Vastaa aiheeseen: Mikä on tällä hetkellä kotikenttäsi stimp? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMikä on tällä hetkellä kotikenttäsi stimp?Vastaa aiheeseen: Mikä on tällä hetkellä kotikenttäsi stimp?

#1066808 Ilmoita asiaton viesti
KL

EGA:n tasoitusmääräykset ja koko slope-järjestelmä ovat kivijalka EGA-tasoituksen ylläpitämiseen. Tämä puolestaan tähtää siihen, että erilaisen taitotason pelaajat voisivat kilpailla toisiaan vastaan samoissa kilpailuissa. Ajatus on siis kaikin puolin kannatettava.

Kyseinen järjestelmäkokonaisuus on kuitenkin niin monen tekijän summa ja kompromissi, ettei se mitenkään kykene tuottamaan luotettavaa ja tasapuolista kohtelua kaikkien tasoitusryhmien pelaajille kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa sääolosuhteissa. EGA:n tasoitusmääräyksiin sisällytetty CBA on jokseenkin säälittävä yritys kompensoida yksittäisen kisan olosuhteita. Lisäksi slope-järjestelmä kaikkine hienouksineen ja puutteineen ei ota huomioon vuodenaikoja eikä sääolosuhteita, jotka täällä Suomessa ovat varsin merkittävässä roolissa yksittäisen pelaajan näkövinkkelistä katsottuna.

Niinpä on täysin selvää, ettei tasoitusjärjestelmä ole absoluuttisen tarkka eikä edes tasapuolinen, joten tiipaikkojen siirteleminen sääolosuhteiden vuoksi ei murenna järjestelmän peruspilareita kovinkaan paljon. Kyse onkin siitä, että jotakin järjestelmää käytettäessä ja noudatettaessa hyväksytään ne rajat, jotka ko. järjestelmä tuottaa eikä kapinoida niitä vastaan vain sen vuoksi, että järjestelmä ei ole täydellinen.

Kenttää viritettäessä kannattaa miettiä myös sitä onko tasoituskelpoisuus se tärkein asia vai kenties pelattavuus, siis jos näitä kahta tuntuu olevan täysin mahdoton yhdistää. Toisaalta, kenen maailma kaatuu siihen, ettei kisakierros vaikuttanutkaan tasoitukseen…?