Vastaa aiheeseen: Perusgolfia ilman turhaa säätämistä.. - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPerusgolfia ilman turhaa säätämistä..Vastaa aiheeseen: Perusgolfia ilman turhaa säätämistä..

#1259640 Ilmoita asiaton viesti

KL1:

Niin…. jos se tanko on aivan kohtisuorassa vaakatasoon nähden, ei siis griinin pintaan nähden. Näin kun ei läheskään aina ole ihan johtuen menetelmästä, jolla reikä maahan kairataan.

Juuri näin.. Kun olen jo hieman puttaillut ottamatta lippua reiästä niin tähän kyseiseen seikkaan on tullut kiinnitettyä huomiota. Toisaalta myös tuuli taivuttelee lipputankoa..eikä kaikki osaa edes laittaa lippua takaisin reikään huolellisesti/oikealla tavalla jolloin se saattaa jäädä ”kenottamaan” johonkin suuntaan.

Mutta kenttähenkilökunnan kunniaksi täytyy todeta että kaikesta huolimatta reiät on lähes aina kairattu melko tarkkaan 90 asteen kulmassa horisonttiin nähden. Näin lipputanko sojottaa pystyssä suoraan zeniittiin. Tämä lienee myös homman tavoitteena.

Useimmilla kentillä on reiän tekoa varten hankitty erityinen poraustyökalu. Yleensä se on varustettu vesivaa’alla tai ns. vatupassin tapaisella laitteella. Tällaisella päästään jo varsin hyvään tarkkuuteen reiän suuntauksen osalta.

Lisäksi kuvittelisin että kun jatkossa lipputankoa saa pitää reiässään puttailun ajan, tullaan myös reiän ja tangon suuntaukseen kiinnittämään jopa aikaisempaa enemmän huomiota.