Re: + 11’C ja kenttiä suljetaan - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistä+ 11’C ja kenttiä suljetaanRe: + 11’C ja kenttiä suljetaan

#343967 Ilmoita asiaton viesti

Onko suurin osa kentistä niin huonoja, ettei niitä voi enää turvallisin mielin pitää auki? Voitaisiinko asialle tehdä jotain, vai odotetaanko peukut pystyssä millainen talvi on tulossa?

Kaikkia kenttiä ei ole taloudellista pitää auki lumentuloon saakka ja avata kesägreeneillä heti lumien lähdön jälkeen. Väitän kuitenkin, että myöhään auki pidetyn hyvin rakennetun kentän kevätkunto ei niin ole riippuvainen sulkemisajankohdasta kuin yleensä väitetään. Kuten ketjussa aiemmin todettiin, niin luetettavia 5 vrk ennusteita on saatavissa, joten ei se talvi tule ihan puun takaa.

Lauantaina tuli pelattua eräs aikaisin avaava kenttä. Yllätyin kentän kunnosta – väylät olivat kuivia greenit putattavia (vaikkakin ruoho pitkää). Osa kentästä sijaitsee metsässä ja toinen osa pellolla. Ko. kentällä oli mielestäni vain yksi varjoisa ja muutama hieman varjoisampaa greeniä, muutoin viheröille riittää valoa myös keväisin ja syksyisin. Jos kentän rakenne + kuivatus on kunnossa, klubilla hyvä kenttämestari ja lämpöä sekä valoa riittää, niin miksei kenttää voisi pitää auki, kunhan asiakkaita riittää. Mikäli kentän kuivatus ei toimi eikä valoa esim. greeneille riitä, niin kannattaa pohtia miten tilannetta voisi parantaa.