-
JulkaisijaArtikkelit
-
Onko Etelä-Suomessa jo kaikki kentät talvigreeneillä? Sunnuntaina pelasin kierroksen Hyvinkäällä jossa oli vielä kaikki greenit kesägreenejä mutta mm. Rönnäsissä ja Nurmijärvellä osa lipuista on tuoty väylälle. Missä muualla pelataan vielä kesägreeneillä? Onko talvigreenikentät tasoituskelpoisia? Ja onko tietoa kuinka myöhään syksylle kentät ovat auki?
Enintään kolme talvigreeniä saa olla, että kenttä on tasoituskelponen. Jos nyt muistelin oikein.
Talvigreenien määrällä ei ole vaikutusta tasoituskelpoisuuteen, kunhan kentän kokonaismitta ei lyhene liikaa. Oliko se raja nyt 200m.
Ootkos bogeytikka nyt ihan varma?????
Minä taas muistan saaneni sellaisen tiedon, että kaksi talvigriiniä saa olla, että kenttä pysyisi vielä tasoituskelpoisena.
Ei olis jotain varmaa tietoo?
Imatran kenttä menee kiinni sunnuntaina, jonka jälkeen talvigriineille voi mennä läiskimään.
Aika varma, ennen oli joku max 2 vai 3 talvigreenin sääntö, mutta nykyään ei sellaista ole.
Mielestäni molemmat olette väärässä.
Kirjassa sanotaan, että saa olla enintään 2 talvigreeniä, joten Pro lienee lähempänä totuutta.
Kentän pituus saa kahden talvigreenin osalta heittää enintään ~100 metriä.
Kiitos.
Tietäjiähän tämä palsta on täynnä…
Älkää lukeko mitään 5 vuotta vanhoja kirjoituksia.
Talviviheriö ei sinänsä tee kentästä tasoituskelvotonta. Jos kentän kokonaismitta ei muutu talviviheriöiden vuoksi +- 100 metriä enempää, kenttä on tasoituskelpoinen. Talviviheriön reiän halkaisijan on oltava sääntöjen mukainen (108 mm). Käytännössä talviviheriöt lyhentävät kenttää enemmän kuin sallitut 100 metriä. Kentän tasoituksista vastaavan toimikunnan olisi ilmoitettava pelaajille, jos kenttä menettää tasoituskelpoisuutensa.
Osmo Saarinen
Onko talvigreeneillä olevan kentän pelaaminen ilmaista?
Tais olla tosityhmä:)
Maksaa saman verran ku normaalisti, tosin jotkut kentät antaa vähä alennusta.
Hei
Nyt tulee aloittelijan kysymys, mutta mikä on ’talvigreeni’?
– Ossi
Alkuperäiseen kysymykseen vastaus:
Oulussa yksi talvigriini (17). Sekin kentän laajennustöiden takia. Lisäksi rakennustöiden takia kaksi väylää lyhennetty tuomalla tiiauspaikkoja eteenpäin (2 ja 18). Kenttä lyhentynyt arviolta 350 metriä. Joten ei taida olla enää tasoituskelpoinen.
Lisäksi koko kentällä tehty holkitus. Ei haittaa väyläpeliä jos siirtää kökkäreet pois edestä, mutta puttaus on aika randomia. Lisäksi griinit aivan umpijäässä = pallo pomppaa todella korkealle ja ei todellakaan baittaa 🙂
Tänään oli jo pakkasen puolella kun tultiin kierrokselta seitsemän maissa. Silti pelataan niin kauan kunnes lumi tulee.
Oulussa taitaa olla greenfee puoleen hintaan loppukaudelle.
Näin Oulussa.
Kyllä se Imatralla ainakin on ilmasta!!=P
keukeu!
Joku kyseli mikä se talvigriini oikein on…
Talvigriini on varsinaisen griinin eteen tai viereen, joskus jopa taakse perustettu väliaikainen griini, jota käytetään lähes normaaliin tapaan, silloin kun varsinainen griini on huollossa. Talvigriinillä tehtyjä tuloksia ei yleensä lasketa pelikirjanpitoon oikeiksi tuloksiksi, eikä niillä kehuskella kavereille. Niinikään putteri ja pallo on syytä puhdistaa huolellisesti talvigriinin käyttämisen jälkeen. Kenttämestarille on häpeäksi jos peli ohjataan talvigriineille kovin usein, ja ajan mittaan se vähentää pelaajien halukkuutta pelata ko. kentällä.
Vääräleukaisimmat näkevät tässä ehkä jotain analogiaa naiseen…
No ainakin kotkassa ne reiät talvigreeneillä ei ole normaalit eli ne on sellaset ämpärit… se varmaan vaikuttaa siihen tasotuskelposuuteen.
Ja zapalille. Saako oulussa pelata vaikka on pakkasta?! Ruohohan kuolee jos sitä mennään tallailemaan ku maa on jäässä! Kotkassa ei ainakaan saa pelata kun ruohossa on kuuraa tai ilma on pakkasen puolella.
Minkälainen 18. reiästä tulee, jotkut on sanonut, että siitä tulis par 5. entä 17. miten se muuttuu?
Kun ruoho on aamulla kuurassa niin ei Oulussakaan saa pelata. Ilmeisesti jäässä olevan ruohon päällä tallaaminen ei ole hyväksi.
Se, että maa on jäässä/roudassa ei ole aivan sama kuin ruoho kuurassa. Griinit oli koko päivän taatusti TODELLA kovat = jäässä. Tiiauspaikalla tiin upottaminen jäiseen maahan oli toisinaan vaikeaa.
Illalla tuli todellakin pakkanen (huomasin auton lämpömittarista kun ajelin pois), mutta kyllä ruoho oli aivan pelikelpoinen ja sula.
Alla on linkki Oulun uuteen layouttiin. Sieltä vaan tutkailemaan ja suunnittelemaan tulevia pelejä.
Reikien järjestystä Vaaran ja Sangen välillä muutellaan ja kaikennäköisiä muitakin muutoksia tehdään.
Mitä tulee Junnun kysymään 18 väylään, niin se todellakin muuttuu par5 väyläksi.
17-väylä taas muuttuu Sangen 2-väyläksi. Jotain muutoksia ne tekee sen griinibunkkerin kanssa, mutta mulla ei ole mitään tietoa mitä. Jospa vaikka laajentaavat bunkkeria?
Sangen kierros tullaan aloittamaan entiseltä Vaaran 1:ltä, joka myös muuttuu par 5:ksi. Griini tehdään nykyisen griinin taakse suolle. Rakennus on jo aika pitkällä.
Sangen entinen 2-väylä tulee olemaan 3-väylä ja se lyhenee par5:sta par4:ksi.
Sangen nykyinen 1-väylä tulee olemaan Vaaran 10.
Sanki taas tulee jatkossa loppumaan entisen Vaaran 2-väylään. Tosi paha lopetus siis tiedossa 🙂
Lue lisää: Oulun uusi layout
Niin ja sen verran vielä, että Oulussa talvigriinin kupit on kyllä ihan sellasen normaalit.
Joo, Nurmijärvelle vaan kiitos päivän pilaamisesta. Meillä-Helsingin yliopiston okeustieteellisen tiedekunnan golfaavilla opiskelijoilla- piti olla 9.10-02 mestaruuskilpailut Nurmijärvellä. Lähtöajat oli varattu 11.50 alkaen-yhteensä n. 15 pelaajalle. Saavuttuamme paikalle caddie ilmoitti, että griinit eivät ole käytössä kylmien säiden vuoksi. Ihmettelimme sitä, että minkä takia asiasta ei ole ilmoitettu meidän yhteyshenkilöllemme, jolloin asia olisi vielä ollut pelastettavissa. Tj X:ltä asiaa tivatessamme saimme vastaukseksi, että ’meillä ei le tapana ilmoitella asiasta’. Mielestäni todella harkitsematon lausahdus yhtiön johtajalta. Edellisenä iltana tarkistin netistä, että aijnoastaan yksi griini on talvisäännöillä. Onneksi saimme ystävällisestä Keimolasta varattua meille joustavasti peliajat ja vieläpä huokeaan hintaan, joten siitä erityis kiitos KEIMOLALLE. Tämän jälkeen meidän tulevista maksukykyisistä golfareista tuskin monikaan päätyy Nurmijärvelle, mikä on ihan oikein. Pienillä seikoilla voi olla suuri merkitys tulevaisuudessa, toivottavasti NGK:n Tj tajuaa tämän myös.
Kiitos sääntökommenteista mutta onko teillä tietoa mitkä kentät ovat vielä auki oikeilla greeneillä?
Ja kuinka pitkälle kentät ylipäätään ovat auki?
Itse pelaan griineille niin kauan kuin lumi tukkii reiät. talvigriineille pelaaminen on tosi tyhmää.en voi myöskään ymmärtää matto tiiaus paikkoja taitaa olla vaan duffareita varten. olen huomannut että kenttähenkilökunta laitta tiimerkit lähes aina huonoon paikkaan. itse pelaan aina sieltä missä ruoho on parhaimmillaan ei tarvitse selitellä huonoja lyöntejä kentän kunnolla
No voi jösses.
Kunnioittaisit nyt kenttämestareita sen verran, ettet menisi tietentahtoen tuhoamaan greenejä! Ei niitä talvigreenejä nimittäin vain kiusaksi laiteta, vaan niinllä oikeasti suojellaan greenien ruohoa. En usko että hirveämmin tykkäät taas keväällä katsella niitä ruskeita laikkuja joissa ruoho on kuollut kun joku toope on pelannut jäisillä greeneillä! Kenttämestarit ovat sentään ammattilaisia ja tietävät mitä tekevät (noh, ainakin useimmiten…)
Niin, ja ethän sitten pelaa tasoituskierroksia noilta omilta tiiauspaikoiltasi, ethän. Niin ei tarvitse selitellä tuloksia…
Kyllä tämän täytyy olla joku lahjakkaiden klubi. Jokainen golfarin pitää tietää mille greenille milloinkin pelataan. Varmuuden vuoksi klubit vielä informoivatkin asiasta, koska tätä palstaakin seuraamalla voi tulla siihen johtopäätökseen, ettei golfareilla ole todellakaan aivoja.
Jos nämä talvigreenit ihmetyttävät joitakin vasta-alkajia tai luonnosta vieraantuneita tyyppejä, niin varmuuden vuoksi kerron, että kyllä ne kuopat on mukavampi tehdä nyt, kuin joidenkin viikkojen kuluttua jäätyneeseen maahan.
Kyllä on tietoa klubien aukioloista, mutta jospa kysyisit suoraan klubilta, mihin ole menossa pelaamaan. Jotkin ovat auki ympäri vuoden, jotkut eivät.
Ja nuo kyselyt tasoituskelpoisuudesta…
Matot on usein laitettu oikean tiin etupuolelle itse pelaan aina taaempaa paremmalta ruoholta joten käytän 0,5 lyöntiä isonpaa slopea. sitäpaitsi ruoho griineiltä kuolee joka tapauksessa (on ruskeaa keväällä).
-
JulkaisijaArtikkelit