Re: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy

#409709 Ilmoita asiaton viesti

haamu kirjoitti: (5.1.2014 20:19:29)

ts kirjoitti: (5.1.2014 20:06:53)

haamu kirjoitti: (5.1.2014 19:37:07)

Tuossa joku taisi aiemmin mietiskellä kuinka monta tällaista ’kriisigolfyhtiötä’ olisi jossa osakkeen arvo on todennäköisesti negatiivinen, tulin nopealla arviolla siihen että voisi olla ehkäpä n.10% yhtiöitä tällaisia, eli aika pieni vähemmistö. Sen verran kuitenkin täsmennän, että ’kriisiyhtiön’ määritelmällä itse enemmän miellän yhtiöitä jotka ovat ajautuneet taloudellisiin vaikeuksiin, ja osakkeen arvo itsessään ei ole tästä välttämättä todiste. Toki sekin jotakin kuitenkin aina kertoo jos arvo on tippunut aivan pieneen murto-osaan esim. nimellisarvostaan, tai jopa negatiiviseksi.

Tuolla kriteerillä kriisikenttiä saattaa olla 3-4 ja nekään eivät ole kaikki yhtiöitä lainkaan.

Niitä on n. 10 yhtiötä. Täytyy kuitenkin ymmärtää että valtaosa noiden yhtiöiden osakkeenomistajista EI ole myymässä osakkeitaan negatiiviseen tai muuhunkaan hintaan joten negatiiviseen hintaan ehkäpä kovin suurta määrä osakkeita ole tarjolla näistäkään yhtiöistä. Tässäkin mielessä osakkeen ’arvon’ liittäminen kriisistatukseen ei olekaan kovin relevanttia.

Jos kriteerinä pidetään sitä, että hoitovastike on suurempi tai yhtä suuri kuin kauppahinta, niin Uudellamaalla taitaa olla noin 8 kriisiyhtiötä. Sitten kun siirrytään alueelle, jossa on pelietäisyydellä vain yksi kenttä, niin päätöksentekologiikka on toisenlainen. Tiedetään, että jos yhteisö ei yhdessä ylläpidä kenttää niin pelit loppuvat kaikilta. Tai ne ainakin siirtyvät pitkien kulkumatkojen päähän.
Uudellamaalla ja ehkä jossain muuallakaan suuralueilla tämä ’yhteisvastuu’ ei toimi. Systeemi ja toiminnan logiikka on muuttunut.