Vastaa aiheeseen: Kuinka lähimmäs lippua mitataan? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKuinka lähimmäs lippua mitataan?Vastaa aiheeseen: Kuinka lähimmäs lippua mitataan?

#1059107 Ilmoita asiaton viesti

Muistuipa mieleen kilpailu jossa lähimmäksi lippua kilpailussa reikä oli asetettu noin kaksi metriä griinin reunasta (joka taitaa muistaakseni olla liian vähän) ja ryhmässä ollut pelaaja löi pallon hienosti lipulle, mutta pallo jäi forelle. Otimme varmuuden vuoksi mitan, joka taisi olla joitain senttejä yli kaksi metriä. Lähimmäksi lippua kisan voitti kuitenkin pelaaja jonka tulos oli jotakuinkin kolme metriä.

Säännöissä ei tätä löytynyt, mutta kilpailun tuomari tuomitsi asian pidemmällä olevan eduksi, koska oli ollut griinillä. Siitä lähtien on minulla ollut käsitys, että täytyy olla griinillä, samalla tavalla kuin pisin draivi kilpailussa täytyy olla väylällä.

Eli miten on… 🙂

Edit: Unohtui laittaa mielipidettä tuohon mittaustapaan, eli kaikkein loogisinta on käyttää mittaustapaa, joka on lyhin mahdollinnen, eli tässä tapauksessa pallon etureunasta kupin etureunaan. Ainoa ongelma tulee siinä, että pallo ei välttämättä ole kupissa vaikka tulos on 0cm, koska pallo voi olla tällöin kupin reunan päällä. Virallisesti tulos ei kai voi olla 0cm jos se ei ole holari?