-
JulkaisijaArtikkelit
-
Kokemuksia?: Jos asuu ulkomailla ja tulee pelaamaan lomalla Suomeen, rupeaako klubit tivaamaan silti jasenkorttia vai riittaako selitykseksi etta asuu ulkomailla? Parin rundin takia ei jasenyytta tarvinne maksaa, mutta eipa sita tieda mista jengi nipottaa. Taalla USAssa siis ei pakosti tarvitse olla jasen joten ei ole korttiakaan. kiitti
Sinulla on varmasti USA:ssa jokin kenttä, jolla olet pelannut.
Pyydä sieltä jokin todistus, että sinut tunnetaan kentällä ja että tämä herra käy kentällämme usein pelaamassa. Vastaavan paperin saat varmasti paikalliselta prolta. Uskoisin, että tällaisilla paperilla pääset varmasti kentälle Suomessa.
Minulla on yksi kaveri, joka on USA:ssa jäsenenä eräässä klubissa täysin muodollista maksua vastaan (=palkkio händärin ylläpidosta).
Ongelmana on se, että jos ei ole jäsenyyttä ei ole myöskään vakuutusta ja tämä asettaa esteen pelaamiselle. Onhan clubeja jotka ei kysele mitään greencardia… Kunhan täyttää clubikirjaan vaan jonkun seuran, mutta jotkut clubit todellakin haluavat nähdä voimassa olevan greencardin ihan sen vakuutuksen takia, jos jotain tapahtuu.
Myöskin jonkun sellaisen kanssa pääsee usein helposti pelaamaan, joka on kyseisen kentän jäsen ja näin ollen se ikäänkuin ottaa vastuun susta.
Suomalaiseen seuraan ei tietenkään tarvitse liittyä, mutta jos et ole jäsen missään, pääset todennäköisesti pelaamaan vain par-3-kentille, pay-and play-kenttiä Suomessa ei juuri ole. En usko, että sinulla on asiaa klubikentille USA:ssakaan.
Tilanne on vähän sama kuin jos lähtisit täällä ajamaan autoa ilman minkään valtakunnan ajokorttia. Saatat ehkä onnistua vuokraamaan auton, mutta jos jotain sattuu…Ainakaan Lohjan St.Laurence kentällä pelaaminen ei onnistu. Asun itse myös ulkomailla ja tiedustelin mahdollisuutta muutamaan kierrokseen parin kesälomaviikon aikana. Voihan olla että jollain toisella kentällä ollaan joustavampia / ymmärtäväisempiä.
Itse olen pelannut reippasti yli sata kierrosta ulkomailla golfia. Ainoastaan yhden kerran on kysytty green cardia: Tanskassa. Suomessa korttia kysytään vieraskentillä ehkäpä joka toinen kerta.
Omalla klubillani kysyin viime vuonna asiaa, että saisinko pelata ulkomaalaisen golfyhteisön kortilla (hinta 15 EUR/kausi tasoituksen ylläpidosta). Yhteisöllä ei ole mitään tekemistä minkään golfkentän kanssa, mutta yhteisö on USGA:n jäsen.
Golfklubini sanoi, että O.K. Samoin suhtauduttiin, erittäin myönteisesti ulkomaalaisten pelaamiseen, kunhan nyt joku paperi on esittää.
Eli kyllä minä edelleen uskon, että pelaaminen täällä säännösten ja valvojien maassakin saattaa onnistua.
Suomessa kortin kyseleminen liittyy lajin perinteiden puuttumiseen. Ehkäpä onkin hyvä, että kortteja vielä kysellään, koska suurin osa golfaajista on vasta aloittaneita. Näin varmistetaan turvallinen ja jouhea pelaaminen kentillä. Olen pelanut ainakin 10 eri maassa golfia ja korttia on kysytty vain kerran Espanjassa ja sielläkin sen takia että kentälle oli HCP raja. USA:ssa ei todellakaan kysellä kortteja millään kentillä, olen pelaillut viimeisen vuoden USA:ssa.
joo, kyllä esim espanjan kentillä huomaa, että siellä ei kortteja kysellä.
kierrokset kestää kuusi tuntia melkein tyhjilläkin kentillä, mutta mitäpä se klubia haittaa, jos tyhmät turistit maksaa sellaisesta itsensä kipeäksi, sijoitustoimintaahan golf siellä on, ja sijoittajien on saatava rahansa.Muistelen että joskun on ollut puhetta siitä, että liiton/seuran jäsenyyteen sisältyy (vastuu)vakuutus. Siis kaikilla greencardin omistajilla on se maksettuna. Pitääkö tämä paikkansa?
Jos pelaaja ei omista greencardia/ tällaista vakuutusturvaa, on kenttä/kenttäyhtiö tai seura vastuussa vakuuttamattoman pelaan aiheuttamasta vahingosta. Onko asia todella näin?
Voisin hyvin ajatella että kentän ylläpitäjä haluaa varmistaa ettei joudu maksamaan korvauksia, jos pelaajan pallo osuu ihmisiin, autoihin tms. Joskus tulee mieleen jopa sellainen ajatus, että greencardia omistamattoman pelaajan taidoilla helpommin sattuu virhelyöntejä.
Toki greencardia voidaan vaatia myös sen takia että paremmin uskotaan pelaajan selviytyvän kentällä. Onhan joillain kentillä myös tasoitusrajoituksia.
Ehkä muualla maailmassa on erilainen käytäntö pelaajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon osalta. Maksaa itse vahingon? Kenttä on velvollinen vakuuttamaan kaikki siellä pelaavat? Tai jotain muuta. Näin greencardin omistamisella olisi käytännössä suurta merkitystä.
Kenties joku asiasta todella tietävä voisi vastata?
Pistin googleen hakusanat ’vakuutus golf green card’ ja löysin alla olevan sivun. Sivulla Osmo Saarinen kirjoittaa:
’Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenillä on vakuutusturva. Tapaturmavakuutus kattaa vamman hoitokulut. Vakuutus on voimassa koko maailmassa. Vastuuvakuutus korvaa toiselle henkilölle aiheutetun henkilö- ja esinevahingon. Vakuutus on voimassa Euroopassa.’
Eräs tuttuni löi kerran pallon jonkun talon ikkunasta sisään. Se meni tiemmä vakuutuksen piikkiin.
Lue lisää: Vakuutuksesta
Täällä Saksassa ainakin kysytään green card joka kerta ja kaikilla kentillä.
Mutta tää nyt on muutenkin vähän poliisivaltio.
Ihan mielenkiintoinen keskustelu.
Etköhän sinä itse ole periaatteessa aina viime kädessä vastuussa tekemisistäsi niin Suomessa kuin ulkomailla. Jos lyöt pallon jonkun niskaan varomattomasti, varmasti korvausta tullaan sälyttämään sinulle. Toinen juttu on tietysti tien vieressä oleva range.
Entäpä jos kentällä kävelee golfaavien vanhempien mukana pikkulapsia. Kenen on vastuu, jos lyöt pallon heidän niskaansa ? Jenkeissä monelle klubille eivät ei-golfaavat lapset pääse edes klubille juuri tästä syystä.
Skotlannissa pelatessani sain erillisen vakuutuslomakkeen voimassa olevasta vakuutusturvasta vieraspelaajalle. Ilmeisesti klubi maksaa vakuutusyhtiölle vieraspelaajien lukumäärän mukaan.
Bangkokisssa pelatessani oli yhdellä kentällä iso kyltti, jossa varoitettiin lyömästä yli 200 m teeltä oikealla oleva talon ikkunaan, koska siitä joutuuu korvausvastuuseen.
Joten ei ne vakuutukset niin selvä juttu ole.
Lyöjä on aina vastuussa lyönnin aiheuttamista vahingoista, joitain harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Mikäli kyseessä on vahinko ja pelaajalla on vakuutus, vakuutusyhtiö korvaa taloudelliset vahingot vakuutusehtojen mukaisesti.
Jos vahinko on aiheutettu tahallisesti tai lähes tahallisesti, mikään pelaajan ottama vakuutus ei korvaa mitään, uhrilla saattaa kuitenkin olla oma vakuutus, jonka kautta korvausta voi olla saatavissa. Silloinkin vakuutusyhtiöllä on mahdollisuus periä korvausta tahallaan vahingon aiheuttaneelta.Niin, ilmeisesti suomalaiseen greencardiin (so. seuran ja sen kautta liiton jäsenyyteen) sisältyy vakuutus muille pelaajilla tai ulkopuolisille aiheutuneiden tapaturmien ja muidenkin vahinkojen korvaamiseksi. Näin ymmärsin tuossa edellä olleesta viestistä.
Tuskin kukaan tahallaan lyö pallojaan ulos kentältä, päin autoja tai ihmisiä, joten uskoisin että vakuutusyhtiö hoitaa korvaukset ilman suurempia mutinoita. Luulisi tällaisista tapauksista olevan joitain esimerkkejäkin?
Vakuutusturvan osoittaminen saattaakin olla yksi syy sille että kentillä kysellään pelaajilta greencardia?
Ehkä ulkomailla asuvilla ja ilman greencardia pelaaville olisi hyvä saada jonkinlainen osoitus että vakuutukset ovat kunnossa. Vaikkapa väliaikainen jäsenyys tms. Olen itse maksanut tällaisia, jopa yhden päivän klubijäsenyyksiä ulkomailla pelatessani. Greencardia ei näissä tilanteessa ole missään erityisemmin kyselty.
Toisaalta, jokainen vastaa aiheuttamistaan vahingoista (vaikkapa sitten vakuutuksen avulla, kuten seurojen jäsenet). Ei ole minkäänlaista syytä epäillä etteikö joku, ilman greencardia pelaava vieras, korvaisi omasta pussistaan, esim. kentän viereisellä pyörä- tai autotiellä henkilöille tai autoille aiheuttamiaan vahinkoja. Tässä mielessä lienee täysin turhaa edellyttää ulkomailla asuvilta greencardia.
Golf on herrasmiesten peli.
Joka kentältä löytyy joku ’huippu’, joka katsoo asiakseen lyödä avauksensa edellä menevän hitaamman ryhmän yli. Jos jotain tällaisessa tilanteessa sattuisi, lyöjä voisi odottaa vakuutusyhtiöltä laskua.
Tahtoisinpa nähdä sen juniorin ja vähän vanhemmankin, joka omistaan korvaa vaikkapa Mersun tuulilasiin osuneen pallon aiheuttaman ojaanajon tai ketjukolarin.
Ei ole myöskään mitenkään mahdotonta, että pallon lyöjä ei selviä koskaan, rangepalloissa ei ole nimikointia. -
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)