Aihe: piikit vai ruusukkeet? - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

piikit vai ruusukkeet?

Etusivu Foorumit Yleistä piikit vai ruusukkeet?

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen ihmetellyt että, nykyään juuri millään kentällä ei saa pelata perinteisillä teräspiikeillä varustetuilla golfkengillä. Joka paikassa vaaditaan käyttämään ruusukkeita. Oman kokemukseni mukaan kuitenkin piikkien pito on parempi kuin ruusukkeiden. Eikä piikeistä jää greeneille samanlaisia painanteita kuin ruusukkeista. Varsinkin reikien ympärykset ovat usein täynnä pienimuotoisia epätasaisuuksia, jotka aiheutuvat ruusukkeista. Suojellaanko nykykäytännöllä vain klubitalojen lattioita ???

    Kyllä Skotlannissa ja Irlannissa saa pelata piikeillä. Ehkä näissä maissa ymmärretään lajin päälle hieman enemmän kuin Suomessa.

    Muovipiikkien hyötyä ei kukaan ole pystynyt osoittamaan, mutta useiden golfklubien johto haluaa päteä ja holhota jäseniään asettamalla kieltoja. Tämä taitaa olla kaikkein tarkimmin valvottu kielto Suomessa, esim. Nordcenterissä. Asia, josta todellakaan ei ole osoitettu olevan mitään hyötyä.

    Tottakai klubille sisään tullessa vaihdetaan Skotlannissakin ja Irlannissakin kengät, joille klubi on suunniteltu. Kentällä pelataan asusteilla, jotka sinne sopivat parhaiten.

    Mutta, on Suomessa klubeja, joilla teräspiikit ovat sallittu – tietääkseni ainakin Tali, Espoo ja Tammer.

    Sattumalta klubeja, joista Suomessa löytyy paitsi perinteitä, myös paljon hyviä golffareita. Ehkä näistä klubeista löytyy myös lajiymmärrystä hieman muita enemmän.

    Mielestäni piikit golf-kengissä ovat paikkansa ansainnet. Märällä nurmella pito on omaa luokkaa ja nilkat pysyvät ehyenä.

    Jos klubitalon lattia ei kestä teräspiikkejä, niin klubin piikkikiellon hyväksyn kyllä.

    P.S Griinien nurmen saa pottupelloksi vaikka tanssikengillä. Se ei riipu siitä mitä kengän pohjissa on, vaan siitä miten viitsii tossujaan nostella.

    Piikit ehdottomasti. Sadekelillä ruohon takertuessa tai kerääntyessä ruusukkeisiin niiden pito häviää olemattomaksi. Rinteissä märjällä ruusukkeet vaaralliset nilkoille ja polville (siis niille jotka myös lyövät palloa. Ei niille jotka tepsuttelevat kentällä ja kopsuttelevat palloa). Taitaa olla niiden kopsuttelevien jäsenien keksimä sääntö (ruusukkeet), kun haluavat kuitenkin joissakin asioissa päteä kun eivät pelatakaan osaa.

    Ruusukkeet aiheuttavat myös enemmän tuhoa greenin tasaisuudelle kuin piikit. Jälkihän on kuin telakone olisi greenillä ajaellut kun 120 kg painoinen pelaaja on siellä tepsutellut.

    Lisätään vielä, että piikeillä saa pelata ainakin Meri-Teijolla , Salossa ja Wiurilassa. Onneksi noita snobbailijoita ei ole sentään joka klubi Suomessa.

    Lisäksi toivotaan, että jos joku loukkaa itsensä jossakin ruusu-pakko kentällä niin haastaa ne oikeuteen ja voittavat käräjöinnin. Eiköhän niilläkin klubeilla jossakin vaiheessa järki voita tärkeilyn sijaan.

    SHG:ssa saa piikittää.

    Enemmän olen tykästynyt ruusukkeisiin kuin piikkeihin. Pelasin noin kuusi vuotta piikeillä ja kenkien vaihdon yhteydessä vaihdoin myös piikit ruusukkeisiin. Koskaan ei ruusukkeilla ole ollut pito-ongelmia vaikka olen kaatosateessa pelannut. Piikit väärissä jaloissa saa kyllä enemmän tuhoa griinillä kuin ruusukkeet. On kaiken maailman 120 kiloiset tallonut puttilinjalla ruusukkeille eikä mitään jälkiä ole jäänyt. Piikkikengillä olen nähnyt suditeltavan griinille sellaisia tupsuja että vihaksi on laittanut. Piikit on mennyttä enkä niitä takaisin ottaisi.

    Mukavaa kuulla, että oikeilla golfkengilläkin saa vielä pelata jossainpäin Suomea. Jatkossa tulen suuntaamaan pelireissuni ko. kentille.

    Jos tiedossa on vielä muitakin perinteiselle golfille ystävällismielisiä kenttiä niin ilmoitelkaa ihmeessä !!

    Liukastelu ruusukkeilla saa riittää !!

    Itse pelaan ruusukkeilla, eikä ole ainakaan vielä ole tullut tilanteita joissa olisin liukastellut ruusukkeiden takia. Pitoa on löytynyt riittävästi. Ehkä joillekin piikkien käyttäjille normaali rauhallinen swingi ei riitä ja pitää olla piikit jotta jalat pysyvät paikallaan. Neuvoksi voisi sanoa pysykää väylillä jossa on tasaista älkää aina menkö mäkeen ja notkelmaan lyömään joissa on pito-ongelmia.

    Eiköhän se ole omasta asenteesta ja tietysti hiukan tottumuksesta kiinni kelpaavatko ruusukkeet vai ei.

    Ja griinien pahin vihollin on korjaamattomat pallon alastulojäljet, eikä ruusukkeet tai piikit. Joilla myös saa pahaa jälkeä aikaan niin haluttaessa.

    Tärkein syy ruusukkeiden suosioon löytyy tietysti hintalapusta; vähintään pari kertaa kaudessa vaihdettavat ruusupiikit maksavat per satsi ainakin saman verran kuin teräspiikit, joista parhaat kestävät vuosia.
    Ruusupiikkien valmistuskustannukset ovat ehkä 30% teräspiikkien vastaavista.
    Mitään todellista hyötyä ruusupiikeistä ei tietenkään ole, mutta golfarit nyt uskoo minkä tahansa mainoksen, joka pakettiin on kiinnitetty, kunhan hintaa vain kehtaa nostaa tarpeeksi.
    Siksi ruusupiikkejä punastelematta mainostetaan ympäristöystävällisenä ja terveellisempänä vaihtoehtona, todennäköisesti joku uskoo senkin, että tylpällä ruusukkeella greeniin potkaistu vaurio olisi pienempi ja helpompi korjata kuin kapean teräspiikin raapaisu.

    Montako ruusuketta myytäisiin argumenteilla:

    – Varma sijoitusvinkki kaikille golfaajille! Osta ruusukkeet, kuluu nopeasti ja maksaa ihan helvetisti!

    – Osta ruusukkeet, lipsuu varmasti kuin Hartsan suksi viidellä kympillä. Takuu – pitää *******sti, takuulla oot selälles kunnon svingin jälkeen!

    – Hei golffari, osta ruusukkeet ja ’jyrää’ griinit ruvelle!

    Hei haloo!

    oliskohan kuitenkin ruusukkeiden oikeasti hyvillä ominaisuuksilla piikkeihin verrattuna jotain tekemistä niiden suosiossa.

    Mitenkähän mahtaisi olla ruusukkeiden suosion laita, jos piikkejä saisi käyttää kaikilla kentillä?

    Nythän on kuitenkin niin, että pelimiehet ja -naiset on pakotettu hankkimaan ’luistoa’ golfkenkiinsä, vaikka em. ominaisuudesta ei ainakaan minun tietääkseni ole kovin suurta hyötyä pelaamisessa.

    Eiköhän kyse ole pelkästä rahan siirrosta paikasta A paikkaan B.

    Itse pelaan välillä kengillä joissa ei ole piikin piikkiä ja hyvin pysyy pystyssä. Ainoa hankaluus tulee märällä kentällä jolloin otan ruusukkelliseet.

    Joku syyhän siinä pitää olla miksi kannattaisi käyttää teräspiikkejä kun näyttää nuo ammattilaiset niitä käyttävän, eikö?

    EFC

    En ole koskaan kokeillut muita, kuin piikein varustettuja kenkiä, mutta vaikea uskoa, että ruusukkeilla saisi yhtä hyvän pidon.

    PS. Hyvinkäällä piikit käy klubiravintolaa myöden.

    Piikit ehdottomasti. Ruusukkeilla pelasin, kunnes meni hermot siihen luisteluun. Rtg ja Klg ainakin hyväksyy piikit.

    Ikävintä on mennä vieraskentälle missä ei saa pelata piikeillä, vaihtaa nyt yhtä kierrosta varten piikit.. Ei kiva. Saisi olla pelaajan valinta millä pelaa.

    On varmasti täysin makuasia pelaako ruusukkeilla vai piikeillä . Tottumiskysymys . Itse en ole kokeillut piikkejä . En ehkä kokeilekkaan , sillä ruusukkeet toimivat ihan hyvin .

    Vaikka en mikään mestari olekaan , niin silti väitän , että liukastelut johtuvat enemmänkin heikosta painonsiirrosta jalalta toiselle .

    Tlk

    Itse käytän kaksia eri kenkiä toiset teräspiikeillä ja toiset ruusukkeilla. Valitsen kengät sen mukaan voiko pelata teräspiikein vai ei. Käytän aina teräspiikkejä kun se on mahdollista.

    Paras määritelmä jonka olen kuullut teräspiikien ja muoviruusukkeiden välisestä erosta on seuraava: Ero on kuin lähtisit ajamaan talvirallia tavallisilla talvirenkailla (ruusukkeet) kun muut käyttävät piikkípyöriä (teräspiikit).

    Ruusuke pakkoa on aikanaan perusteltu kriinien kestävyydellä. Olen tullut siihen tulokseen kenttiä kiertäessäni, että ruusukkeet tuhovat kriinit huomattavasti tehokkaammin sellaisten pelaajien toimesta jotka laahustavat jalkojaan nostamatta puttaamaan palloaan.

    Piikki kiellolla mitä todennäköisimmin halutaan säästää klubirakennuksia pelaajien pelinautinnosta ja liukastumisriskistä huolimatta.

    Varmasti golfia voisi pelata vaikka paljain jaloin jos haluaa tökkiä 150 m:n lyönneillä pikkuhiljaa etiäppäin ja jos etiketti tämän sallisi. Mikäli kuitenkin haluaa saada kaiken jännityksen vartalostaan irti ja edelleen mittaa lyönteihinsä on ensisijaisen tärkeää, että jalat pysyvät paikoillaan sekä svingin ääri- että loppuasennossa. Tällaiseen tilanteeseen on helpompi päästä piikillisten golfkenkien kuin höpöhöpö kuminastojen kanssa, oli sitten kyseessä märkä tai kuiva keli.

    Toivottavasti vielä palataan vanhoihin kunnon piikkeihin .

    St. Andrewsissakin suositellaan nykyään ruusukkeiden käyttöä. Mielestäni löytyy ihan pitäviäkin ruusukepohjia, nimenomaan sellaiset, joissa on vähemmän ruusukkeita ja enemmän nystyröitä. Niihin kun panee kunnon spiderit niin kyllä pitää vaikka kuinka repii, minulla ainakin. http://www.standrews.org.uk

    Kaupalliset tarkoitusperät! Saadaan shoppeihin lisämyyntiä. Lisäksi tehdään ’kärrypolut’ kivimurskasta (niin kuin kotikentälläni), jotta saadaan hiukan kulutusta enemmän.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: piikit vai ruusukkeet?

Etusivu Foorumit Yleistä piikit vai ruusukkeet?