-
JulkaisijaArtikkelit
-
Pelatessani simulaattorissa olen pohdiskellut, kuinka sitä parhaiten hyödyntäisi harjoitteluun. Simulaattori, jota olen pelannut näyttää hyvin matkan, palllon nousukulman (loft-kulma) ja paljonko pallo lentää oikealle tai vasemmalle. Ongelma on siinä, että vasemmalle menneestä lyönnistä ei tiedä lähtikö se suoraan vasemmalle vai veikö hook sen sinne. Kuinka simulaattoreita pitäisi tulkita? Voiko esim nousukulmasta päätellä oliko maila avoin vai suljettu lyönnissä vai onko simulaattoreissa myös löydettävissä säädöt, jotka näyttäisivät slaissit ja hookit? Kertokaapa kokemuksistanne ja vinkkejä simulaatoriharjoitteluun ja pelaamiseen. Jokatapauksessahan simulaattorissa pelaaminen on mukavaa harjoittelua talvella.
Olen itse käynyt muutaman kerran parissa eri simulaattorissa.Oma mielipiteeni on että harjoitteluun kannattaa suhtautua varauksin.Perustelen tämän sillä että esim. lyöntipituuteen pystyy vaikuttamaan kymmeniä metrejä yksinkertaisesti lisäämällä raakaa voimaa.
Swingihän on tekninen suoritus, mutta simut eivät tunnu tätä hienoutta tietävän.Tämä fakta kertoo simulaattorien kyvystä simuloida realistisesti lyöntiä.Oikeasti tällainen lyönti olisi kentän naapurissa olevan maanviljelijän pellolla kasvamassa pikku-tituja.
Eli on vaikea uskoa että simu osaisi laskea esim.kierteet oikein.
Ehkä uusimmat simut ovat tässä suhteessa tarkkoja, en ole käynyt kokeilemassa.Harjoittelun jätän kyllä talvella sisähalliin ja sielläkin pienin varauksin: talven mittaan hiottu ’upea draivi’ osoittautuu keväällä häpeämisen arvoiseksi suoritukseksi.
Simulaattori on kuitenkin hieno keksintö jossa on mukava viettää aikaa tuntuman säilyttämiseksi ja
kiertää omaa ’touria’ kavereiden kanssa.Simulaattori on ajanvietettä, ei harjoittelua. Simulaattorissa huonoinkin duffari onnistuu lyömään 200m rauta-7:lla. Ei kukaan simulaattoriin mene svingiään korjaamaan, sinne mennään pitämään hauskaa, ja otetaan hyvässä porukassa kaljapanokset.
Kyllä simulaattori on tarkoitettu viihteeksi ja skinien ym. kaljakisojen tapahtumapaikaksi näin talvella. Svingin hiomiseen se ei sovellu niin kuin ei kesällä (itse) golfkenttäkään.
Sen sijaan noista todentuntuisuuksista: ainakin ParTgolfin Double Eagle simulaattorit ovat melko lähellä totuutta näyttäessään pallon ottamia kierteitä. Lyönnin pituuden kone osaa laskea ainakin sekä osuman laadun (pallon lähtönopeus) että lähtökulman avulla. Kierteetkin ovat mielestäni melko lailla oikeaan suuntaan olevia ainakin sen perusteella mitä itse tunnen osumahetkellä ja mitä kone näyttää. Ei siinä suurta vääryyttä tule.
Lyöntien liikaan pituuteen on syynä kameroiden huonot säädöt. Toki simuissa lyhyiden mailojen kohdalla näyttämät ovat keskimäärin todellista suurempia, mutta nekin voivat johtua ylimääräisestä rappauksesta ja prässäyksestä. Eikä ne erot kovin suuria ole.
Eli hierominen lyöntihallissa tai etelässä ja simussa rahat pois kavereilta…Lue lisää: ParTgolf
Pieni neuvo: kohtuudella simulaattoreita. Jos pelaat simulaattorissa paljon, ja tuijotat silmä kovana metrejä, niin voin taata, että swingisi on keväällä hajalla. Muuten se on kyllä hauska piriste pitkään talveen ja antaa mahdollisuuden pelata kavereiden kanssa !
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)