-
JulkaisijaArtikkelit
-
Saako tasoituskierroksen pelata miltä tahansa tiiltä? Esim. voiko tasoituksella 15 pelaava mies pelata tasoituskierroksen sinisiltä? Eikös slopejärjestelmä ole juuri tätä varten, että eri kentillä ja eri tiiltä pelatut tulokset olisivat vertailukelpoisia?
Et kirjoita puhtaaksi turhaan. Kuten jo itse totesit niin juuri tähän slope antaa mahdollisuuden. Voit vaikka pelata tyttöystävän kanssa punaisilta ja tehdä kortin (ja menettää välillä honourin). En itse ole koskaan kiertänyt kenttää punaisilta, mutta jotkut väittävät että kannattaisi kokeilla. Onko kellään kokemuksia punaisilta pelaamisesta?
… ’en ole koskaan pelannut punaisilta tiiltä’ – kuinkas se alokasvaihe pääsi lipsahtamaan ohi? Oliko tasoituksesi alle 36 jo syntyessäsi?
Kannattaa kokeilla punaisilta pelaamista, itse kokeilin viime syksynä pari kertaa ja tuttu kenttä sai uutta ilmettä keltaiselta pelatun vuoden jälkeen.
Omasta mielestäni kotikenttää kannattaa kiertää eri tiipaikoilta, koska (mikäli kenttä) on suunniteltu hyvin, niin ilmeen tulisi muuttua aika lailla.
Vaihtelemalla tiipaikkaa oppii mielestäni myös paremmaksi pelaajaksi mailavalintojen suhteen, koska ei tule sitä ’tässähän piti avata puu-3:lla’ -tapaa niin helposti, vaan maila pitää valita aina tilanteen mukaan.
Ei lipsahtanut mihinkään. Olen aloittanut lajin jo 80-luvun lopulla ja silloin miehet pelasivat heti keltaisilta, ainakin omassa kotiseurassani. Silloinhan ei ollut edes slope systeemiä käytössä, vaan kentillä oli PAR ja SSS luvut. Samoin suurin mahdollinen tasoitus oli 45 ja sekin piti pelaamalla ansaita.
sorry, meni edellisessä viestissä sun nimimerkki väärin…!
Huvittavaa kuunnellla nk. ’suuren enemmistön’ käsityksiä punaisista tiistä naisten tiinä. Eivät tosin uskalla jostain syystä valkoisiltakaan tiiata…
Suosittelen molempien kokeilemista. Olennaisin ero on bunkkerien puute verrattuna keltaisiin. Punaisilta pelatessa avaus menee yli bunkkien ja valkoisilta jää eteen. Mukavalta tuntui myös tyrkkiä eaglea par-5:lla punaisilta pelatessa.
Varsinaiseen kysymykseen vastaus jo tulikin eli voit pelata miltä tiiltä hyvänsä tasoituskierroksen.
Vain suuremmalla kuin 36 tasoituksella pelaavat on monissa seuroissa ’määrätty’ pelaamaan punaiselta tiiltä.
Sivuaihe eli miesten pelaaminen ’naisten’-tiiltä.
Itse olen silloin tällöin pelannut punaiselta tiiltä, kun olen ollut vaimoni tai aloittelevan poikani kanssa kierroksella. Ryhmä etenee jouhevammin kun kaikki pelaavat samalta tiiltä ja aivan mukavaa golfia voi sieltäkin pelata. Eikä ainakaan minun miehisyyteni ole tuosta kärsinyt. Myös moniin vieraskenttiin olen tutustunut punaisen tai sinisen tiin kautta ja vasta toisella kerralla pelannut keltaisilta. Näin ainakin minä saan paremman kokonaiskuvan kentästä.
Slope järjestelmään siirryttiin vasta muutamia vuosia sitten, joten mielestäni ei ole yhtään ihmeellistä jos punaista tiitä pidetään yhä naisten tiinä. Itse aloitin golfin v.1989 ja silloin pelattiin heti keltaisilta ja naiset punaisilta. Green Cardin suoritettuaan ei saanut vielä tasoitusta vaan se piti pelata, korkein tasoitus oli siis 45. Green Card kokeessa ei ollut muuten kirjallista sääntötuntemus osuutta ollenkaan.
Pelaan punaisilta, jos olen liikkeellä kierroksella vaimoni kanssa. Kenttä on aivan eri näköinen ja mahtava tunne kun pääsee draivaamaan onnistuneella lyönnillä lyhemmillä par nelkuilla suoraan greenille.
Suosittelen kokeilemista, ihan noin pelin jouhevan pelin etenemisen kannalta, mikäli olette liikkeellä muutenkin punaisilta pelaavien kanssa.
En ole minäkään koskaan punaisilta vielä pelannut, mutta pitäis kyllä kokeilla. Ja punaisiltahan en aloittelijanakaan pelannut, koska vuonna 1992 oli vielä PAR ja SSS-luvut kentillä ja tasoitus aloitettaessa oli 54. Eli semmoinen muutos näköjään 80-luvun loppuun (hcp 45) verraten oli ehtinyt tulla.
Onks muuten kellään tietoa siitä, että järjestetäänkö jollain kentillä kenties miehille kisoja punaisilta? En ole henk.koht ainakaan vastaavaan vielä törmännyt.
Vois olla aika mielenkiintoista, eikö vaan?
Jos tasoitus on yli 36 on tasotuskierros pakko pelata punaiselta tiiltä. Keltaiselta tiiltä ei ole miehille slope arvoa jos tasoitus on yli 36. Tämä tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää, ainakin joillekin.
Tarkoititko mahdollisesti, että yleisesti ihmiset ei ymmärrä että miesten pitää pelata punaisilta jos hcp on yli 36? Koska en ymmärrä miten kirjoituksesi voisi liittyä keskusteluun jota tässä käydään? Kukaanhan ei sitä ole kyseenalaistanutkaan. Tässähän keskusteltiin vanhoista ajoista 80- ja 90-luivuilla, jolloin kukaan miespuolinen henkilö (edes hcp 54:llä) ei punaisilta pelannut, koska SSS ei sitä mahdollistanut.
Minun mielestä keskustelun aihe oli että :
’saako tasoituskierroksen pelata miltä tahansa tiiltä?’
Ja mitä slopearvoihin tulee niin kyllä yli 36 tasoituksellisille on slope arvot keltaisiltakin… Katsoppa vaikka kotikenttäsi slopetaulukkoa .
Aiheesta ’slope keltaisille jos HCP yli 36’.
Ainakin minun kotikentälläni olevissa taulukoissa, siis niissä, jotka on 1. teen vieressä, on annettu tasoitukset vain punaiselta tiiltä, jos HCP yli 36. Tokihan se voidaan laskea keltaisillekin, esim. netissä olevat slope-laskurit tämän tekevätkin, mutta se paikan päällä tarjottava info on vain punaisille eli kyllä varmaan tarkoitus pitkälti on ohjata silloin myös pelaamaan punaisilta.
Joillain kentillä (ainakin Gumböle) yli 36 tasoituksella pelaavien tulee pelata punaiselta tiiltä tai muuten rikkoo paikallissääntöä.
Omalla kentälläni sanoivat ettei ole pakko jättää tasoituskierrokseksi ilmoitetulta kierrokselta korttia. Tuntui aika hurjalta enkä oikein tahdo uskoa tuota. Niin että onko mitään tietoa väitteen paikkansa pitävyydestä?
Ei kai kukaan voi pelaajaa fyysisesti pakottaa sitä tuloskorttia jättämään. Seuraukset varmaan vaihtelee kentittäin, mutta yleensä voidaan kai olettaa, että palauttamatta jäänyt tuloskortti tarkoittaa surkeasti mennyttä tasoituskierrosta, eli esim. Ruukkigolfissa käytäntönä oli nostaa tasoitusta samalla tavalla kuin jos olisi palauttanut bufferitulosta huonomman kortin.
Käsittääkseni >36 HCP pelaajien punaisilta pelaamis pakko tuli voimaan kaudelle 2000. Jollain kentillä (esim. Vierumäki) punaisilta avattessa miehet eivät pysty käyttämään puumailoja juuri ollenkaan (jollei lähde oikomaan metsän yli), mutta toisaalta sääntö/käytäntö on ihan hyvä, eli pelaa vaikka pelkillä raudoilla sen tasoituksen 36:een ja alkaa sitten sen jälkeen opiskelemaan puumailojen käyttöä ja keltaisilta pelaamista.
Kyllähän tasoitussäännöstön mukaan kortti pitäisi tasoituskierrokselta aina jättää. Tässä tosin käytännöt kentittäin ja ennen kaikkea pelaajittain vaihtelevat omantunnon mukaan. Itse noudatan tuota säännöstöä.
Tämäkin keskustelu on tosin jo käyty tällä foorumilla.
Tasoitusryhmälle 6 on mahdollista laskea pelitasoitus myös keltaiselta tiiltä mutta säännösten mukainen tasoituskierros on pelattava punaisilta.
—————————————————–
’Tasoitusryhmä kuuden pelaajat käyttävät vain punaista tiitä kunnes saavat tasoituksen 36.’
’2.34 Seuratasoitus
Seuratasoitus on välillä 37-54. Pelaajan ensimmäinen tasoitus on golftaidon suorituksen – Green Cardin – jälkeen 54. Seuratasoitus voi muuttua vain alaspäin. Seuratasoitus on kokonaisluku. Seuratasoitukselliset pelaajat pelaavat punaiselta tiiltä. Seurat voivat edellyttää pelaajan suorittavan uuden sääntötestin ennen kuin pelaaja siirtyy seuratasoituksesta EGA:n viralliseen tasoitukseen.’
Lue lisää: HCP 2001 – Perusteet
Kirjoitit:
”Jollain kentillä (esim. Vierumäki) punaisilta avattaessa miehet eivät pysty käyttämään puumailoja juuri ollenkaan (jollei lähde oikomaan metsän yli)”
Aika paksua tekstiä. Vierumäellä puumailoja pystyy punaisilta pelattaessa käyttämään 13 kertaa (joko puu kolmonen tai driveri). Tietysti kuulut niihin jotka lyövät driverilla yli 350 metriä piikkisuoraan ilmassa joten puumailojen käyttö vie peli ilon kun on kokoajan yhdellä päällä.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)