Aihe: Scramble-sääntökysymys help?? - Golfpiste.com

31.12.–6.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista

Scramble-sääntökysymys help??

Etusivu Foorumit Säännöt Scramble-sääntökysymys help??

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pelasimme kolmihenkisin joukkuein scramblea. Peli oli taoituksellinen lyöntipeli, jossa ryhmän tasoituksena käytettiin 15 % jäsenten tasoitusten summasta. Miten voittaja joukkue ratkaistaan jos tasoitukset huomioonottaen kahdella ryhmällä on sama lyöntimäärä. Voittaako ryhmä, jolla on pienempi tasoitus? vai katsotaanko viimeisen reiän tulos ja sitä edellisen jne? Mikä on oikea tapa? Onko sitä ylipäätänsä? Miten menettelisitte?

    yleensähän tasoituksellisissa kilpailuissa tasatuloksessa voittaja on se, jonka bruttotulos on parempi = tasoitus pienempi

    ellei kilpailusäännöissä ole toisin sanottu

    Varmaan otsikon mukaisesta kisasta on kyse. En osaa vastata kysymykseen.

    Mikä taas on kunkin viimeiset reiät, kun kisa oli yhteislähtö ja ryhmät lähti eri tiiauspaikoilta. Veikkaan normaalia reikäjärjestystä.

    Tulokset kun julkistetaan vasta klo 22 Villisiassa niin miteskäs peli muilla kulki. Meidän joukkueella tulos 60.

    ts

    Oikea tapa on se jota toimikunta on päättänyt käyttää ko. kisassa. Eli vapaasti päätettävissä.

    Mikäli ratkaistaan viimeisten reikien perusteella, ratkaisu tehdään tuloskortin mukaan, eikä pelaajien pelaamien reikien järjestyksellä ole merkitystä

    Kilpailun säännöissä pitää >>etukäteen<< ilmoittaa, millä periaatteella tasatulokset ratkaistaan. Näin pitää varsinkin scramblessa tehdä, koska se ei ole sääntöjen tarkoittamassa mielessä golfia ollenkaan, koska samaa palloa ei pelata tiiltä reikään.

    Mikäli kyseessä olisi oikea golf, kilpailutoimikunta voi varsin vapaasti valita voittajan ratkaisutavan.

    Voittajaksi voidaan valita parhaan tai huonoimman tasoituksen omannut ryhmä, viimeisen yhdeksän reiän jne. tulos, muutaman reiän uusinta, tai arvonta, joka leikkimieliseen kisaan varmaan sopii parhaiten.

    Lähes ainoa, mitä ei saisi tehdä, on ratkaista lyöntipelikisa reikäpelinä tai päinvastoin.

    Ruotsi (ja Suomi, joka apinoi sieltä kaiken mahdollisen) ovat tiettävästi ainoat maat, missä pienempi tasoitus voittaa. Decisions-kirja ei edes tunne tällaista ratkaisutapaa, eikä sitä ainakaan toistaiseksi sovelleta edes Ruotsissa tasoituksellisen reikäpelin tasattuihin reikiin.

    Menetelmä on kopioitu eräistä rahapeleistä, jossa korttien silmämäärän ollessa tasan 'pankki' eli pelin järjestäjä voittaa. Perustelu on se, että pankin voittotodennäköisyys kasvaa niin paljon, että rahaa kertyy hyväntekeväisyyteen.

    KL

    Taas mennään sieltä, missä aita on matalin, eli kirjoitetaan omia mielipiteitä faktoina. Sillä lailla, Vieraspelaaja.

    Golfilla ja korttipeleillä ei ole sitten yhtään mitään tekemistä keskenään. Ajatus tasatulosten ratkaisemisesta tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulosten sattuessa alemmalla tasoituksella pelaavan hyväksi on pelkästään, vain ja yksinomaan kehitetty kannustamaan golffaajia parantamaan pelitaitojaan eikä suinkaan ’pankin’ voittoja kasvattamaan. Mistä täyspäinen ihminen muuten tällaisen ajatuksen pääkoppaansa voikin saada, eihän golfkilpailuissa ole ’pankkia’ ???

    Vielä kerrottakoon asiaan vihkiytymättömille, ettei tämä käytäntö ole mikään sääntö, vaan Golfliiton suositus. Jokaisen kilpailun järjestäjällä on oikeus päättää tasatulosten ratkaisutavasta ihan itse. Scratch-kisoissa (siis: ilman tasoitusta pelattavissa kilpailuissa) tällaista käytäntöä ei tietenkään ole olemassa.

    Kuten sanoin, hcp-kisan ratkaiseminen tasatuloksessa pienemmän hcp:n hyväksi on ruotsalainen keksinto, joka on apinoitu Suomeen.

    Decisions-kirja antaa useita vaihtoehtoisia tapoja tasatuloksen ratkaisemiseen, se ei tunne lainkaan ratkaisua paremman tasoituksen hyväksi.

    Vertaus korttipeliin tarkoitti vain sitä, että on huomattavasti mukavampi lähteä pelaamaan, jos tietää jo etukäteen voittavansa tasapelin.

    Paremman tasoituksen omaavaa pelaajaa ei tarvitse suosia tasatilanteissa, kun tasoitusjärjestelmä jo tekee sen.

    Ratkaisu matemaattisen menetelmän mukaan on urheilullisempi, silloin voittaa se, joka on pelannut viimeiset 9 paremmin suhteessa tasoitukseensa.

    Jos sekä 4,1 että 4,2 antaa esim pelitasoituksen 4, miksi toisen pelaajan brutto 76 on parempi kuin toisen pelaajan brutto 76?

    Nimetön

    Kyllä monella kentällä on varta vasten laaditut kilpailumääräykset tasatuloksia varten,jotka ovat pysyvät.Kilpailun järjestäjä voi tietysti poiketa näistä.

    ts

    Taisipa rantautua tuo käytäntö meille Ruotsista eräänlaisena ’tietokoneviruksena’. Ainakin näissä klubien käytössä olevissa ohjelmissa näyttää olevan oletusarvona tuo slopen mukaan ratkaisu.

    Tätä ratkaisutapaa eivät todellakaan Golfin säännöt tunne. Silloinhan itse asiassa ei ole pelattu täysin tasoituksin, vaan toiselta on otetu murunen händäristä pois tasatilanteessa. Mielestäni matemaattinen menetelmä on ainoa jonka säännöt sallivat, mutta käytäntö on toisin.

    Ja tuossa aikaisemmassa viestissäni jäi sanomatta, että etukäteen tietysti. Oletin taas tyhmyttäni, että se täällä olisi ymmärretty itsestäänselvyytenä.

    ’Ratkaisu matemaattisen menetelmän mukaan on urheilullisempi, silloin voittaa se, joka on pelannut viimeiset 9 paremmin suhteessa tasoitukseensa.

    Jos sekä 4,1 että 4,2 antaa esim pelitasoituksen 4, miksi toisen pelaajan brutto 76 on parempi kuin toisen pelaajan brutto 76?’

    Yhtä lailla voisin kysyä:

    Jos nuo kaksi pelaajaa lyö tosiaan brutto 76, niin minkä takia menopaluun 39+37 lyöneen tulos olisi parempi kuin 38+38 lyöneen? Urheilullisestihan näin ei mielestäni ole. Ja eikö golfissa nimenomaan ole kyse pitkäjänteisestä suorituksessa, jossa kokonaisuus ratkaisee eikä vain muutama viimeinen reikä?

    Kyse ei siis ole mistään urheilullisuudesta, vaan siitä että näin on joku vanha skotti kertaalleen sopinut ja näin on jatkossa toimittu aivan kuten suomalaisessa yrityskulttuurissa eli perustelulla ’no mutta kun näin vain on aina tehty’.

    Kuten oikeissa kisoissa, uusintareiät olisi ainoa urheilullinen tapa ratkaista asia, mutta hassunhauskoissa klubikisoissahan ei siinä ole mitään järkeä. Miksei voittaajaa ratkaistaisi vaikka tiputanssin tyylipisteillä tai sitten gp:n tyyliin eli tietenkin pituusdraivikilpailulla? 🙂

    Kun voittaja pitää jollain tavalla ratkaista eikä uusintaa aiva voi pelata, on urheilullisempaa vertailla kyseisen päivän viimeistä 9 reikää kuin aikaisempia suorituksia, joita tarkka tasoitus kuvastaa.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Scramble-sääntökysymys help??

Etusivu Foorumit Säännöt Scramble-sääntökysymys help??