirjoittelun, ja sen sijaan totean ajatuksesi olevan tyystin järjetön eikä siihen yksikään yhtiö tule ikinä menemään eikä edes vakavasti harkitsemaan. Paitsi että järjestelmä on osakkaale käsittämättömän epäedullinen, niin myös pelilippujen käytön valvonta olisi käytännössä täysin mahdotonta, tai ainakin niin kallista, että siitä syntyisi täsin perustelemattomia kuluja yhtiölle.