Re: Country Club vs. Puplic Course vs. Suomen seurat - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäCountry Club vs. Puplic Course vs. Suomen seuratRe: Country Club vs. Puplic Course vs. Suomen seurat

#428982 Ilmoita asiaton viesti

Mr.Phil kirjoitti: (8.3.2012 11:33:09)
USA:ssa näyttää olevan käytössä sellaiset kenttämääritteet kuin ’private’, semi-private’ ja ’public’. Ymmärrän näiden viittaavan ennen kaikkea omistamiseen: PRIVATE on osakkaiden omistuksessa oleva, vain heidän käyttöönsä suljettu kenttä, SEMI-PRIVATE on osakkaiden tai jonkun muun yksityisen tahon omistama mutta avoin muillekin pelaajille, ja PUBLIC on julkisen tahon, esim. kaupungin, ylläpitämä, kaikille avoin kenttä.

Käsittääkseni nuo kategoriat nimenomaan EIVÄT viittaa omistamiseen vaan kuka sitä kenttää voi käyttää.

PUBLIC kenttiä on paljon ihan yksityisomistuksessa ja tälläisiä ovat tietysti varmaan kaikki kunnalliset kentät. Kuka tahansa saa pelata green fee maksulla. Voi olla myös pelikausimaksu-mahdollisuus.

SEMI-PRIVATE kentät ovat yleensä yksitysiomistukessa ja niihin myydään jäsenyyksiä/pelioikeuksia, mutta green-fee vieraat ovat myös tervetulleita. Tämä kategoria on vaihteleva, sillä toiset ovat lähellä Public kategoriaa ja tarjoavat myös kausipelioikeuksia, ilman isoja jäsenmaksuja. Toiset taas ovat lähes Private, eli jäsenyys maksaa paljon, mutta green fee pelaajia otetaan myös, mutta hinta jopa satasia / kierros. Tuolloin omistaja mahd. pyrkii maksimoimaan tuottonsa, eikä halua sulkea kenttää kokonaan privaatiksi.

PRIVATE kentät ovat ykstyisomistuksessa ja sinne pitää päästä jäseneksi (ja maksaa sitä) ja maksaa kausimaksut (pelit, ravintola, y.m.)
.
Private (ja semi-private) kentistä pieni osa on ns. Equity klubeja jossa pelioikeus on sidottu osakkeeseen. Nänä Equity kentät ovat lähinnä suomen mallia, tosin monet Equity kentöt ovat ihan Private.