Vastaa aiheeseen: Hiekkaesteessä vettä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötHiekkaesteessä vettäVastaa aiheeseen: Hiekkaesteessä vettä

#1073196 Ilmoita asiaton viesti
KL

Nyt tulee kovin paljon erilaisia virheellisiä tulkintoja yksinkertaisesta asiasta. Yritänpä kiteyttää asian siten kuin se on.

Kun bunkkerissa on siinä määrin vettä, ettei sieltä pelaaminen ole toimikunnan mielestä järkevää, se voidaan kokonaan julistaa kunnostettavaksi alueeksi (GUR). Tällöin se automaattisesti muuttuu osaksi pelialuetta (D25/13). Pelaajan pallon päätyessä ko. bunkkeriin, pelaaja voi joko pelata palloaan sieltä tai vapautua sen ulkopuolelle. Bunkkeriin ei siis ole mahdollista vapautua, vaikka siellä olisikin paremmin pelattavaa aluetta kuin bunkkerin ulkopuolella, koska GURista on vapauduttava kokonaan.

Alkuperäisessä tapauksessa pallon päätyessä tilapäiseen veteen bunkkerissa ei pelaajalla olisi ollut mahdollisuutta vapautua kuivalle maalle bunkkerin sisällä, koska ainoa kuiva maa oli lähempänä reikää kuin pallon alkuperäinen paikka. Sen vuoksi toimikunta oli päättänyt julistaa tuon bunkkerin kokonaan GURiksi ja siitä vielä paikallissäännössä tiedottanut. Lisäksi toimikunta oli lisännyt sen, että ko. bunkkeri on nyt pelialuetta, vaikkei sitä olisi tarvinnut tehdä. Pelaajat kuitenkin tuntevat klubikisoissa(kin) sääntöjä niin huonosti ja vaihtelevasti, että selvennys oli mielestäni aivan paikallaan.

Nyt kun pelaajan pallo päätyy sinne bunkkerin kuivalle osalle, joka siis sekin on GURia ja pelialuetta, hän voi joko pelata palloaan sieltä tai vapautua rangaistuksetta bunkkerin ulkopuolelle lähimmän vapauttavan paikan kautta. Alkuperäisessä tapauksessa tuo lähin vapauttava paikka sattui tuomaan pelaajan sinne väylän puolelle eikä raffiin. Onnekas sattuma.

Ja Q8, kyllä toimikunta voi julistaa kaikki bunkkerit GURiksi, jos se niin haluaa. Sen sijaan se ei voi paikallisäännöllä julistaa GURiksi kaikkia ’flooded’ bunkkereita, koska sellaisessa tilanteessa rajanveto jäisi pelaajan harteille.