Vastaa aiheeseen: Hidas pelaaminen! - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHidas pelaaminen!Vastaa aiheeseen: Hidas pelaaminen!

#1238203 Ilmoita asiaton viesti

Möllikkä:
Ah.. teimme siis etikettivirheen. Tänään tein varmasti toisen kun kysyin edellä lähtevältä leidiltä kelpaisiko seura kun kummankaan lähdössä ei ollut muita. Ei kelvannut kun hän halusi pelata scramblea itsensä kanssa eli lyöden aina kaksi palloa. Ilma oli hyvä ja penkillä kiva istua jännittämässä kumpi pallo voittaa. Ei mitenkään nopeasti mennyt.

Olen vielä oppipoika näissä. Ei saa kysyä mitään.

Olosuhteet huomioon ottaen ei ole mitään syytä repäistä ihokastaan.. Ette tehneet mitään virhettä. Eikä aiemmassa meilissänikään ollut tarkoituksena syyttely. Ehkä kirjoituksestani sellainen välittyi. Siltä osin tyhmyys ja virhe osuu tietenkin minun suuntaani ja pyydän anteeksi.

Kuten noissa aikaisemmissa viesteissä on jo tullut esille. Normaali käytäntö on että tauolle (esim. etu-ysin jälkeen) jäävien tulee päästää suoraan (ilman taukoa) jatkavat ryhmät ohitseen. Hyvin monella kentällä tämä on selkeästi mainittu peliohjeissa, tai ilmoituksella taukopaikan tai klubin seinällä jne. Eikä todellakaan ole virhe (etiketin vastaista)jos tässä tilanteessa ilmoittaa tauolla istuville jatkavansa suoraan ilman taukoa.

Eikä ole virhe vaikka kysyy yksin pelaavalta tai lähtevältä haluaako pelata kimpassa. Tällainen kysyminen on vain kohteliaisuutta. Kierroksen aikana takaa tulevalta yksin pelaavalta pitääkin kysyä jos hän haluaa liittyä ryhmään (siinä tapauksessa jos on vajaa ryhmä). Yksin pelaaminen ja edellä menevien ryhmien ohittelu ei ole suotavaa. Toki cädärinkin pitäisi ymmärtää sijoittaa yksittäiset pelaajat vajaisiin ryhmiin.

Kaikista mieleen tulevista asioista saa ja pitääkin kysyä. Ei ole olemassakaan tyhmiä kysymyksiä tai kysyjiä. Golf-etikettiin ei sinällään kuulu neuvojen tyrkyttäminen ja berrerwisseröinti. Mutta ehkä tällainen anonyymi nimimerkkien välinen keskustelu voi olla poikkeuksena. Googlettamalla löytyy lisää aiheesta.