Golf-osakkeen arvon muodostus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyGolf-osakkeen arvon muodostus

#410100 Ilmoita asiaton viesti

haamu kirjoitti: (17.1.2014 16:38:33)

14 VOITON KÄYTTÄMINEN

Yhtiön toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tuottaminen osakkeenomistajille eikä yhtiö saa jakaa osinkoa. Mikäli yhtiön toiminta tuottaisi voittoa, tulee se ensisijaisesti käyttää yhtiön aseman vahvistamiseen ja toissijaisesti lupaaville nuorille golfpelaajille annettaviin avustuksiin.

Tässäpä saattaa olla yksi syy, miksi golf-osakkeiden hintakehitys on heikko. Ehkei toimita yhtiöjärjestyksen edellyttämällä tavalla.

Golf-oakkeen arvo perustuu yhtäältä substanssiarvoon ja toisaalta spekulatiiviseen elementtiin. Spekulatiivinen elementti syntyy silloin, kun osake ostetaan alkuperäiseltä sijoittajalta substanssia korkeammalla arvolla tai kun se ostetaan markkinoilta. Markkinoilta ostettaessa spekulatiivinen elementti voi olla myös negatiivinen, jolloin tehdään ns. ’hyvä kauppa’.

Substanssiarvo sen sijaan näkyy yhtiön taseessa. Jos yhtiö ei tee vähintään nollatulosta ja samalla pysty tekemään täysiä poistoja, sen substanssi alenee. Kun korvausinvestoinnit tyypilliesesti tehdään vasta vuosien päästä ja yleisesti golf-kentän käytössä olevan omaisuuden hankintahinta nousee, pitäisi korvausinvestointeja varten kerätä rahaa enemmän kuin mitä poistojen määrä osoittaa. Eli tehdä siis voittoa. Jotkut toki keräävät rahoitusvastiketta paikkaamaan tätä, joka voikin olla ihan fiksu tapa. Tämä tosin pitäisi hinnoitella myös muiden kuin osakaspelaajien maksuihin. Eli siis tehdä voittoa.

Golf osakkeen arvoon vaikuttaa siis spekulaation, yleisen taloustilanteen ja osakasetujen haluttavuuden lisäksi korjausvelka, joka saattaa olla näistä tekijöistä jopa merkittävin.