Aihe: Tasoitus yli 36 - Golfpiste.com

27.11.–3.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista

Tasoitus yli 36

Etusivu Foorumit Yleistä Tasoitus yli 36

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olisi mielenkiintoista tietää löytyykö tästä keskusteluista pelaajia joiden tasoitus on yli 36 ja jotka ovata juuri aloittaneet pelaamisensa? Aloitin pelaamisen 2002 kesällä jolloin kiersin n 10 kierrosta ja työkiireistä johtuen kierrokset jäävät samaan tasoon vielä tänäkin vuonna. Mutta sitten ensi kesänä… Varsinainen kysymykseni on että kun tasoitukseni on yli 40 niin pelistä puuttuu tasaisuus, muutama reikä onnistuu mutta sitten lyönti katoaa ja jne. Sen tiedän että svingikään ei ole kohdallaan. Eli pitäisikö pelata enemmän, mennä hakkaamaan rangelle, käydä kalliin pron luona jonka ohjeet unohtuu vai laittaa kamat pörssiin. Ikää on muuten 40 ja risat ja urheilutaustaa ei ole.

    Hellou;)

    Jos ei ole varaa käydä kalliin pron luona, niin kai sinulla on jotain kavereita, jotka ovat hyviä pelaamaan. Lainaa kirjoja ja videoita ja opiskele svingin perusteet. Sitten kun olet saanut svingin peruskohdat sisäistettyä, mene harjoittelemaan.

    Muista harjoitella lähipeliä yhtä paljon kuin pitempääkin peliä.

    Tärkein pointti on se, että jos haluat tosissaan kehittyä, niin muista aina välillä treenatakkin. Pelkällä pelaamisella kehitys jumittuu johonkin tasoon.

    Tere. Itse aloitin tänä Juhannuksena ja olen pelannut tasan 10 rundia. Tasurini on nyt 36. Otin itse muutaman Pron tunnin ja mielestäni ei rahat menneet hukkaan. Lisäksi olen käynyt paljon rangella, mikä on ainakin minulla ollut tie onneen. Kaikki perustuu vain siihen, että jaksaa tehdä toistoja ja kun lyönti onnistuu, niin miettii, että mitä teki toisin. Rangella lyön aina rautamailoilla palloa suoraan maasta, mikä on parantanut väylälyöntejäni. Säännöllinen pelaaminen on myös tärkeää.

    Minä sain just tasoitukselle alle 36:n ja siihen on vaadittu paljon peliä, rangea, pari pron tuntia sekä kärsivällisyyttä. Nyt olen tavoitteeseni tänä kautena päässyt ja voin ottaa rennosti ;-).

    Ikävä kyllä mainitsemastasi epätasaisuudesta kärsin vielä minäkin. Välillä menee hyvin ja välillä hyvin huonosti.

    Olet pelannut vain vuoden (reilut), ja vielä suht. vähän.

    Eihän pelitaito voi kehittyä ja tasoitus laskea jos et pelaa…

    Joskus tuntuu että tällä foorumilla melkein kaikki aloittelijat ovat ’superlahjakkuuksia’ jotka pudottavat tasoituksensa heti kymmenen pintaan. (ainakin niin on kerrottu).

    Voit tietysti mennä näyttämään lyöntisi jollekin prolle jos tuntuu että perusasiat ovat unohtuneet. Tärkenitä olisi kuitenkin että pääsisit pelaamaan tai ainakin lyömään palloja vähän enemmän.

    Ainakin ei pitäisi luovuttaa ja pistää kamat myyntiin sen takia että tasoitus ei tipu. Jos yksinkertaisesti ei ole aikaa pelata se on sitten eri asia..

    Tsemppiä alkavalle golfuralle

    Itse pelaan toista kesää ja tasoitus on 20 pinnassa. Epätasaisuudesta kärsin itsekin, kotikentällä tuloshaitari 90-120 tänä vuonna. Kierroksia on takana vähintään 40 tänä vuonna, rangella aikaa on tullut vietettyä aivan liian vähän.

    Itse en ole prolla käynyt, vaikka voisi ihan hyvää tehdäkin.. Aiemmat kirjoittajat antoivat hyviä vinkkejä, mutta ehdottomasti kannattaa ottaa oppia kehittyneempien lyönneistä ja svingeistä. Lisäksi suosittelen oman lyönnin kuvaamista videokameralla, näyttää aika kivasti epäkohdat.

    Mutta kyllä se avain tasaisuuteen taitaa vaan olla pelaamisessa.. Jossei aika riitä useampaan kierrokseen niin rangella kannattaa käydä lyömässä mahd. usein.. Ehkä sielläkin kannattaa keskittyä svingin lisäksi hiomaan työttyjä alueita, esim. pyrkiä lyömään samanlaisia lyöntejä samalla mailalla, pitchailla, chippailla ja käydä lähipelialueella jne.

    Ja kannattaa käydä välillä pelaamassa suhteellisen helpolla kentällä, niin saat useammin onnistumisen tunteita ja sitä kautta itseluottamusta. Kenttä kannattaa valita oman lyönnin mukaan, eli esim. tilaa jos lyönnit karkailee sivusuunnassa tai lyhyt kenttä jos pituudet ei riitä.

    Mailoja ei varmasti kannata myydä, golf on kuitenkin erinomainen harrastus. Tasoituksestakaan ei kannata ottaa liikaa paineita – eikä kuvitella että kaikki pelaavat tokana vuonna singeleinä..

    Morjens !

    Itse pelasin ensimmäisen kierroksen n. kuukausi sitten. Suoritin alkeiskurssin ja greencardin kesäkuun alussa. Olen nyt pelannut vajaa 10 kierrosta ja pääsin aika hyvin jyvälle hommasta singelikaverini opastuksella. Eli muutama kierros singelimiehen (5) kanssa ja muutama tunti rangella.

    Sain tiputettua händärin jo kolmannella kierroksella 34,5. Nyt olen pelannut aika tarkkaan 103-115 lyöntiä kaikki kierrokset.

    Rangella pyrin käymään pari kertaa viikossa ja pelaamaan pari kierrosta viikossa.

    Karmeata epätasaisuutta on eri reiillä. Jotkut pelaan pariin ja joissakin huiskitaan sitten 11 lyöntiä. Yritän tässä vaiheessa nauttia niistä onnistumisista. Eihän kukaan ole seppä syntyessään. Välillä lyönti sujuu ja sitten taas toppaillaan, duffaillaan ja slaissaillaan !

    Ajattelin vielä ennen talvea käydä prolla katsastuttamassa svingini ja miettiä suunnitelma talvitreeneiksi.

    Ai, ai, toinen vuosi, eikä vielä singeli pelaaja. Kai ainakin draivaat stiff-vartisella mailallasi 300m? Jos, et niin, voi, voi!

    No ehkä kuitenkin opit ja kehityt, mutta sanoisin 3 kierrosta viikossa toukokuusta lokakuuhun tai vastaavasti sitten rangella. Jos talvella voi käydä muutaman kerran lyömässä, ei ainakaan hidasta kehitystäsi. Kun sinulla ei ole palloilijan taustaa, se hieman hidastaa oppimista. Kaikkia pallopelejähän yhdistää hillitön tarve katsoa palloa. Mutta sen voi oppia ja se on välttämätöntä kehitykselle.

    Mielestäni ei pro auta, ensin on lisättävä pelaamista.

    Siis jos haluat kehittyä, mikä ei tietysti ole välttämätöntä.

    Golfilla kuten muillakin asioilla on taipumus järjestyä ennemmin tai myöhemmin. Golfin onkelma lienee se että juuri kun luulee päässensä jyvälle niin edessä on vieläkin ammottavmpi kuilu.

    Tämä on hyvä tiedostaa vaikka siitäkään siitä ei tunnu olevan mitään iloa. Parasta on nauttia pelistä sillä tasolla millä sattuu pelaamaan – jostain syystä tämä muuten tuntuu toimivan vaikka pelikaverit olisivat täysin eri planeetalta…

    Aloitin harrastuksen kuluvana kesänä ja kierroksia on takana n. 30. Tasoitukseni on nyt se 36.

    Olen huomannut, että säännöllinen harjoittelu on kaikkein tehokkain tapa ja edelleen niin, että keskittyy harjoittelussa laatuun, eikä määrään – kuhunkin osa-alueeseen kerrallaan.

    Otin hallissa kevättälvella prolta 8 kerran tehokuurin, jonka jälkeen tunnin/kuukausi. Säännöllinen prolla käyminen on ymmärtääkseni etenkin alkuvaiheessa tärkeää, koska väärin opittua tekniikkaa (pelasi sitten kuinka hyvin jatkossa vain) on vaikea korjata myöhemmin.

    Itselläni on se onni, että jo kokeneet pelitoverini ovat erittäin kannustavia, joten saan kaikilla kierroksillani jotain opittavaa ja sisäistettävää.

    Kun taidot ovat viime aikoina kehittyneet, niin kaikkein paras keino pelin tasaisuuteen on keskittyminen. Pyrkii lyömään rauhallisesti ja rennosti ja samalla iskostamaan alitajuntaan swingin osa-alueet, lähipelistä puhumattakaan. Tässä vaiheessa kun on niin helppoa vielä alkaa touhuilemaan ihan omiaan.

    Itselläni ei ole tiukkoja tasoitus-goaleja, koska mielestäni golf on ennenkaikkea sosiaalinen harrastus ja urheilulliset tavoitteet täyttyvät ennenpitkää, kunhan muistaa ottaa rauhallisesti, harjoitella tunnollisesti ja antaa itselleen aikaa.

    Joudun heti alkuun tunnustamaan, että tasoitukseni ei ole yli 36, MUTTA muutama kannustuksen sana lienee silti tervetullutta.

    Laita kamat pörssiin, jos et tykkää pelaamisesta. Muussa tapauksessa harjoittele paljon lähilyöntejä 20-100 m (kehittää svingiä, kun ei tarvitse lyödä täysillä ja yrittää pitkälle ja lisäksi se, että joutuu keräämään pallot parantaa yleensä lyöntien laatua!) ja loppuaika pitempiä lyöntejä ja kun avaus- ja lähestymislyönnit alkavat enimmäkseen pysymään pelissä siirrä harjoittelun painopiste rajusti chippien ja puttien suuntaan.

    Riittävällä harjoittelulla saa kuka tahansa (hieman yleistäen) tasoituksen alle 18 ja siitä se peli-ilo vasta kasvaa, kun pääsee yrittämään pelaamista siihen ihka oikeaan väylän pariin!

    Niin ja kuten joku edelläkin jo totesi, niin takuuvarmasti tasotus ei tipu jos ei pelaa ja jos ei harjottele, niin tippuminen voi olla niin hidasta, ettei sitä huomaa=)

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Tasoitus yli 36

Etusivu Foorumit Yleistä Tasoitus yli 36