Aihe: Golfliiton kokouksiin osallistuvilta vaaditaan jatkossa salassapitosopimus - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Golfliiton kokouksiin osallistuvilta vaaditaan jatkossa salassapitosopimus

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton kokouksiin osallistuvilta vaaditaan jatkossa salassapitosopimus

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Miksi vaaditaan salassapitosopimus ja mikäköhän on mahdollisen tietovuotajan rangaistus? Eikö golfliiton toiminnan kuuluisi olla läpinäkyvää?

    https://golf.fi/wp-content/uploads/2024/09/Hallitustiedote-30.8.2024.pdf

    Mitenkäs tuo nyt on ymmärrettävissä ?
    Onko tuo linkki Golfliiton kokoukseen liittyvä pöytäkirja ? Ainakin linkin sisältö antaa ymmärtää näin.
    Ja kohdassa Muut asiat on käsitelty erilllisinä asioina mm.
    – SGK:n toiminnan esittely
    – salassapitosopimus, koskien varmaankin Golfliiton hallituksen kokouksissa käsiteltyjä asioita, EI SGK:ta ?

    Tulkitsenko oikein ?

    Rekisteröidyt yhdistykset toimivat sääntöjensä sekä yhdistyslaissa mainittujen edellytysten pohjalta. On hyvinkin mahdollista että tiettyihin asioihin (tai päätöksiin) liittyy ulkopuolisiin kohdistuvaa salassapitoa.

    SGK Ry:n jäseninä on kenttäyhtiöitä jotka osallistuu edustajiensa välityksellä yhdistyksen kokouksiin. Tarvittaessa ja/tai halutessaan Golfkenttä Oy:n osakkeenomistaja(t) voi kysyllä yhtiön TJ:ltä tai hallitukselta minkälaisista salaisuuksista on mahdollisesti kysymys? Toisaalta sitäkin mitä merkitystä niillä mahdollisesti on yhtiölle itselleen ja/tai yhtiön omistajille? Eiköhän heiltä saa lisäselvitystä. Tuskin näissä on kuitenkaan kysymys mistään valtion salaisuuksista.

    Taidat olla oikeassa, jättää kyllä tulkinnan varaa. Olisiko hyvä veli- tai sisko kerhon tietoja valunut julkisuuteen, vai miksi salassapitovaatimus?

    Kerro nyt Hirsala keitä tuo salassapitosopimus koskee:
    – Golfliiton hallituksen kokouksia vaiko
    – SGK:n hallituksen kokouksia

    ’Hallitus päätti, että sen kokouksiin osallistuvat allekirjoittavat salassapitositoumuksen.’ Siis Golfliiton hallituksen kokouksiin osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia.
    Eli
    * ketjun otsikko on täysin harhaanjohtava
    * Hirsalakin taitaa olla tässä mukana

    Otsikko korjattu.

    Kysymys kuuluu, miksi salassapitosopimukset, eikö toiminnan kuuluisi olla läpinäkyvää?

    Pisteet otsikon korjaamisesta. Väärä tieto olisi helposti jäänyt elämään.
    HirsalaK:n kysymys salassapidon tarpeellisuudesta on aiheellinen ja vaatisi jonkunlaisen vastauksen.

    Tarkennetaan vielä…Tuossa linkissä oli kysymys Golfliiton hallituksen kokouksesta.
    Päätettiin mm. seuraavasti:

    ”Hallitus päätti, että sen kokouksiin osallistuvat allekirjoittavat salassapitositoumuksen.”

    Voisiko tuosta päätellä että salassapitositoumus koskee hallituksen kokoukseen osallistuvia?
    Siis se ei koske golfliiton, vaan pelkästään hallituksen kokouksia.

    No tuohan tarkoittaa sitä, että se sama hyvä veli-porukka joka on saanut kuraa tänä vuonna monestakin eri asiasta monelta eri taholta, yhä enemmän sulkeutuu omaan piiriinsä tekemään päätöksiä. Samat veijarit jatkaa (tulosvastuutonta) toimintaansa ellei liittohallitus tee jotain – ja eihän se tee.

    Ei kai tässä mitään ihmeellistä ole, että hallituksen kokouksessa käsiteltävät asiat ovat luottamuksellisia. Kokouksissa käsitellään esim. henkilöstöasioita, talousasioita ja pelaajien valintaa ryhmiin.

    Hieman ihmetytti myös että päätettiin ottaa käyttöön lähipiirirekisteri, eikö tuon nyt olisi pitänyt olla selvää jo aikoja sitten? Kai siellä joku tietovuotaja sitten on tai on ollut joukossa, kun pitää tällaisia juttuja alkaa laittamaan ihan paperille? Eikä ole pitkä aika kun golfliiton talouspäällikkö vaihdettiin, syystä tai toisesta.

    ”Kysymys kuuluu, miksi salassapitosopimukset, eikö toiminnan kuuluisi olla läpinäkyvää?”

    Voisiko tuossa olla kyse niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin että keskeneräisiä valmistelussa olevia asioita ei haluta vuotavan vaikkapa erilaisten forumien märehdittäviksi ennen kuin asia on valmis julkistettavaksi? Salassapitosopimuksen nostaminen esille antaa viitteitä siitä, että vuotamista on tapahtunut, joko tahallaan tai tahattomasti.

    Asiasta aivan hurjasti kiinnostuneet ottavat varmaankin yhteyttä oman kotiseuransa liittovaltuustoedustajaan pyytäen tätä esittämään kysymyksen salassapitosopimuksesta seuraavassa liittovaltuuston kokouksessa.

    ”Hieman ihmetytti myös että päätettiin ottaa käyttöön lähipiirirekisteri, eikö tuon nyt olisi pitänyt olla selvää jo aikoja sitten?”

    Taitaa liittyä erään Challenge Tourilla pelaavan valmennuskuvioihin, kilpaurheilupäällikön tehtäviä ratkoessa ymmärtää jatkossa tarpeen tullen jäävätä itsensä.

    Onhan tuo ketjun otsikko edelleenkin hämäävä, koska ei liiton kokouksiin osallistuvilta vaadita salassapitosopimusta, vaan hallituksen kokouksiin. Hallituksen osalta asia taas on sinänsä ymmärrettävää.

    Taisi selvitä syy salassapitosopimuksille, kannattaa lukea juttu:

    ”Työt Golfliitossa yllättäen loppuivat viime vuoden marraskuussa amatöörien MM-kisojen jälkeen.

    Valmentajille oli jo siinä vaiheessa ilmoitettu, että paikat menevät hakuun. Pitkäsen sopimus olisi kuitenkin jatkunut vielä lokakuuhun 2024.

    ”Myös pelaajille oli ilmoitettu, että pestini jatkuu viisi vuotta, kunnes ilmoitettiin viikkoa myöhemmin, ettei enää jatku”, Pitkänen sanoo.

    ”Olin nimellisesti vielä talven hommissa, muttei haluttu käyttää valmennustehtävissä. Olin kotona ja sain palkkaa, vähän ihmeellistä hommaa”, Pitkänen sanoo.

    https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010684351.html

    Voisiko ajatella positiivisen kautta että nyt ollaan oikeasti lähdössä uudistamaan golfliiton toimintaa? Ja koska asialistalla on kipeitä asioita niin edellytetään erillistä salassapitosopimusta… vaikkakin hallituksessa käsiteltävät asiat ovat jo lähtökohtaisestikin luottamuksellisia.

    Aika jäätävää tekstiä hesarin haastattelussa, mutta tämähän oli tiedossa jo aiemminkin Foorumilla keväällä käydyissä keskusteluissa:

    ”Missä ovat asetetut tavoitteet, päämäärät, visio ja tarkat askelmerkit, joilla menestystä saavutetaan? Mennäänkö tässä oikeasti pelaaja edellä? Pelaajilla on vain yksi maajoukkueura. Heille on tärkeää tarjota parhaat mahdolliset puitteet menestykselle ja kehitykselle.”

    ”Kaikkea muuta on kohta kokeiltu, muttei vaihdettu urheilusta vastaavia ihmisiä. Minua askarruttaa, mitä voitaisiin saada aikaan, jos oikeasti kaikki olisivat linjassa: johto, valmennus ja pelaajien tahtotila.”

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Golfliiton kokouksiin osallistuvilta vaaditaan jatkossa salassapitosopimus

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton kokouksiin osallistuvilta vaaditaan jatkossa salassapitosopimus