Re: Dropping zone - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötDropping zoneRe: Dropping zone

#278556 Ilmoita asiaton viesti
KL

Takatii kirjoitti: (24.8.2012 20:31:34)

Bogikone kirjoitti: (24.8.2012 20:06:08)

pöljä kirjoitti: (24.8.2012 17:40:46)
Onko kentälle merkityltä Dropping zone paikalta pakko jatkaa peliä esim. jos pallo on mennyt sivuvesiesteeseen, kunnostettavalle alueella tms? Vai voiko jatkaa peliä droppaamalla pallo normaalien sääntöjen puitteissa?

MItä siinä paikallissäännössä sanotaan dropping zonen käytöstä?

Itse kirjoitan tuon paikallissäännön muotoon, että kyseessä on ylimääräinen vaihtoehto.

Niinhän se varmasti pitäisi kirjoittaa. Itse olin kerran kilpailussa, jossa paikallissääntö ei puhunut muusta kuin dz:sta erään repairin osalta. Paikallissäännön mukaan repairista piti vapautua lähimmälle dz-alueelle, muttei kuitenkaan lähemmäs lippua. Pallo onnistui kuitenkin parkkeeraamaan repairin kauimmaiseen kolkkaan, jolloin kaikki kolme dz-aluetta olivat lähempänä lippua. Asiaa pähkäiltyämme, totesimme, että on liian rankkaa, jos joutuu sen takia keskeyttämään kisan, että pallo meni repairiin. Niinpä paikasta vapauduttiin normaalin repair-säännön mukaan. Vai miten arvoisat palstan tuomarit olisivat asian ratkaisseet? Paikallissäännön tekijän haukkuminen oli tietenkin tässä vaiheessa jo turhaa.

Oletan, että kyseesä oli repair, josta pelaaminen oli kielletty.

Paikallissäännöt eivät saa olla ristiriidassa golfin sääntöjen kanssa, joten joko pelaajan tuossa tilanteessa tulee vapautua lähimmälle DZ:lle tai normaalin säännön 25-1 mukaan lähimpään pelattavaan paikkaan.

Paikallissäännön tekijän haukkuminen ei koskaan ole turhaa, ja aina se on yhtä hauskaa 😉