27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

Seura ei kerro kuinka kilpailun tasoitus määräytyy

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Seura ei kerro kuinka kilpailun tasoitus määräytyy

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Mitä mieltä olette siitä, että scramble-kilpailun järjestävä seura ei kerro, kuinka joukkueen tasoitus lasketaan? Tiedän ainakin yhden seuran, joka menettelee näin yhden kisan suhteen. Tästä syystä jätin ilmoittautumatta kyseiseen kilpailuun. Ihmettelen vain miksi he tuolla tavalla toimivat ja onko se sääntöjen ja/tai hyvien tapojen mukaista?

  Olisi kiinnostava kuulla mikä seura on kyseessä. Voi olla että henkilö jolta kysyit omaa lyhyehkön matematiikan ja kierteli siksi vastauksessaan…

  En usko, että kyse olisi matematiikan taidoista, sillä viime vuonna osallistuin samaan kisaan, jonka jälkeen kyselin sähköpostistse kuinka tasoitukset oli laskettu. En saanut silloinkaan muuta vastausta, kuin että se on heidän oma kehittämänsä laskusysteemi.
  Kilpailun järjestävä seura on Rauma Golf…

  Anteeks ny, johtuuko helteestä vai mistä johtuneekaan, en jaksa ymmärtää mitä helvetin väliä on scramble-kilpailussa noudatettavan tasoituksen laskutavassa?

  Albatrossi on saattanut huomata että kotiseuran tj ja sihteeri voittaa kisan joka vuosi ja on ihmetellyt syytä. Heillä on tasoituksen laskukaavassa ns. raumalaiset aktiivipisteet jolla saadaan järjstys halutunlaiseksi.

  Onkohan tuohon jouduttu kun ennen muinoin yritettiin saada sama lopputulos laskuvirheillä mutta naapurikaupungin pelaajat huomasivat ne aina;) ( Ei banaaneja nenään)

  Järkevintähän scramblea on pelata scratchina.

  Jos tasoituksia kuitenkin välttämättä halutaan käyttää, kaksimiehisen joukkueen tasoitus määrätään usein niin että lasketaan pelaajien SLOPE-tasoitukset yhteen ja jaetaan 8:lla. Tämä on tasapuolista ja on useissa tapauksissa tuottanut järkeviä tuloksia. Jos halutaan hieman suosia pienempiä tasoituksia, jakajana on joskus käytetty lukua 10.

  Jos joukkueessa on kolme pelaajaa tai enemmän, on aika vaikea yrittää laskea mitään järkevää tasoitusta.

  Ja kaikkein älyttömintä on tilanne jossa joukkueen tasoitus on isompi kuin joukkueessa pelaavan pienin henkilökohtainen tasoitus.

  ainakin meilläpäin käytetään laskukaavaa, jossa joukkueessa jonka pienin hlökohtainen tasoitus on 5, voi joukkueen tasoitus olla vaikka 9 riippuen muiden tasoituksista.

  Pelaako tämä pienimmän tasoituksen omaava huonommin kun pelaa joukkueessa..?

  Ei siis mitään järkee. Joissain seuroissa on ymmärretty, että joukkueen tasoitus ei voi olla isompi kuin joukkueen pienin hlökohtainen tasoitus.

  että näin.

  Ja kyllä scramble ainakin omasta mielestäni on hauskaa vaihtelua!

  Nimetön

  Muistan hämärästi, että kerran olin mukana voittamassa parasta scr-tulosta. Voittajan tulos oli silloin jotain kymmenen lyöntiä alle meidän tuloksen (eli noin 17 alle, häh ????). Meille ei siis kerrottu, miten tasoitus määräytyi. Ehkä määräytymisperiaate ei kestänyt päivänvaloa. Näin ei saisi olla…..tyydyimme pokkaamaan oman palkintomme.

  Nimetön

  Siis Scramble kisassa tasoitus tulisi määräytyä matalimman tasoituksen mukaan siten, että toinen pelaaja laskee saatuja tasoituslyöntejä jotenkin kääntäen verrannollisesti.
  Mielessäni pyörii jotenkin maaginen luku kuusi. Kuudella minä olin parempi, kuudella sinä olit parempi ja kuudella met olimna melkholailla samhat.

  Alla on joitakin tuloksia, joita 2h populaatio voisi pelata omasta mielestäni

  10 + 10 = 10-1.5*6=+1 (helpolla luulisi pääsevän melko lähelle baaria)
  0 + 0 = 0-1*6=-6 (aika kova tavoite, mutta kovat on peluritkin)
  20 + 20 = 20-2*6=8 (aika sopivalta haiskahtaa)
  0 + 20 = 0-.5*6=-3 (kuulostaa sopivahkolta)
  36 + 36 = 36-3.6*6 = 14.4 (aika hyvä)

  Vastaavasti maagista lukua 8 voisi käyttää 3h Scramblessä

  Tätä järjestelmää pitäisi verrata todellisiin kilpailutuloksiin ja säätää tuo kutosen edessä oleva kokemusperäinen kerroin.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Seura ei kerro kuinka kilpailun tasoitus määräytyy

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Seura ei kerro kuinka kilpailun tasoitus määräytyy