Vastaa aiheeseen: Peliliput - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPeliliputVastaa aiheeseen: Peliliput

#1306704 Ilmoita asiaton viesti

Joku jo aiemmin kirjoitti, ettei ole semmoista käsitettä kuin pakkovastike, koska jokainen itse päättää ostaako/omistaako golfosakkeen vai ei

Pakkovastike = Osakkeeseen liittyvä vastikevelvollisuus. Jos osakkeen myy toiselle, siirtyy tämä velvoite tälle uudelle omistajalle,

Vastikevelvoite oli jotenkin perusteltu, kun rakennettiin suljettuja klubeja, jotka tarjosivat golfin lisäksi monenmoista ylellisyyttä. Niihin oli pääsy vain jäsenillä/osakkeenomistajilla. Kuuluminen tällaiseen ”country clubiin” oli paremman väen etuoieus, eikä rahvaalla ollut asiaa porttien sisäpuolelle (muutoin kuin työntekijänä).

Olemme siirtyneet aikaan, jossa näille suljetuille klubeille pääsee kuka vaan – niin ravintolaan kuin golfkentällekin. Joillain klubeilla on toki edelleen ”members only” tilat, mutta ne loistavat tyhjyyttään. Ollaan siirrytty tilanteeseen, jossa kaikkia palveluita on saatavilla markkikoilta ”pay & play” periaatteella.

Golfyhtiöiden pitäisi a) luopua pakkovastikkeesta ja b) siirtyä toimimaan normaalin markkinamallin mukaisesti. Meillä on markkinoilla ongelma, kun kukaan ei halua maksaa laadusta yhtään lisähintaa. Monissa maissa (USA, UK, Espanja, jne) peruskentälle gf on 30€, mutta samanaikaisesti huippukentille gf on yli 300€, eli kymmenkertainen. Meillä Suomessa halvimmat gf-hinnat ovat luokkaa 20€, mutta parhaiden kenttien markkinahinta on vain kaksinkertainen 40€ eikä kukaan ole valmis maksamaan yhtään enempää, vaikka eo laadussa olisi miten suuri tahansa.

Tämän vuoksi laadukkaiden golfyhtiöiden on vaikea siirtyä markkinaehtoiseen malliin. En tiedä, mikä olisi se viisasten kivi, jolla kenttäyhtiö pystyisi saamaan liikevaihtoa riittävästi, jotta kentän laadukas ylläpito olisi mahdollinen. … vai pitäisikö keksiä ”suljettu country club” uudelleen vai mikä olisi se uusi toimintamalli nykyisen pakkovastikemallin sijaan.