Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäUutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?

#1054905 Ilmoita asiaton viesti

katsoin tuota Nurmijärven tasekirjaa. Tuntematta asioiden kehitystä vuoden 2014 syksyn jälkeen sen perusteella voi todeta mm. seuraavaa:

1. Yhtiö on pyrkinyt mitoittamaan vastikkeensa (ja muut tulonsa) sen suuruiseksi, että se kattaa paitsi vuotuiset juoksevat kulut, myös investoinnit ja lainan lyhennykset.
2. Ihan tässä ei ole onnistuttu, koska kassa on pienentynyt 25 k€, mutta aika hyvin on osunut kohdalleen. Edellinen vuosi näytti taas menneen vähän paremmin.
3. Poistojen kattamisella kerättyä rahaa on käytetty lainojen lyhennyksiin 77 k€ ja investointeihin 169 k€. Eli riittivät juuri, mutta hoitokuluihin jouduttiin käyttämään kassaa.
4. Investoinneista koneisiin on mennyt 84 k€, kun tehdyt poistot ovat olleet 91 k€.
5. Muihin aineellisiin hyödykkeisiin (itse kenttään) on investoitu 90 k€ kun poistot ovat olleet 120 k€. Investoinnit olivat toteutettuja perusparannuksia ja tulevien perusparannusten suunnittelua. Se, että poistot ylittävät investoinnit johtunee ainakin osittain siitä, että aiempien vuosien investoinneista syntynyttä velkaa on lyhennetty.

Johtopäätöksenä voi todeta, että tuon tilivuoden osalta homma on ollut suhteellisen hyvin hanskassa. Mitä tulee pohdintaan yhtiön toiminnan tuloksesta, tuloslaskelma kuvaa aika hyvin mitä on tapahtunut. Kassavirtalaskelma avaa asioita vielä tarkemmin.

En kuitenkaan lähtisi sanomaan, että tuon tilikauden tulos olisi ollut ”todellisuudessa” yhtään parempi vaan juuri sellainen kuin mitä luvut näyttävät.

Jatkon kannalta avainkysymys on tulevien korjausten toteutusaikataulu ja rahoituksen varmistaminen. Toteutetulla vastiketasolla tästä näyttäisi olevan mahdollista rahoittaa ainakin osa lopun jäädessä lisärahoituksen varaan.