Re: EGA tasoituksen saavuttaminen - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäEGA tasoituksen saavuttaminenRe: EGA tasoituksen saavuttaminen

#450808 Ilmoita asiaton viesti

Tämän keskustelun innoittamana luin EGA:n sivuilta löytyvän dokumentin ’EGA Handicap System’. Sain käsityksen, että dokumentin tarkoituksena on kuvata tasoitusjärjestelmä, joka mahdollistaa eritasoisten pelaajien kilpailemisen kentillä, jotka ovat EGA:n tasoitusjärjestelmän piirissä. Dokumentti ei ymmärtääkseni sääntele lainkaan lajin harrastajien oikeutta vierailla eri kentillä ja pelata ns. sosiaalista golfia.

Dokumentin liitteessä I on lause ’The general purpose of Club Handicaps is that they allow members of an Affiliated Club to play and compete at their Home Course only, with limitations as directed by the Home Club.’

Tämän voinee tulkita niin, että klubitasoituksella pelaavien tulisi osallistua vain oman seuran kilpailuihin. On erikoista, jos joku tulkitsee tämän lauseen määräykseksi luoda kansallinen käytäntö, jolla rajoitetaan lajin harrastajien ns. sosiaalista pelaamista eri kentillä. En löytänyt koko dokumentista yhtään kohtaa, joka tukisi tällaista tulkintaa.

Golfpisteen uutissivulla olevan jutun mukaan Golfliiton valtuusto kuitenkin tulkitsee asiaa juuri näin erikoisella tavalla: ’Vieraspelaamisen osalta valtuusto totesi, että kukin golfyhteisö päättää itsenäisesti, miten toimii vieraspelaajille asetettavien tasoitusrajojen suhteen. Euroopan Golfliitto EGA:n tasoitusmääräysten mukaan seuratasoituksella 37-54 tulisi pelata vain pelaajan kotikentällä ja vieraspelaaminen olisi mahdollista vain tasoituksella 36 tai alle.