Aihe: Peliryhmän tasoitukset - Golfpiste.com

17.12.–23.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

Peliryhmän tasoitukset

Etusivu Foorumit Yleistä Peliryhmän tasoitukset

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Muutaman kerran on jo ehtinyt hieman ahistaa seuraava tilanne: lähdet parin kaverin kanssa pelaamaan, händärit 10-20.Ryhmään tulee neljäs pelaaja joka pelaa täysin eri tasolla, ryhmätasoituksen salliessa korkean händärin. Aloittelijat luen tästä pois koska he opettelevat peliä ja heille kokeneempi peliseura on kullanarvoista.Ongelma ovat jo tasonsa löytäneet pelaajat.Tottakai CM yrittää tehdä parhaansa ryhmiä muodostaessaan, mutta tuntuu että ’money talks’ laadun kustannuksella.Eikö olisi järkevämpää muodostaa prosenttisääntö (vrt. F-1) jonka mukaan händärin pitää olla tietyn prosenttihaarukan sisällä jotta ryhmään mahtuu ? Tottakai kentillä voisi ilmetä ruuhkaa, mutta sitä varten on tasoitusrajat, valvoja ja OHITTAMISEN mahdollisuus (tämä on sinulle joka ilmeisesti omistat koko kentän etkä anna ohituslupaa). Ennen kuin joku taas älähtää luokittelusta ja paremmista ihmisistä, tms, huomatkaa että tämä olisi kaikkien etu: pelaajat saavat pelata saman tason pelaajien kanssa.

    Itse ole aivan samaa mieltä Robuston kanssa.

    Tottakai suunnillen samahändäriset viihtyvät toistensa kanssa paremmin. Suunnilleen tarkoitan

    händärit 5-20.

    Omassa klubissani pyritään täyttämään kenttä äärimmilleen eli tehdään ryhmiä joissa pelaa tasoitusten eri äärilaidoista pelaajia, lisäksi laitetaan naispelaajia ja miespelaajia samaan ryhmään. Sopivasti saadaan peli sekavaksi: osa pelaa valkoisilta tiiltä, osa keltaisilta ja osa punaisilta. Nauti siinä sitten golfista.

    Mielestäni nais- ja miespelaajat tulisi arpoa eri ryhmiin tai ainakin niin, että koko ryhmä pelaa samalta tiiltä. Lisäksi mahdollisimman samantasoisia pelaajia samaan ryhmään. Näitä asioita on vaikea ymmärtää ellei pelaa golfia, valitettavasti oman klubini klubihenkilöstöltä ei edellytetä golftaitoa.

    Onko kellään teistä valittajista minkäänlaista näkemystä siitä kuinka paljon teidän vaatimat uudistukset tulisivat vaatimaan lisää työtunteja klubihenkilökunnalta ja aiheuttamaan ongelmia hyvin toimivassa varausjärjestelmässä???

    Sitä paitsi onko kellään juolahtanut ajatus, että joku saattaa nauttia saadessaan pelata eritasoisten ja eri sukupuolta olevien ihmisten kanssa.

    Ja lopuksi vielä toinen kysymys kysymys: Onko sitä pakko lähteä pelaamaan jos ryhmä ei miellytä ja peli maistu???

    Ensinnäkin olen samaa mieltä Loimusalon kanssa, että VÄLILLÄ on mukava pelata tuntemattomien pelaajien kanssa. MUTTA en halua tehdä sitä sillä kustannuksella, että oma pelini kärsii. Ja tästä syystä olen täysin samaa mieltä ROBUSTON ja SEVEN kanssa.

    Ei se hidas/eritasoinenkaan pelaaja siitä nauti, että koko ajan saa koko porukka etsiä hänen palloaan jne…

    Jos et kestä eritasoisia pelaajia samassa ryhmässä, pelaa scr-kilpailuissa. Viikon arkipäivät voit harjoitella kisaa varten. Jos arkisin kentälle lähdet, voit olla varma, että ryhmässä on sinua huonompia ja parempia. Se on olosuhde, jonka kanssa on opittava elämään, vähän kuin sade, vastatuuli ja korjaamattomat lyöntijäljet.
    Ammattilaiset ansaitsee palkkansa pelaamalla ennen kisaa pro-amia, jossa o yhtä ammattilaista kohti 3 pappatason amatööriä, jotka on ’ansainneet’ paikkansa ryhmässä joko sponsoroimalla kisaa itse tai olemalla spnsorin kaveri tai yhteistyökumppani.
    Torstaista sunnuntaihin sitten katsotaan, kuka palkkarahat vie

    Tuo ehdotettu systeemi kyllä tekisi mahdottomaksi saada jo nykyään ruuhkaisilta kentiltä tiiaikaa.

    Henkilökohtaisesti olen vastaan moista hcp-erottelua muutoinkin, itse pelaan mielelläni eritasoisessa seurassa, ja erityisesti parempieni kanssa. Heiltä voi oppia paljon.

    Toki monet singletason pelaajat kokevat samassa ryhmässä pelaavat aloittelijat rasittavina hukkuneine palloineen ja muine sähellyksineen. Ne vain ovat väistämätön paha, jollei tosiaan pelaa vain scr-kisoissa ja lähde aina omalla tutulla 4x singleporukalla harjoituskierroksille.

    Tuoppi vastasi, että hän ei kannata sitä, että peliryhmät tehdään golfkentillemme tasoitusten mukaan. Syyksi hän sanoi, että hän haluaa pelata parempien kanssa oppiakseen heiltä.

    Näin me lähes kaikki haluamme, minä mukaanlukien. Minusta on mukava tutustua lisäksi uusiin golffareihin. Toivottavasti ne hyvät golffarit haluavat pelata tuuppareiden kanssa.

    Tuopilla on jo niin hyvä tasoitus, että olet varmasti tervetullut ryhmään kuin ryhmään, mutta esimerkkinä mielestäni singelpelaajat ja 30-50 hcp:t eivät kuulu samaan ryhmään (elleivät erityisesti halua)

    Se ei liene kohtuuton pyyntö, että caddiemasterit pyrkivät tekemään pelinautinnon kannalta hyviä ryhmäjakoja. Valtaosa ilmeisesti tulee pelaamaan golfia golfkentälle. Paras pelinautinto toteutetaan parhaiten pyrkimällä laittamaan ryhmiin samanlaisia ja -tasoisia pelaajia.

    ajatelkaa nyt hieman…

    Jos tehtäisiin vain saman tasoituksen omaavien ryhmiä niin sitten kentälle lähtisi välillä vajaita ryhmiä. Siis miten saada neljä erittäin iso tasotuksista samaan ryhmään. Ja sitten miten aviopuolisot ja kaverit pääsisivät samaan ryhmään jos niitä jaotellaan. Siis sääntöjenhän pitää olla kaikille samat. Entäs sitten jos tykkää pelata pienitasotuksisten kanssa, eikö sitten niiden kanssa pääse ollenkaan pelaamaan? Entäs jos käy niin että kentälle ei ole kuin tilaa henkilölle jolla on sinua 20 isompi tasotus? Et sitten pääse pelaamaan. Ja jos ryhmiä jaotellaan niin ei pääse lähtemään silloin kun haluu.

    Tasotushan tekee golfista juuri sen pelin joka se on. Missään muussa lajissa ei voi kilpailla paremman kanssa niin että sinulla on mahdollisuus voittoon.

    Ja mitä ohittamiseen ja muuhun tulee niin ei pelaaja pakosti ole hidas vaikka hänellä on suuri tasotus. Ja jos välillä ei suju niin hyvin niin onhan pistebogey keksitty, eli pallo taskuun vaan. Tämä pitäis opettaa kaikille. Siis ottakaa pallo taskuun kun bogeypisteisiin ei ole enää mahdollisuutta.

    Ois tietysti ideaalia että kaikki ryhmässä ois saman tasosia, mutta siinä on niin paljon ongelmia että se ei ole mahdollista.

    Näköjään tulee kannatusta sekä vastustusta.Mitä tulee Mikon kommentteihin ruikuttajista, toivon ettei tämä ’positiivisen’ asenteen omaava pelimies osallistu päätöksentekoon millään tasolla.

    Näinhän niitä asioita kehitetään…

    Katsoin huvikseni oman klubini (n.1500 jäsentä) varausaikoja tasoituksineen ja täytyy sanoa että jos ko. säännöt olisivat olemassa, CM:llä EI OLISI mitään ongelmia järkeistää listaa.Eihän tässä ole kyseessä mikään kiveenhakattu laki.Minusta on hyvä asia jos kaverit ja avioparit ovat samassa ryhmässä.Jos vastarannan kiiskit lukevat avauksen uudelleen, huomatkaa että esimerkissä oli kyse ’neljännestä pyörästä’, siis YHDESTÄ henkilöstä.Tälle kaverille löytyy oman tason peliseuraa kun ajoissa lähdön varaa.

    Peliseura voi olla loistavaa tasosta riippumatta, nyt olikin kyse pelitaidoista.

    Erittäin hyvää Golfkesää kaikille.

    Mielestäni asia on kyllä niin, että caddiemaster yleensä laittaa pelaajat sellaiseen aikaan, jolloin he haluavat lähteä. On todella hankalaa ja ikävää lähteää diskriminoimaan händärin perusteella ja ainakin itse kyselen minkälaista porukkaa milloinkin on lähdössä voidakseni parhaiten valita peliseurani.

    Olen myös CM:nä toiminut ja olen yleensä ehdotellut mielestäni sopivimpia ryhmiä ihmisille, mutta usein kuitenkin tärkein kriteeri on, että päästään haluttuun aikaan pelaamaan. On myös hankalaa laitella sinne sekaan ne kaksi singelia pelaamaan kaksistaan täydelle kentälle 4 hengen ’tuuppariryhmien’ keskelle. Sekään ei ole kenenkään kannalta kivaa.

    Kuitenkin täytyy myöntää, että ehdottomasti pelaan mieluiten omantasoisten (hcp 4,4) tai parempien pelaajien kanssa, vaikka vastustankin sen kummempaa lajittelua. Jos joutuu pelaamaan ’huonompien’ pelaajien kanssa, sitten joutuu, ja heitä kohdellaan vähintäänkin yhtä hyvin ellei paremmin kuin kavereita, koska he varmasti tarvitsevat sitä kannustusta. Live and let live.

    Eikös se ole kuitenkin raha jolla pelioikeus ostetaan, nimittäin tuntuu kirjoituksia lukiessa, että mitä pienempi händäri sitä suurempi oikeus saada kentältä ja henkilökunnalta parempaa palvelua sekä huomiota.

    Haluan edelleen pelata silloin kun minulle sopii, enkä silloin kun jollekin singelipelaajille käy.

    Olen nauttinut jokaisesta kierroksesta, jonka olen pelannut, ja peliseurassa ei ole ollut valittamista, oli se sitten singeli, mummo, vaari tai tällainen samanlainen harrastaja kuin minäkin.

    Luulen että nykyinen systeemi on hioutunut vuosien saatossa ja todettu hyväksi.

    En halua olla kentällä, jossa joka toinen ryhmä koostuu puoliammattilaisista, ja joudun joka toisella reiällä antamaan ohitusluvan. Ei minullakaan ole kuutta tuntia aikaa kierrokselle.

    Oma tasoitukseni on hiukan alle 22 ja jos tasoituksia ajattelee niin mukavinta on pelailla noin 15-30 tasoituksella olevien kavereiden kanssa, mutta kyllä peliseuran mielyttävyydessä painavat paljon enemmän muut asiat kuin tasoitus. Itse nautiskelen pelaamisesta ja kieltämättä joskus rasittaa pelata singelikavereiden kanssa, jotka eivät ole mihinkään omaan suoritukseensa tyytyväisiä. Tosin kyllä singeleistäkin löytyy myös hyviä tyyppejä peliseuraksi tällaiselle keskitason tallaajalle.

    Ymmärrän kyllä,että joitakin singelimiehiä rasittaa pelata aloittelijoiden kanssa ja joskus se rasittaa minuakin, mutta muistan aina sen, että samanlainen aloittelija minäkin olen ollut. Aloitteleville pelaajille on tärkeä saada pelata kokeneempien kanssa mm. pelin nopeuttamiseksi.

    Olen joskus nähnyt näitä kavereita, jotka röhnöttävät caddie masterin tiskin yli ja yrittävät löytää sopivaa peliseuraa ja aikaa itselleen tyyliin:

    Miten siinä 10 yli ajassa? ketä siinä on? Naisia?

    No entä 20 yli ajassa. Nainen siinäkin ryhmässä?

    No entäs puolelta? Aha, no paljonko niillä on tasoitus? (CM luettelee nöyrästi. aikaa palaa…)

    Ai yhdellä on 36 tasoitus?

    No mites 20 vaille aika? Ai kaikki alle 15 tasoituksella ja miehiä? Minkä nimisiä ne on? Jaa mutta toi yksi on savosta. En mä siihen ryhmään sitten. Entäs 10 vaille vai ehtisinköhän minä nyt heti ensimmäiseen aikaan onko siinä tilaa? blaa, blaa, blaa……

    Mielestäni kukaan aloittelija ei ole tunkemassa itseään mihinkään singeliporukkaan, koska muutenkin jo häpeää peliään ja hyvä kun ylipäätään kentälle uskaltaa.

    Tämän vuoksi edellä mainittu ongelma saadaan ratkaistua (ja CM:n työtaakkaa helpotettua), jos kenttien varaukset laitetaan internettiin. Varauksen perässä lukisi varaajan tasoitus. Näin kaikki näkisivät etukäteen kaikessa rauhassa, että minkälaiseen ryhmään ovat itseään tunkemassa. Niille, jotka eivät omista tietokonetta, voitaisiin järjestää esim. kolme päätettä CM:n toimistoon. CM:lle jäisi lähinnä opastus, ym. palvelutehtävät ja varattujen aikojen kuittaus pelaamaan lähtijöiltä.

    Yksi karseimmista kokemuksistani on muutama vuosi sitten kun jouduin singeliryhmään pelaamaan. Kaverit löivät avaukset sata metriä pidemmälle, kuin minä. He eivät kuitenkaan pysähtyneet minun pallolleni vaan painelivat ohi sinne sadanmetrin päähän ’odottamaan’. Meikäläinen sitten yritti tärisevin käsin osua noin 50 metrin ’aukon’ (kaverit sadan metrin päässä raffin reunassa väylän molemmin puolin) yli tai läpi kohti lippua.

    Greenillä sitten ’maattiin’ ja kierreltiin ja kaarreltiin mittailemassa kallistuksia ja muotoja, jne. Ja meikäläinen ’kusi sukassa’, ettei herrojen keskittyminen vaan häiriintyisi.

    Oletteko muuten huomanneet miespelaajien käytöstä, kun ryhmässä on nainen? Kun nainen viimeisenä lyö punaisilta, niin siinä vaiheessa kun kilahdus on kuulunut mailasta ja nainen vielä lyönnin loppuasennossa, niin herrasmiehet painelee jo selkäkenossa kärryjen kanssa kohti väylää. Väylällä he sitten tuhannennen kerran huomaavat, että kas pirua – tämä naisen lyömä pallo jäikin lyhyimmän etäisyyden päähän. Ja taas odotetaan ilmeellä: ’mihin sä jäit?’ Jos nainen onnistuu saamaan kohtuullisen avauksen (normaalin), niin kaikkien suut avautuvat spontaaniin ylitsevuotavaan kehumiseen ja suitsutukseen. Ei suinkaan onnellisena naispelaajan puolesta vaan helpottuneena siitä, että oma peli jatkuu sujuvammin ja oman jatkolyönnin kimppuun päästään aikaisemmin.

    Muuten – teitä alle 10 tasoituksella pelaavia kannattaisi laittaa aina vähintään 6 kpl samaan ryhmään eikö niin? Silloin ryhmät etenisivät tasaisesti kentällä?

    Huomenta Singelit

    Mielenkiintoiset keskustelut jatkuvat. Täytyy sanoa, että tietyllä tavalla ymmärrän Robuston kantaa. Ei varmaan ole miellyttävää kummallekaan, jos yksi porukasta on hyvin eritasoinen pelaaja.

    Itse sillä korkeammalla tasoituksella pelaavana olen joskus ollut hieman ahdistunut, kun porukassa on ollut esim. kaksi n.kymmenen tasoituksella pelaavaa nuortamiestä. He draivaavat n.80 m pidemmälle kuin minä, joten itsetunto ei juuri siinä kohennu. No ehkä silloin kun etsitään heidä pallojaan syvältä metsästä. Muutoinkin heidän asenteensa ja pelitapansa poikkeavat usein tavallisen sunnuntaigolffarin pelistä, joten molemminpuolista ymmärrystä tarvitaan hyvin runsaasti jos pelistä aiotaan myös nauttia.

    Aloitteleva pelaaja kehittyy kyllä pelatessaan parempiensa kanssa. Näin kai se on useimmissa lajeissa, osaajilta voi aina oppia jotain, mutta liian suuret tasoerot eivät silti ole miellyttäviä.

    Ongelma tuleekin sitten, kun pitäisi saada kaikki halukkaat pelaajat sopimaan viikonloppuna ruuhkaiselle kentälle. Silloin ei varmasti aina voida eri tasoisten pelaajien sijoittamista samaan ryhmään välttää. Se täytyy vain hyväksyä ja ymmärtää myös Caddiemasterin asemaa. Jos jäseniä on 18-reikäisellä kentällä 800-900 ja kaunis kesäsunnuntai. Tungos aamusta iltaan on melkoinen ja sittenkin osa ei mahdu mukaan. Aika vaikea silloin on selittää kalliin osakkeen ostaneelle ja maksunsa maksaneelle jäsenelle, että et nyt mahdu ryhmiin mukaan, kun olet niin huono pelaaja.

    Älkää aina marisko pikkuasioista. Mulle on ihan yks ja sama vaikka samassa ryhmässä olis kaks 54 händärillä pelaavaa ihmistä. Monta kertaa on tullut samaan ryhmään yksi tai kaksikin korkealla händärillä pelaavaa jotka ovat sitten pyydelleet anteeksi, että ’tuppautuvat’ samaan ryhmään . Mulla on silloin tapana lohdutella, että kaikkihan me ollaan joskus oltu samassa tilanteessa.

    Itseasiassa pelaan mielelläni flightissa jossa on mukana naisia. En nimittäin koskaan ole vielä tavannut huonosti käyttäytyvää tai joka lyönnin jälkeen kiroilevaa naista. Ikävimpiä pelikavereita taitavat olla singelihändäriläiset jotka keskittyvät vaan omaan peliinsä.Ollaan muuten monta kertaa pelattu esim. Espanjassa omalla ryhmällä jonka yhteenlaskettu tasoitus on ollut jotain 150 luokkaa ja eikä kyllä olla oltu kenenkään jaloissa vaan päinvastoin. Ja jos ryhmässä sattuu pelaamaan vaikka kolme naista niin mikä estää pelaamasta punaisilta vai onko miesgolffareilla niin huono itsetunto, että on häpeä pelata alle 36 händärillä punaisilta.

    KRN

    Olen nainen, aloitteleva golffari (toinen kausi meneillään) händäri 45. Ilokseni olen kotikentälläni saanut pelata vain kannustavien gentleman pelaajiien kanssa . Muunlaisiin en haluakaan törmätä.

    Pelin nopeuden kannalta singelillekin on ruuha-aikaan aivan sama, ketä porukassa pelaa. Edessä on kuitenkin jono, joten määräänsä nopeammin ei voi pelata. Sen sijaan ymmärrän hyvin sen, että jotkut eivät henkisen hyvinvoinnin vuoksi voi pelata huonojen kanssa. Kyllähän se rassaa, jos oma peli kulkisi, mutta metsiä on koluttava muiden palloja etsiessä. Olen sitä mieltä, että tuntemattomia pistettäessä samaan ryhmään, tulisi samantasoituksellisia pistää samoihin ryhmiin, JOS se on vaivatta mahdollista. Tietenkään huonompien pelaajien lähtöaikoja ei saa siirtää tuntitolkulla tämän varjolla.

    Olisi hyvä, jos caddiemasterille voisi ehdottaa, että samaan ryhmään ei pistettäisi suuritasoituksellista pelaajaa. Toisaalta tällöin 54:lla pitäisi olla mahdollisuus pyytää, että porukkaan ei työnnetä singeliä. Tietenkään mitään sääntöä ei tarvitse tästä tehdä. Jotkut singelitkin osaavat ottaa koko homman niin, että huono pelaaja ryhmässä ei rassaa.

    Jos taas jollakin on niin, että kanssapelaajat lähes säännöllisesti kismittävät, suosittelen peilin ostamista. Jos sen todellisen kismityksen kohteen näkisi edes aamuisin kylpyhuoneen seinällä, voisi v*tuskin olla helpommin siedettävissä. Suurin osa pelaajista on mukavaa porukkaa. Jos sellaisen kanssa ei tule toimeen, voisi olla syytä harkita harrastusta, johon ei liity sosiaalinen kanssakäyminen.

    Valitusta siitä, että osa porukasta pelaa eri tiiltä, en ymmärrä. Yleensä siniset ja punaiset tiit tulevat vastaan, kun keltaisilta ja valkoisilta lähdetään etenemään väylälle. Mikä siinä niin kovasti rassaa?

    Tästähän hyvä keskustelu viriää.Paistaa muuten hyvin läpi se että singelit eivät ole kovin suosittua porukkaa ? Itse en kuulu ko. joukkoon ja olen ilmeisesti ’pumpulissa’ pelaillut kun en ole näihin inhottaviin ihmisiin singeleissa törmännyt…Rajoilla kuitenkin ollaan, joten taidan vetää muutaman rundin kunnolla metsään niin ei ole pelkoa että k**i nousee päähän ;D

    Olen seurannut aktiivisesti samanlaista keskusteluryhmää ns. ’dirt bikingin’ (enduro, motocross, trial) puolella ja sielläkin löytyy samanlaisia keskusteluja. Jännää on, että elävässä elämässä ei näihin nipottaajiin kuitenkaan ole tullut törmättyä. Olko vain käynyt hyvä tuuri vai onko tämä vain keino purkaa turhaumia nimimerkin takaa? Älkää hyvät ihmiset ottako tätäkään lajia niin haudan vakavasti!

    Minusta on ikävää, jos tässä keskustelussa peräänkuulutettua sujuvaa ja iloista golfia kutsutaan nipottamiseksi. Syrjintää ei ole se, jos pyritään saamaan peli mahdollisimman mukavaksi kaikille. Tilanne on syrjintää esimerkiksi silloin, jos vain suuritasoitukselliset pelaajat joutuvat odottamaan omaa lähtöaikaansa.

    Singeleitä kun alettiin haukkumaan, voin sanoa heidän puolestaan jotakin. Itse pelaan kotiseurassani slopella 3 (kelt). Mielestäni on muutama asia, jotka eroavat singletasoituksella pelaavien ja suuremmalla tasoituksella pelaavien kesken.

    Ns. klubipelaajat pelaavat yleensä pistebogia, jolloin 1 tai 2 huonoa reikää ei voi pilata koko kierrosta, ainakaan tuloksen kannalta. Singlet pelaavat yleensä vain lyöntipeliä, jolloin jokainen lyönti lasketaan. Itselläni esim. jos teen ensimmäisellä reiällä triplabogin on minun pelattava loput 17 reikää par:iin päästäkseni edes omaan tasoitukseen.

    Jos pelaaja keskittyy täysin pelaamiseen, se voi näyttää jostakin epäkohteliaalta ja epäsosiaaliselta vaikka pelaaja ei sitä halua. Usein on vain niin, että pelaaminen ja hauska rupattelu eivät tuo hyvää tulosta. Toinen asia on tietenkin, että aina ei tarvitse pelata yhtä tosissaan tulosta.

    Minusta on aivan sama mitkä pelikaverien tasoitukset ovat.Omaa peliähän golfissa pelataan! Tasoitukset eivät niinkään vaikuta peliseuran hyvyyteen vaan pelikaverien mukavuus. Plussa tasoituksen omaavan pelikaverin kanssa voi olla mukava pelata niinkuin myös pelaajan jolla on händäri vaikka 36. Peliseura riippuu ihmisestä, ei singelihändäri tee ihmisestä kusipäätä eikä aloittelija ole aina hidastelemassa tai tiellä.Kilpailuissa on yleensä mukavampi pelata omatasoisten kanssa,jotta pelikaverit voivat hieman kirittää. Toisaalta jos olet parempi kuin pelikaverisi et koeta kilpailla heidän kanssaan,vaan tehdä vain omaa tulostasi! Joten pelikaverien händäreillä ei pitäisi olla suurta vaikutusta…

    Iljalle: Niinkuin sanoit, peliseura voi olla mukavaa tasoituksesta riippumatta.Olen täysin samaa mieltä.Tässä keskustelussa pitäisi vain erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan.Ihmisillä kumma taipumus valittaa luokittelusta, syrjinnästä, tms, vaikka juuri hän itse sortuu ajatusmaailmassaan jakoon ’hyvät/pahat’ sen mukaan kuinka hyvä pelaajana on (tämä on yleistys, ei henk.koht sinulle).

    Ydin on siinä että voin lähteä kaverin kanssa vaikka kaljalle, mutta se ei tarkoita sitä että nauttisin pelaamisesta jos joudun esim. jatkuvasti etsimään palloa metsästä (näin toimin vaikka pidemmän päälle kyllästyttää). Ja niille jotka sanovat että ota rennosti: niin otankin, ei se maailma siihen kaadu. Mitä tuloksentekoon ja omaan peliin keskittymiseen tulee, voitko Ilja rehellisesti väittää etteivät nämä ’lisäarvopalvelut’ vaikuttaisi omaan pelirytmiisi ?

    Meitä VIELÄ korkeammalla tasoituksella pelaaviakin on kuitenkin eri tasoisia. Itse aloitin pelaamisen viime vuoden heinäkuussa ja pudotin tasoitustani kahdessa kuukaudessa 54 => 28 Kuitenkin voisin väittää pärjääväni vähäisestä pelikokemuksesta huolimatta singelistä-20 tasoituksen omaavien pelikaverien kanssa ilman että heidän täytyy minua odotella.

    Oikeastaan suorastaan haen peliseuraa juuri singelin tuntumassa pelaavista, jotta voisin ammentaa heidän näkemyksiään pelistä ja saada näin vinkkejä mailavalinnoista yms. tulevia pelikierroksia varten. Ei muuta kuin vanha systeemi kunniaan ja vähemmän stressiä kentälle!

    Oikein hyvää ja tasokasta pelikesää kaikille!

    Kuten sanottu, peliseuran mukavuus ei ole kiinni tasoituksesta vaan henkilöstä. Sattumoisin on vain niin, että golf on niin vaikea peli, ettei sitä osaa pelata todella kunnolla kuin muutama hassu ammattilainen maailmassa. Todellinen keskittyminen EI todellakaan ole peliseuran tasosta tai pallon etsinnästä kiinni.

    En voi vakavalla naamalla väittää, että huono lyöntini johtui siitä, että jouduin etsimään kaverini palloa tai että joudun ’odottamaan’ pelikavereitani. Itse omat huonot lyöntini lyön ja seuraamukset kärsin, eikä syyttää voi eikä saa kuin itseään.

    Omasta mielestäni en osaa pelata koko peliä ollenkaan, vaikka omaankin seurani pienimpiä tasoituksia. Tiedän, että pystyn paljon parempaan. Eikä siihen voi vaikuttaa kukaan muu kuin minä itse. Minusta onkin absurdia väittää, että kaverin pallon etsinnällä on vaikutusta omaan onnistumiseeni. Sillä ei ole, koska en anna sillä olla. Silti lyön palloa minne sattuu. Golf on vain niin vaikeaa.

    Nyt en tässä väitä, etteikö pelikaverin ’huonommuus/paremmuus’ vaikuttaisi useimpien omaan peliin. Useimmilla se vaikuttaa, ja uskonkin, että Robusto onkin tuhonnut pelinsä monta kertaa juuri tästä syystä. Eikä ole ainoa. Jokainen tietää, mitenkä henkinen laji golf on. Mitenkä out vasemmalla tai vesi oikealla aiheuttaa lisäjännitystä lyöntiin. Hermostuminen pallon etsinnästä tai vastaavasta vaikuttaa negatiivisesti ja yleensä siinä vaiheessa peli on menetetty…

    Useimmat eivät vain ota golfia yhtä vakavasti kuin minä, muttei se tarkoita ettenkö yrittäisi olla mahdollisimman mukavaa peliseuraa ja nauttisi pelaamisesta myös korkeampien tasoituksien omaavien kanssa. Tämän asian olen vasta juuri oppinut, ja uskon että se on kasvattanut ja kehittänyt minua golfin pelaajana aivan valtavasti.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Peliryhmän tasoitukset

Etusivu Foorumit Yleistä Peliryhmän tasoitukset