Re: Autetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestä - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäAutetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestäRe: Autetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestä

#418063 Ilmoita asiaton viesti

Satunnainen lenkkeilijä kirjoitti: (12.4.2013 12:01:17)

kattolamppu kirjoitti: (12.4.2013 11:45:55)

Pitäisi saada nämä uudet pelaajat liittymään seuroihin ja aloittamaan pelaaminen.

Tuo ’seuraan liittyminen’ on jo yksi kynnys. Aluksi voisi pelailla ihan muuten vaan, JOS olisi enemmän oikeita pay&play kenttiä, joihin jokamies pääsisi ilman mitään kortteja ja jäsenyyksiä. Joitakin sitten homma alkaa kiinnostaa, toisia ei, ja kiinnostuneet voisivat liittyä seuraan.

Muissa urheilulajeissa edetään näin

1. kiinnostus
2. kokeilu
3. omatoimista harjoittelua
4. seuran jäsenyys
5. kilpailulisenssi

Golfissa edetään eri tavalla

1. kiinnostus
2. kokeilumahdollisuudet heikot, vain par3 tai range
3. ’alustava kilpailulisenssi’ (green card 54)
4. seuran jäsenyys
5. tässä vaiheessa vasta pääsee kokeilemaan oikealla kentällä!
6. omatoimista harjoittelua
7.’kilpailulisenssi’ (green card alle 36)

Olisipa saattanut jäädä itseltänikin golf aloittamatta, jos en olisi päässyt vaiheessa 2 kokeilemaan oikeilla kentillä (Australiassa ja Thaimaassa; Suomessahan se on tehty mahdottomaksi)

Väittäisin että green card -suoritusten suuri määrä ei anna oikeaa kuvaa golfista kiinnostuneiden määrästä, koska green card on suoritettava päästäkseen vaiheeseen 5 (kokeilu oikealla kentällä), jossa sitten jotkut huomaavat että ei golf olekaan minusta hauskaa.

Eihän vieraskentille voi lähteä käytännössä pelitaidottomat 54 tasurilla heilumaan. Sitä varten on kotikenttä. Ja sitten on olemassa musta maanantai, mihin voi mennä.

On hyvä ymmärtää, että golf poikkeaa monesta muusta harrastuksesta. Esim suunnistusta voi turvallisesti ja muita häiritsemättä kokeilla. sen kun menee rasteille metsään. sen sijaan ’oikeallle’ golfkentällä ei voi lähteä heilumaan ennen tiettyä taitotasoa. kotikentällä sallitaan harjoittelu. sitten kun tasoitus saadaan tietylle tasolle, usein 30 miehillä, niin sitten voi lähteä tutustumaan vieraskentille.