-
JulkaisijaArtikkelit
-
Ostoharkinnassa olisi ensikaudelle wedget. Vähän alle 13 tasurilla ja alas olisi päästävä.
50
54(jos tulee 60, niin vaihtoehtona 54 tilalle 56 ja vahvemmin hiekkamaila)
58 tai 60Mitä merkkejä/ malleja suosittelette. ei tarvitse olla vuoden 2024 mallistoa.
”Mailan merkillä ei ole minulle merkitystä”
Nykyisessä setissä 58 on hiekkamaila ja tämä on ollut pohjan vuoksi haastavaa.
Wedge-peli riippuu niin paljon henkilökohtaisista preferensseistäsi ja lyöntityylistäsi että ota suosiolla fittaussessio osaavan henkilön kanssa. Ominaisuuksistaan riippuen eri wedget sopii erilaisille alustoille ja tämän ymmärtäminen on hyvä wedgepelin lähtökohta. ”Bounce is your friend” sanoi aikanaan Bob Vokey. Tässä digiapu wedgen valintaan https://www.vokey.com/tools/wedge-selector-tool.aspx
Merkkien osalta titu ja cleveland RTX ovat varmoja valintoja. Jälkimmäisessä on mielestäni selkeämpi valikoima (tietty loft jossa noin kolme eri bouncea). Titulla on nuo eri grindit jotka voi sekoittaa ajatusta ennen kuin niihin on perehtynyt. Molemmissa on hyvää jatkuvuus eli kun tulee tarvetta uusia joku wedgeistä niin ero vuosikertojen välillä ei ole (ollut) kovin suuri. Monissa muissa merkeissä wedget saattavat muuttua radikaalimmin.
Fittaus voisi olla kyllä hyvä ratkaisu, mutta jos et halua sille tielle lähteä niin…
Pidät tasaisen välin lofteissa, eli jos PW on vaikka 45 niin menet 5 asteen välein.
45-50-55-60 (kolmen wedgen taktiikka)Itsellä on PW 45 ja minulla 4 wedgen kombo käytössä.
Tosin 54 on taivutettu 55.
Eli 50, 54 ja 60 väylältä ja tuo ekstra 60ast 12 bouncella bunkkerihin.Hiekka on kuitenkin melkoisen kuluttavaa, siksi itsellä maila vain bunkkereihin.
Noista hionnoista (grind) ei oikein tarvitse klubipelaajana välittää minun mielestä.
Sellainen perusmalli sopii suomen oloihin melkoisen hyvin.
Esim Cleveland käyttää sanaa MID niihin yleismallin wedgeihin.Suosituksena voisin sanoa, että suosi leveällä pohjalla olevia. Eli jätä vielä kauppaan sellaiset ihan voiveitsen kaltaiset.
Tosin taitaa nykyään olla että wedget on melko samanlaisia.Varsista… Luulen, että eri valmistajien perusvarsi riittää suurimmalle osalle pelaajista.
Erikoisvarsilla pääsee sitten hienosäätämään tarvittaessaNimetönTitun wedget olleet minulla noin 10 vuotta käytössä. 64,60,56,52,48.. 56/12 on ollut se työrukkanen. Bagissa ollut lähinnä 56 ja 52, joskus 60 mukaan, harvemmin 64, 48 ei juuri ikinä kun on niin lähellä P:tä.
Tälle kaudelle päätinkin sitten kokeilla jotain aivan muuta, eli ostin Takomon 301 raudat ja siihen sitten kylkeen vielä Takomon wedget 60,56 ja 52
Ensimmäisen kierroksen jälkeen kaivoin titun 56:sen takaisin bagiin, jotenkin liian erilaiselta vaikutti, mutta tunti lähipelialueella takomoilla chippaillen ja titu alkoi vaikuttaa oudolta.
Takomoiden hyvä puoli on se että vaihtoehtoja on vähän 🙂
56 ja 60 on 12 bouncella, 52 10 bouncella, ja hinta on 89€ kpl + postit.Fiilislajihan tämä lähipeli taitaa olla ja se toimii mistä päättää innostua.
Tuossa vaikuttaa tosiaan serin muun osan loftaus. Ostin kesällä uudet Callaway Apex21 -mailat. Niissä pw on 43 astetta! Siis sama kuin edellisen r9.
Päädyin siis viiden wedgen systeemiin: ”pw” 43, aw 48, gw 52, sw 56 ja lw 60. Lähes kaikilla kierroksilla koko setti käytössä, vähiten lw.
Muuten settinä D, h2, r4-9.
Noista hionnoista (grind) ei oikein tarvitse klubipelaajana välittää minun mielestä.
Sellainen perusmalli sopii suomen oloihin melkoisen hyvin.
….
Suosituksena voisin sanoa, että suosi leveällä pohjalla olevia.Titulla nuo grindit tulee väistämättä pohdintaan. Riippuu lyöntityylistäsi ja pelialustan kovuudesta mikä grind / bounce yhdistelmä sopii parhaiten: tuletko palloon jyrkästi (digger) vai pyyhkäisetkö (sweeper).
Kun wedge-tekniikka kehittyy niin opit hallitsemaan bouncen käytön erilaisilla alustoilla. Esim. F grindista löytyy 46/10..56/14 vaihtoehdot. Väliwedgessä löytyy vaihtoehtoina 50/08 tai 50/12 ja näissä itse valitsisin jälkimmäisen. 54 asteinen F grind on 14 asteen bouncella mikä ei kovahkolla alustalla ole mukava yhdistelmä. Jos haluaa griinin ympärille 54 asteisen pienemmällä bouncella niin Titulla ainoa vaihtoehto on S grind (54/10). Pehmeään hiekkaan K grind 58/14 on loistava valinta (kyseisessä grindissa on painopiste lavan alaosassa, poikkeaa muista malleista oleellisesti).
Juuri tästä monimuotoisuudesta johtuen itse päädyin Clevelandiin, jossa lavan malli on suunnilleen samanlainen ja sitten löytyy luontevat loft / bounce yhdistelmät.
Kuten edellä on ansiokkaasti kerrottu, niin, eipä tuohon kysymykseen oikein pysty oikeaa vastausta antamaan. Omaan settiin kuuluu 4 Vokeyn wedgeä. Itse myös tykkään wedgeistä sen verran paljon, että omat raudat ovat 4-9, jonka jälkeen pitchin olen korvannut 46:lla. 50 asteisella pelaan melkein kaikki paikat 120 metristä greenille. Bunkkeriin on 54 asteinen isolla bouncella, 56:kin menisi, mutta jotenkin tuo sopii itselleni paremmin. Lisäksi on 58 asteinen, jota käytän lähes ainoastaan paikoista, johon muut mailat ei sovellu.
Itsellä ollut Vokey Wedget jo yli 20 v enkä ole harkinnut muita. En tiedä olisiko minulle sopivampaa tarjolla, kun en ole mikään lähipelitaituri. Mutta kyllä tykkään noilla lyödä ja chipata. 58-asteista käytän bunkkerista ja kyllä toimii leveällä pohjalla. Tämä vain kommenttina mielenkiintoiseen aiheeseen.
Mizunolta tuli näemmä mielenkiintoiset wedget, mutta on aika tyyriit.Moi! Itsekin olen silmäillyt uusia wedgejä ensi kesälle, nykyiset ping glidet alkavat olla melko kulahtaneet. Tuossa kirjoittaja @Shank kertoi hankkineensa Takomon wedget viime kesänä ja kirjoituksesta kiinnostuneena kävin heidän nettisivuillaan. Mailat näyttää ainakin kuvissa ihan soivilta peleiltä ja tuo hintapolitiikka miellyttää kyllä meikäläistä, mailat käytännössä puolet halvemmat kuin premium merkeillä, komponentitkin näyttävät ihan laadukkailta. Ainoa miinuspuoli tosiaan, että noita ei missään pääse hipelöimään. Wedgejen kohdalla tosin taitaa olla niin, että niistä voi sanoa vasta jonkin ajan käytön jälkeen ovatko mailat itselle sopivat? Muutamalla koe lyönnillä tuskin niihin pääsee sisälle.
Taidanpa laittaa joulupukille kirjettä menemään..Samalla kun PWn lyöntimitta on pidentynyt (pitäisi olla), niin pisin wedge voisi olla pidempi. Itse ostin Cleveland Smart Sole 4.0 g 50 asteisen mailan. Siitä on tullut bägini helpoin maila. Tätä lyhyempi itsellä on Cleveland Full Face Wedge 56. Lyhyin on vanha Cobra lähinnä Lob lyönteihin, joihin ryhdyn jos on ”pakko”. Cleveland Full Face Wedge. Tämä postaus oli muille kuin ammattilaisille.
Kukaan ei maininnut lähes tärkeintä asiaa. Millaiset olosuhteet on sillä kentällä jota eniten pelaat. Jos kenttä on poikkeuksetta pehmeä niin kannattaa unohtaa myös nuo mid bouncet tai vokeyn standard bouncet. Silloin ehdottomasti Full / high bounce. Jos taas kentän bunkkerissa ei ole kunnolla hiekkaa ja se vähäkin on kivikovaa niin taas high bouncen voi unohtaa ellei halua pelkkiä kylkkäreitä lyödä. Eli ne olosuhteet joissa eniten pelaat vaikuttavat. Samoin tuo mainittu pw:n astekulma otetaan huomioon. Wedgeillä pallo lentää myös vielä lyhyemmälle, koska mailoissa ei ole esim joustavaa lyöntipintaa kuten monissa raudoissa.
Hankin Takomon wedget peliin/testattavaksi jokin aika sitten, kun hinta ei päätä huimaa (52, 56 ja 60; 50-asteisen jätin pois setistä). Testailin Espanjan reissulla niitä äskettäin, mutta en osaa vielä sanoa muuta kuin että käteen tuntuvat hyviltä, painavammat kuin Vokeyt. Matolta hallissa sujuu, mutta vasta kun on enemmän pelannut niillä niin pystyy arvioimaan tarkemmin (myös verrattuna Vokeyhin).
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)