-
JulkaisijaArtikkelit
-
DigiGolf mainostaa svingianalyysiaan 80eeron hintaan. Mitähän tuolla rahalla saa? Mailamaakari varmaankin löytää omasta valikoimastaan sopivaa myytävää? Onko kokemuksia DigiGolfista tai jostain muusta vastaavasta palvelusta?
NimetönSamuli?
Tuntuu aika kalliilta toi DigiGolffin hinta, eli siellä mittaillaan varmaan sitten aika antaumuksella.
Olisiko jossakin hieman halvempaa? Vai onko tuo DigiGolffin analysointi sitten rahan arvoista?
Sori Tuoppi, mutta pistän tänne tämän linkin 😉
Tässä on ainaki jonkii verta siitä mitä digigolf tekee… En tiiä muusta analysoinnista, mutta jollai summalla Eemeleitä saa tällasen…
Lue lisää: DigiGolf kuva sarja
Digigolfin simulaattorissa on mm. ylhäältä kuvaava kamera, joka ainakin minun tapauksessani paljasti enemmän kuin sivulta kuvaaminen. Swingialanlysiin liittyi myös swingipainon ja liekulmien tsekkaaminen, joka ei oikein kotikonstein onnistu (siis swingipainon testaaminen suhteessa osumakuvioon).
Ongelmana on, että paikalla ei ole omaa prota, joten swingin tulkinta on sitten jotensakkin erilainen kuin oman pron kanssa. Mukana seuraavalla kuvasarjalla voi tietenkin hommaa avittaa oman pron kanssa.
Pelaajalle, jolla on selvillä tavoiteswingi ja muistissa ongelmat swinginsä kanssa tämä swingianalyysi on hyödyllinen. Hinnan kalleudesta jokaisella varmaan on oma käsityksensä, mutta eteeni ei ole tullut muuta ’kilpailevaa’ analyysiä kuin perinteinen pron tunti.
_Axo_: No problem, siksi se netissä on että sitä saa katsoa. 🙂 …niin kauan kun ei DigiGolfin edustajia ota päähän että heidän tuotoksiaan levitellään netissä.
Itse en maksanut tuota 80 euroa, kävimme talvella firman golfkerhon kanssa tutustumiskäynnillä nimelliseen hintaan, tosin kukin meistä sitten sai lyödä tyyliin 3-6 lyöntiä draiverilla. Se ei harjoittelusta käy, ja kun kylmiltään menee ei välttämättä totuuttakaan vastaa. (Kuvan swingi nyt vaan sattui onnistumaan hyvin huolimatta liian pitkästä backswingistä.)
Siellä on tuon videokameran antaman kuvan lisäksi kumisen tii-tutin alla jonkinlaiset anturit, jotka rekisteröivät mailan radan, osumakohdan, lavan asennon ja pallon lähtönopeuden. Näiden perusteella ohjelma laskee mihin pallo päätyy. Tätä voi sitten käyttää svingikuvasarjan kaverina tai vaikka pelata kierroksen simulaattorilla.
Käsittääkseni kukaan paikan henkilökunnasta ei varsinaisesti ole pro, joten tulosten tulkinta ja korjaukset jäävät enemmän tai vähemmän golfarin itsensä harteille.
Anyway, videokuva sekä antureiden antama data kyllä kertovat lahjomatonta kieltään siitä mikä siinä swingissä mättää. Suosittelen ainakin kokeilemaan.
Mielstäni teippitesti asiantuntevan pron seurassa ajaa vähintäänkin saman asian. Ainakaan minulle ei kyseinen analyysi antanut juuri mitään.
Kertoisitko lisää tuosta teippitestistä?
Kaikissa mailoja myyvissä paikoissa tavallisin tapa tarkastaa mailan liekulman oikeeliisuus. Edellyttää tietysti, että svingi jollain tavalla vakiintunut. Alussa mielestäni riittää, että mailat suurinpiirtein sopivat. Eli vaikka maalarin teippi mailan pohjaan, svingailua tasaiselta alustalta js jos teippi kuluu muualta kuin keskeltä, eivät lie kulmat ole optimaaliset. Tosin pron olisi hyvä katsoa sivusta, ettei svingi jostain syystä vääristä tulosta. Mutta jos lyönti lähtee suoraan siitä huolimatta, että teippi kuluu kannan tai kärjen puolelta, niin väärä liekulma ei välttämättä haittaa sillä virallisemmissakin customfiteissä otetaan huomioon se onko pelaajalla taipumus lyödä fadea tai hookia. Jos siis pelaaja lyö esim. hookia, ei haittaa vaikka liekulma olisi hieman flatti(siis maila kulkee enemmän kärjen puolella osuessaan maahan) sillä loiva liekulma kompensoi asiaa ja lyönti voi lähteä suoraan. Hyvä ohjenuora varren pituudelle/liekulmalle on myös käsien korkeus maasta.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)