Re: Draiverilla slaissia- TF - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluDraiverilla slaissiaRe: Draiverilla slaissia- TF

#229716 Ilmoita asiaton viesti

TigerFoods kirjoitti: (23.8.2008 0:05:57)

ts kirjoitti: (22.8.2008 23:37:50)Siis drawssahan pallo lähtee oikeelle (paitti Hekkasella ym) ja kiertää siitä takaisin kohdelinjalle. Perussääntönä voisi sanoa, että puolet liikesuunnan määrästä pitää olla lavan auki, jotta kohteeseen päädytään. Esim lapa tulee palloon 4 astetta sisältä ja on 2 astetta (kohdelinjaan tietty) auki, se on silloin 2 suljettuna liikesuuntaan ja tuottaa sisäkierteen. Lavan suoruus taas tarkottaisi, että pallo ei edes lähtisi paljoakaan oikealle (siis lavan asennosta 70% = 0 ja liikesuunnasta 30% = 1,2 astetta) ja kierrettä kuitenkin tuon 4 asteen mukaan niin kyllä vasen pusikko kutsuu.

Mutta siis eikö nyt kuitenkin voida vaihtoehtoisesti ajatella että lapa on kohdesuuntaan kutakuinkin square ja lyönti tulee sisältä ulos? Löysä draw?

Usko nyt että sillä ei pääse kohteeseen, vaan kiertää siitä sisään (sulla siis kohteen oikealle puolelle). Jos lyöt esim vain metrin drawn, niin virhe ei ole kovin iso (n. 70cm?), mutta kasvaa mitä enemmän lentorataa taivuttat.

Tuo lapa kohteeseen ja stanssi sinne minne halutaan pallon lähtevän on se perinteinen ohje. Oikeasti se vaatii lisäksi feidiin ulkoa sisään (suhteessa stanssiin) ja drawhan sisältä ulos swingauksen toimiaksen oikein. Kaverit joilla se toimii ovat sen oppineet joko tiedostaen tai tiedostamatta ja joskus olen nähnyt että tuo on ihan oikein lisätty k.o. ohjeeseen.

Jos haluaa lyödä lyödä drawn/feidin niin että swingaa stanssin suuntaan, niin sitten lapa pitää suunnata stanssin ja kohteen väliin, niinkuin ts sanoo. Stanssi tässä tapauksessa pitää olla enemmän auki, koska pallo lähtee lähes sinne minne lala osoittaa. Kokemuksesta voin sanoa että toimii ihan hyvin ja on mielestäni helpompi kun swingiä ei tarvitse säätää, riittää kun säätää grippiä ja suuntausta. Alkuun vaikeus oli siinä että tahtoi automaattisesi säätää swingin suuntaa sinne minne halusi pallon lähtevän ja sitä ei saa tehdä vaan pitää uskoa että se menee (suuripiirtein) sinne minne lapa on suunnattu kun swingaa stanssin linjassa.