-
JulkaisijaArtikkelit
-
Olin eilen Lakesidessa. Paarmoja piisasi, mutta niistä viis. Pelasin kuitenkin omaan tasoitukseeni. Olisin pelannut paremminkin, mutta ne raffit… Nyt en tarkoita sitä, että lyönti epäonnistui raffista vaan sitä, että palloa ei kertakaikkiaan löytynyt! Itselleni näin kävi pari kertaa ja samassa ryhmässä olleelle kerran. Juu, kyllä meillä on silmät… Oli siellä naapuriryhmienkin jäsenet pers pystyssä raffeissa ihmettelemässä (ja kauan). Mitä tämä tekee kierrosajoille? No ei ainakaan hyvää. Ei sitä oikein meinaa antaa sisu myöden jättää pallo hukuksiin ’keskelle’ kenttää. Ei niitä tosiaan huomannut kuin päälle astumalla! Leikkaisitte niitä vähän, vai onko junnutoimintanne sellaisissa kantimissa, että järvipallojen myyminen ei enää riitä? Sanokaa joku, että löisit väylälle 😉
NimetönTätä juuri tarkoitin kun toitotetaan ihanneajasta.
Ripustetaan kaikenmaailman tauluja, mutta ei hoideta varsinaista asiaa. Ei liian pitkiä ja tuuheita apilaraffeja.
Kyllä väylä aina raffit voittaa, vaikka ne olisivat hiukan
lyhemmätkin. Raffit ja kierrosajat kuriin.
Jossakin sentään ruoho kasvaa 🙂
Sama ongelma on ollut Lakesidessa myös minulla. Raumalla ongelmana olivat apilamättäät joista ei palloa löytynyt millään…
Ihan sama ongelma ollut vähän joka pelaamallani kentällä koko sen ajan kun ruoho on tänä kesänä kasvanut. 🙂 Erityisesti apila valkoisine kukintoineen aiheuttaa päänsärkyä, koska pallojen valkoinen pilkahdus hukkuu sekaan.
Ja jotenkin tuntuu siltä että väyläruohotkin on jätetty tänä kautena yhtä pitkiksi kuin keskimääräiset viime vuotiset raffit…
Onko menossa joku ruohonleikkurikauppiaiden/korjaajien lakko vai onko tämä joku kentänhoidollinen juttu mitä meille ei vain vaivauduta selittämään?
No jopas…?
Itselläni on tänä kesänä Lakesidessa hävinnyt vain yksi pallo raffiin (ja muutama tusina järveen :[ ), ja sekin vielä kisassa perhana.
Kyllähän sen pallon sieltä löytää. Katsoo vain tarkkaan mihin se menee + kun etsii, niin ei tiiraile sinne 10 metrin päähän, vaan katselee lähes suoraan alaspäin, niin pallokin osuu paremmin silmään! Ei ole minun ainakaan tarvinnut palloa raffista kovin kauaa hakea (=0-45s)
60 kierrosta – yksi pallo raffiin hukkunut.
Ja ai niin, lyö väylälle! 😉
Joo, apilat saa kyllä hermot pintaan, varsinkin kun on valkoapilaa kukassa – yritä sieltä sitten löytää palloa.
En ymmärrä Rantasalmen toimintaa muutenkaan, koska raffien pitkänä pitäminen on selvästikin tietoinen valinta – ne ovat RG:ssä aina pitkät ja väylät on kapeat! Raffit on todella tiheää apilaa ja ratamoa (heinää ei oikeastaan lainkaan), joten sekä etsiminen että lyöminen on todella ’mukavaa’ puuhaa kun avaus eksyy 20 cm tai enemmän väylästä
Eihän Rantasalmella tosin montaa par 4 -väylää ole, mutta joka tapauksessa kun ryhmässä on aloittelevia pelaajia, niin joskus livahtaa pallo raffin puolella myös par 3:illa.
Sitä aina tulee luvattua että ei enää mene sinne, mutta onhan par 3-kentillä mukava holarijahdissa joskus käydä, mutta ainakin Rantasalmella raffit verottaa hieman pelinautinnosta.
Ei nimi miestä pahenna ja tässä tapauksessa juurikin näin:) Asiaa!
Suomessa on paljon peltokenttiä, joita monet kommentoivat helpoiksi ja kertovat, että draiverilla voi repiä ihan vapaasti.
Toisaalta valitetaan pitkistä raffeista, jotka haittaavat peliä ja hukkaavat pallon. Haloo?
Jos väylä on kapea ja raffi pitkää ja tiedät pallon siihen helposti hukkuvan niin eikös siinä ole järjenkäytön paikka?
Eli LYÖ VÄYLÄLLE jollain muulla mailalla, niin tehdään tänäkin viikonloppuna Brittein saarilla.
PS.Apilankukat kieltämättä ovat ärsyttäviä.
Joo, toi Lakeside onkin varsinainen ’helppo peltokenttä’, varsinkin takaysi…
Nih!
Kun puhuin peltokentistä, tarkoitin peltokenttiä.
Sama pätee eritoten myös kalteville metsäväylille.
NimetönRaffia on periaatteessa kaikki mikä ei ole väylää, mutta missään ei tietääkseni ole mainintaa millaista raffin tulee olla. Näyttää siltä, että yksimielisyyteen asiassa on mahdoton päästä. Pelin nopeuttamisen kannalta olisi parasta, että raffit olisivat niin pitkiä ja vahvoja, että palloa olisi turha lähteä etsimään lainkaan. Ei muuta kuin uusi pallo
peliin, jos tulee ’raffiosuma’.
Raffit ovat käsittääkseni hoidettava osa kenttää. Niiden merkitys voisi olla esim. vaikeuttaa seuraavaa lyöntiä hieman epätarkan avauksen jälkeen. Väyläosuma toisaalta palkitsee seuraavaan lyöntiin lähdettäessä. Jos raffit ovat huonosti hoidettuja mm. liian epätasaisesti leikattuja tai apilaryppäitä täynnä ja pallot katoavat hyvänkin avauksen jälkeen, on jotain pielessä. Eilen katosi Vuosaaressa kaksi palloa raffiin aivan kelpoavauksien jälkeen. Varapalloa en lyönyt, koska olin aivan varma, että pallo löytyy kumpujen välistä. Mutta yllättäen pari metriä väylästä sivussa oli puolen metrin korkuista heinää, apilaa ja tiheää ruohoa. Jos lyöt outtiin tai esteeseen, tiedät säännöistä seuraukset. Piirun verran väylästä, raffiosumassa pallon pitäisi voida olettaa pääsääntöisesti löytyvän !!
Nyt menet kyllä kommentteinesi raffista metsän puolelle. Muista että raffi != perkaamaton näreikkö/heinikko.
Itse en ainakaan todellakaan suostu niitä palloja sinne raffiin hukkaamaan vaan käytän niiden etsimiseen sekunnin tarkkuudella sen 5 minuuttia mikä minulle sallitaan. Pelin viivästymisestä syytän kenttähenkilökuntaa. Ja mihinkään ’par4 = kaksi rautaseiskaa ja vajaa wedge’ -peliin en _todellakaan_ aio ruveta. Uskon että suurin osa amatöörigolfareista tuntee samoin. Raffin tehtävä on vaikeuttaa seuraavaa lyöntiä, kun taas vesiesteiden, outtien ja heinikkojen funktio on toimia niiden pallojen nieluna.
Henkilökohtaisesti mikään ei vi*uta niin paljon kuin lyönti, joka päätyy vain muutaman metrin verran raffiin, ei löydy ja sen takia poksahtaa lyöntipelitulos. Ja ei, en harjoituskierroksilla kävele takaisin lyömään uutta, koska siinä vaiheessa seuraavat on jo odottelemassa. (hcp 12.0)
Uusimmassa golf-lehdessä on juttu R&A:n järjestämästä seminaarista jossa pohdittiin hidasta peliä (sen syitä ja keinoja sen minimoimiseksi).
Yhdeksi hitaan pelin syyksi oli löydetty liian pitkiksi jätetyt raffit. Mielestäni raffi on kentän aluetta jonka tulee rangaista pelaajaa seuraavan lyönnin vaikeutumisena mutta ei pallon kadottamisena.
Ugh, me spoke !
Paikkaan sen verran sanomisiani, että toki raffin pitäisi olla kohtalaisen hyvin pelattavissa ja palloja siihen ei saisi hukkua.
Toinen asia on sitten pelialueen ulkopuolinen heinikko, sitä voisi olla kohtalaisen leveän raffikaistaleen lisänä Suomessa runsaamminkin, ikäänkuin uhkana…
MUTTA, jos tilanne on se mikä nyt monilla kentillä on, pitäisikö ennemmin harkita kuin katua. En tarkoita että avaukset lyödään raudalla tai puu 7:lla, vaan spoonilla tai draiverilla 80% teholla.
NimetönKärjistin asiaa tahallani keskustelun aikaansaamiseksi.
Raffista puheenollen, onko se sittenkään tarkoitettu
vaikeuttamaan lyöntiä, vai onko ajatus käännettävä niipäin,
että väylältä on helpompi pelata kuin raffista.
Hyvin kärjistetty. 🙂
Ja tuohon jatkokysymykseen, se oikeastaan riippuu pelaajan tasosta. Jos väyläosumaprosentti on 50 tai yli niin silloin tosiaan raffi on rangaistus, jos alle niin väylä on palkinto. Tosin, kyllähän joskus lyhyessä sitkeässä raffissa pallo makaa ruohon päällä, jolloin siitä on IMO yhtä helppo lyödä kuin tiiltä.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)