Aihe: Tasoitus lyöntipelissä - Golfpiste.com

17.12.–23.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

Tasoitus lyöntipelissä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tasoitus lyöntipelissä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Helppo sääntökysymys osaajille: Pelaan reikäpeli-kisaa ja pelitasoitukseni on 15. Kilpakumppanilla tasoitus on 17. Saako hän lyönnin eteen rei’illä hcp 1 ja 2 vaiko rei’illä 16 ja 17?

    16 ja 17 reiillä, noin nopeasti päätellen.

    Nimetön

    Eikö sun pitäisi tehdä hcp 16,17,18 ..siis kolmella helpoimmalla paari ja hänen vai hcp18lla…Eli näin ollen hän saisi eteen 16 ja 17… Korjatkaa tosin ,jos olen väärässä…

    Vieraspelaaja voisi korjata,koska näyttää olevan syntynyt sääntökirja ………kädessään.

    Hcp 1 ja hcp 2, näillä reiäthän ovat hänelle vaikeimmat. Edellyttäen, että on täydet tasoitukset. Normaalisti on puolet tai 3/4.

    Monella kentällä on erikseen reikäpeliä ja stablefordia varten omat hcp:t. Tällöin tietenkin noudatetaan rp:n hcp:tä. Voi poiketa paljonkin stableford-tasoituksista (reikien vaikeusjärjestys).

    Juu, kyllä ne on noi lobbyn mainitsemat hcp 1 ja 2. Hcp 1 on aina vaikeimmaksi arvioitu väylä ja siitähän se laskeminen aloitetaan tasoituksellisissa peleissä.

    Nimetön

    Kysy mitä vaan niin Falconin ja ™²°°³:n kaltaisia neroja golfkentillä piisaa. Minkä vuoksi sen urpoimman pitää aina avata suu ensimmäiseksi.

    Kyllä se menee niinkuin Falcon ja TM sanoo, eli:

    Tasoituksella 15 riittää tehdä bogey vaikeimmilla väylillä HCP 1-15 ja par helpommilla HCP 16-18:lla.

    Tasoituksella 17 riittää bogey vaikeimmilla väylillä HCP 1-17 ja par HCP 18:lla.

    Eli väylillä, joiden HCP:t on 16 ja 17 kaverillasi on 1 lyönti eteen.

    Nimetön

    No ei varmasti mene. PISTE

    Siis… Pienemmällä tasotuksellako pitää pelata VAIKEIMMAT väylät paremmin kuin suuremmalla tasoituksella??! Ei, kyllä se niin menee, että helpoimmista lähdetään laskemaan ja siis niillä pitää tehdä paremmat tulokset.. Eli juuri niinkuin laskin edellisessä viestissäni.

    Nimenomaan sitten vaikeimmilla väylillä saa pienempi tasoitus hyödyn, kun saa pelata yhtä ’huonosti’ kuin se isomman tasoituksen omaava kaveri..

    Eikä mene, se menee just niin ku lobbi sano.

    Kun pelaan paremmalla tasoituksella kuin kilpakumppani, minä en saa tasoitusta millään reiällä, siis reikäpelissä.

    Kaverini, jos hänellä sattuu olemaan huonompi tasoitus kuin minulla, saa tasoitusten eron verran tasoitusta vaikeusasteissa vaikeimmilla rei’illä eli ensin ykkösellä, sitten kakkosella ja jne.

    eli jos mulla on tasoitus 5 ja kaverilla 8, ei hän saa tasoitusta väylille 6,7 ja 8, vaan väylille 1, 2, 3.

    Tässä, kun tasoitukset ovat 15 ja 17, saa kaveri eteen lyönnin väylillä 1 ja 2.

    lyöntipelissä hän saa eteen kokonaistuloksesta kaksi lyöntiä eli ei millekään reiälle, vaan kokonaistulokseen. Eli jos pelaat 88, ja kaverisi 17 tasoituksella 89, häviät lyönnillä.

    Lyöntipelissä tasoituksia ei anneta yhdellekään väylälle erikseen, vaan kokonaistulokseen.

    se siitä ja sen kestävyydestä.

    Kyllä nyt Lars Peckstöm oikeassa on…kyllä se tasoitus huomioidaan niilä vaikeimmilla väylillä!!! Ja tämä on täysin fakta, sillä järjestän tänä vuonna kotiseurani reikäpelimestaruuskilpailut ja säännöt on hiukan pakko täten ollut selvittää.

    Ooke. Sekoitin bogeypisteiden laskemisen reikäpelin ’pisteytykseen’. Pahoittelut.

    Itse asiassa en kyllä edes tiennyt, että reikäpeli lasketaan tuolla tavalla. Kiva, että taas oppi uutta.. 🙂

    Näin se menee eli vähennätte suuremmasta tasoituksesta pienemmän eli 17-15 = 2 ja saatte erotuksena tasoituksen jonka toinen kilpailija saa.

    Eli tässä tapauksessa toinen kilpailija saa kahdella vaikeimmalla väylällä yhden lyönnin tasoitusta.

    lainaus sivuilta:

    https://golf.fi/4_34.htm#Tasoitukset%20reikäpelissä

    Tasoitukset reikäpelissä

    Kuinka lasketaan tasoitus tasoituksellisessa reikäpelissä? Lasketaanko pelaajien tasoitusero ja heikommalle pelaajalle annetaan erotuksen verran eteen vaikeimmilla reillä vai lasketaanko kummallekin pelaajalle tasoitukset huomioiva nettotulos kultakin reiältä ja reiän voittaa pienemmän nettotuloksen tehnyt. Näin laskien tasoitukset saattavat kohdistua eri reille, esim. jos pelaajien tasoitukset ovat 6 ja 18. St Andrewsin ohjeeessa mainitaan reiän nettotulos, mutta ei kerrota sen laskemistapaa.

    Vastaus:

    Ensin mainittu tapa on oikein. Siis pelaajien pelitasoitusten eron verran saa suuremman tasoituksen omaava tasoitusta. Tasoitusta annetaan yksi lyönti per reikä niillä rei’illä, joiden reikäpelin tasoitusindeksi (valitettavasti useilla kentillä ko. tasoitusindeksi on sama kuin pistebogeyn) on pienempi tai yhtäsuuri kuin pelaajien tasoitusero.

    Erkki KM Leppävuori

    Miksi tästäkin piti teidän tehdä näin vaikeaa?

    Golfkentillä on jokaisella reiällä tasoitusindeksi sekä stabelfordia että reikäpeliä varten.

    Sitten on 9 ja 18 reiän heinikoita, joilla on vain yksi luku joka reiällä eikä kukaan voi tietää mitä se tarkoittaa.

    Stabelfordia varten reiät merkitään vaikeuden mukaan, eli kilpailutuloksista lasketaan reikäkohtaiset keskiarvotulokset ja reiän HCP määräytyy niiden mukaan. Esim reiän PAR on 4 ja

    keskiarvotulos on 4,85 (pitkä PAR 4). Jos tämä keskiarvon ylitys 0,85 on suurin kentän rei’istä, tulee sille HCP 1. Vastaavasti esim reiän PAR on 3 ja keskiarvotulos on 2,85 (lyhyt PAR 3). Jos tämä keskiarvon alitus 0,15 on suurin kentän rei’istä, tulee sille HCP 18.

    Reikäpelissä YLEENSÄ PAR 5 reiät saavat pienimmät HCP luvut, sen jälkeen pitkät PAR 4 reiät ja niin edelleen. Reikien vaikeus ei tässä ole perusteena. Logiikan ymmärtää yleensä tyhmempikin vastaamalla seuraavaan kysymykseen: kun taitaja ja aloittelija pelaavat reikäpeliä, tarvitseeko aloittelija tasoituslyönnin kipeämmin PAR 10 reiällä vai PAR 3 reiällä?

    Toivottavasti tämä valaisee asiaa niillekin, jotka tiesivät kyllä oikean vastauksen, mutta perusteet olivat väärät (reikien vaikeus).

    Kirjoitit:

    *(Stabelfordia varten reiät merkitään vaikeuden mukaan, eli kilpailutuloksista lasketaan reikäkohtaiset keskiarvotulokset ja reiän HCP määräytyy niiden mukaan….)*

    Korjaa jos olen väärässä mutta mielestäni tämän HCP luvun määrittelytapa on kyseisen seuran ratkaistavissa. Jotkut seurat ottavat kilpailutulosten perusteella HCP arvot ja jotkut käyttävät jotain muuta tapaa. Ennen muinoin käytettiin sellaista tapaa, että katsottiin kuinka vaikea mikäkin reikä on tasoituksella 0 pelaavalle henkilölle.

    Jokainen seurahan päättää itse, millä perusteilla tai ilman perusteita HCPt laitetaan.

    Mielestäni kuvaamani menetelmä antaa tuloksen, joka vastaa oikein seuran (kilpailevan) enemmistön pelitaitoihin.

    Reikien vaikeus vaihtelee kovin pelaajan taitojen mukaan. Kun esim. vesiesteen ylitys avauslyönnillä vaatii 200 metrin ilmalennon ja reiän pituus on 380 metriä, jää SCR pelaajalle toiseen lyöntiin rullien jälkeen 140-160 metriä ja PARin tekeminen on melko todennäköistä. Huonompi pelaaja sen sijaan saattaa olla vesiesteen vuoksi vaikeuksissa tuplankin saamisen kanssa. Tämän vuoksi keskiarvotulos käsittääkseni johtaa parhaaseen HCP lukuun pelaajien enemmistön kannalta.

    Jep. Olen samaa mieltä että tuo kilpailuista otettu keskiarvo antaa parhaan tuloksen HCP arvojen laskemiseksi koska eihän niitä arvoja ammattilaisten kayttöön lasketa vaan meidän tavallisten tuuppaajien (lue: HCP yli 5)

    Huomatkaa, että kysymyksen otsikkona on ollut koko ajan ’tasoitus lyöntipelissä’. Kysymyksessä oli kuitenkin puhuttu reikäpelistä. Tässäkö se kysymyksen alkuperäinen kompa olikin (minä ainakin nopealla vastauksellani menin siihen)?

    Hoh-hoijaa… johan on taas saatu näyttävä väittely aiheesta jonka pitäisi olla itsestäänselvä JOKAILSELLE gofarille! Muistelen nimittäin että tasoitusmääräysten perusteiden hallinta kuulu jopa greencard-kokeeseen. Lars P. esitti asian hyvillä sanoilla ensimmäisessä viestissään! 😉

    Kiitoksia vastaajille. Asia selvisi.

    Anteeksi otsikon virheellisyys. Yritin syödä purukumia ja kävellä samaan aikaan ja tuloksena oli kirjuutushäiriö.

    Miksi pitää niin äärimmäisesti suuttua siitä, jos joku ei jotain asiaa tiedä? Tai siis, jos luulee tietävänsä ja sanoo sen ääneen, vaikkei sitten tiedäkään…?

    Ja mielestäni ainakin itse osaan kyllä tasoitusmääräysten perusteet, vaikken tiennytkään, miten reikäpelin pisteen lasketaan. Eikä ne muuten ainakaan itselläni (kumpikaan) kuuluneet GC-kokeeseen.

    Enhän mä toki moisesta suutukaan, mutta on kaikkien golfareiden etu että me KAIKKI osamme säännöt. Ilman sitä kentät tukeutuuvat entisestään, tulosten vertailukelpoisuus kärsii ja pahinta kaikesta, emme pelaa samoilla säännöillä! Siksi säännöt pitää osata ja siksi ne kuuluvat myöskin GC-kokeeseen. Ohessa lainaus liiton sivuilta:

    -clip-

    Tutkinto sisältää seuraavat osa-alueet

    A) Golfetiketti (golfkäytös)

    -turvallinen pelitapa

    -toiset pelaajat huomioon ottava pelitapa

    -kenttää säästävä ja kentän kunnosta huolehtiva pelitapa

    B) Golfin säännöt

    -osaa keskeiset sääntökohdat

    -osaa käyttää sääntökirjaa

    -tietää tasoitusjärjestelmän perusteet

    C) Riittävän pelitaito

    -clip-

    Hyviä pelejä Sinnullekin!

    Jep jep, tokihan on kaikkien etu, että kaikki pelaa samoilla säännöillä… Ainakin lähtisin siitä, että samaa kisaa pelaavat laskevat pisteensä täsmälleen samoilla säännöillä. Se, jos minä pelaan reikäpeliä eri säännöillä kaverieni kanssa kuin joku toinen omien kavereidensa kanssa, ei liene mikään maailmaa kaataava ongelma kuitenkaan.

    En silti muuten ole ihan samaa mieltä siitä, että tasoitusjärjestelmän perusteet olisi sama asia kuin eri pelimuotojen pistelaskusääntöjen osaaminen..

    Reikäpelissä ei mitään pisteitä lasketa se on pistebogi jossa pisteet lasketaan :-).

    Älä ny ala sekoileen taas 😀

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
Vastaa aiheeseen: Tasoitus lyöntipelissä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tasoitus lyöntipelissä