-
JulkaisijaArtikkelit
-
Pekka ei ole mikään pelimies. Ehkä siksi hän haluaa kunnostautua pelleilemällä. Pekka tiiaa pallonsa, mutta sanoo sitten: ”Täten julistan palloni olevan pelaamattomassa paikassa”. Pekka pudottaa pallonsa tiiauspaikalle mailan mitan päähän edellisestä paikasta, lyö hudin ja julistaa: ”Palloni on pelaamattomassa paikassa”. Pekka nostaa pallonsa, mutta ei tällä kertaa pudota sitä, vaan tiiaa sen kolmen mailan mitan päähän edellisestä hutipaikasta tiiausalueelle ja lyö onnistuneen draivin. Montako lyöntiä tähän mennessä Pekalle on kertynyt? P.S. Scopea hieman tiukentaakseni paljastan, että Matiaksen putterin merkki ja malli on Odyssey Dual Force Rossie II, Juuson vaimon nimi on Juulia Amanda Auroora Helmi sekä Kallen äskettäin kuolleen koiran rotu on rakki. Valitettavasti Pekan vastaavia faktoja ei ole tiedossa.
Kaksi + rangaistus = 3
PG, lääkitys kuntoon ja sitten vasta näille palstoille.
Jaahans, jälleen kuuden viestin konkarilta painavaa sheriffi-aisaa.
PeeGeelle ei mitään troppeja vaan antaa palaa.
Ensimmäinen julistaminen oli tietenkin täyttä ilveilyä ja droppaaminen pelleilyä. Ehkä pudotettu pallo meni kuitenkin kuoppaan ja siksi toinen julistaminen saattoi tulla Pekan mieleen ihan aiheesta. Mutta oliko se tarpeellista, se on eri asia.
Tiiauspaikalla on omat erityspiirteensä. Minulle tiiauspaikan ”salat” aukenivat vasta jokin aika sitten sääntöihin tarkemmin perehdyttyäni. Siksi halusin tällaisen kysymyksen esittää. Asioihin vihkiytyneille tehtävä on turhan simppeli. Ovatko kaikki k.:n kanssa samaa mieltä?
P.S. Kuten useimmat ovat varmaan huomanneet, tämä aloitusviestissäni oleva P.S. oli vastaus KL:n toisessa ketjussa huumormielessä (niin luulen) tekemiin asiaan kuulumattomiin kysymyksiin. Vastaukseni niihin tähän ketjuun sijoitettuna olivat siten vieläkin asiaankuulumattomampia, mutta huumoriksi tarkoitettuja. Ehkä kuuden viestin konkari ei huomannut tätä tai sitten… ei mitään…
Jäi mainitsematta, että tapaus on tositarina. Pekka kertoi jälkeenpäin, että hänen tarkoituksenaan oli alun perin ollut lyödä ruoholta draiveria lyhyemmällä työkalulla. Pelaamattoman paikan soveltaminen ensimmäiselle tiiatulle pallolle oli päähänpisto. Hän tiesi, että ei siitä rangaistusta tule, pallohan ei ole siinä vaiheessa pelissä.
Pudottamisen jälkeen pallo päätyi korjaamattomaan lyöntijälkeen. Pekka häkeltyi tästä niin, että löikin draiverilla, vaikkei ollut tarkoitus. Ilman tiitä kuopassa ollut pallo oli normaalia alempana ja Pekka puolishokissa, siksi huti. Vasta jälkeenpäin hän huomasi, että olisihan sen pallon voinut laittaa parempaankin paikkaan ilman rangaistusta.
Hutilyönnin jälkeen pallo on pelissä. Siksi pahassa paikassa olevan pallon julistaminen pelaamattomassa paikassa olevaksi ei sinänsä ollut huono idea. Pallon tiiaaminen yli kahden mailan mitan päähän pallon alkuperäisestä paikasta ei ollut virhe, vaikka silloin olimmekin eri mieltä. Pekka sai meiltä tästä kahden lyönnin rangaistuksen aiheettomasti.
Sääntö 28a sanoo, että pelaajan pitää pelata pallo mahdollisimman läheltä sitä paikkaa, josta alkuperäinen pallo viimeksi pelattiin. Tämä paikka on tietenkin koko tiiauspaikka, eikä vain se kohta, josta pallo viimeksi lyötiin. Tiiauspaikalla saa aina tiiata minne tahansa, hutilyönnin jälkeenkin.
Jos Pekka ei olisi käyttänyt pelaamattoman paikan sääntöä, niin silloin kuvaan olisi tullut automaattisesti sääntö 27-1a samoin seuraamuksin. Tämän säännön soveltamista KL on valottanut erinomaisen selkeästi viimeksi ”Lyhyt helppo”- casessa.
k.:n ratkaisu oli lyhyt ja ytimekäs – ja kaiken lisäksi oikein (kuinkas muuten).
Hieno tarina. Julkaisupäivä pitäisi olla vasta 1.4 -).
Kiva tarina.
Oliko tämä niin perustapaus, että pelaamattoman paikan ilmoituksen jälkeen uusi lyönti, koko tiialue on tietenkin käytettävissä.
Sisältyikö tähän jotakin mutkikkaampaa jota en ymmärtänyt vai oliko tapaus ihan greencard-kurssikoekamaa?
Eri sääntökohta, mutta muuten samankaltainen perustapaus: avaus OB, koko tiialue tietenkin käytössä pelin jatkamista varten.
..ja taas.. kirjoitti: (29.3.2010 15:55:09)
Kiva tarina.Oliko tämä niin perustapaus, että pelaamattoman paikan ilmoituksen jälkeen uusi lyönti, koko tiialue on tietenkin käytettävissä.
Sisältyikö tähän jotakin mutkikkaampaa jota en ymmärtänyt vai oliko tapaus ihan greencard-kurssikoekamaa?
Eri sääntökohta, mutta muuten samankaltainen perustapaus: avaus OB, koko tiialue tietenkin käytössä pelin jatkamista varten.
Ei ollut mutkikasta, vaan nimenomaan peruskamaa. Tosin GC-kurssin kokeessa luultavasti moni olisi mennyt tässä halpaan tai olisi ollut muuten kovin ymmällään, luulisin.
Sääntö, johon tuossa viitattiin on 20-5. Sen mukaan pelaaja saa tiiata pallonsa mihin kohtaan tiialuetta tahansa, kun hän pelaa uuden pallon ko. säännön mukaisesti. Käytännössä tilanne tulee vastaan aina silloin, kun pelaaja valitsee tai hänen tulee pelata uusi tai vaihtoehtoinen pallo tiipaikalta lyödyn pallon sijaan/vaihtoehdoksi. Sama koskee tietenkin myös tiipaikalta lyötävää varapalloa (27-2).
Säännöissä 27-1 ja 28 nimenomaan viitataan tuohon ko. sääntöön. Viittauksia samaan sääntöön toki löytyy monesta muustakin säännöstä.
20-5. Making Next Stroke from Where Previous Stroke Made
When a player elects or is required to make his next stroke from
where a previous stroke was made, he must proceed as follows:(a) On the Teeing Ground: The ball to be played must be played from
within the teeing ground. It may be played from anywhere within
the teeing ground and may be teed.Jos joskus väitän osaavani säännöt niin älkää uskoko.
Tätä tarinaa piti hetki miettiä.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)