-
JulkaisijaArtikkelit
-
Niinpä niin tähän on tultu kun inflaatio on syönyt kaikista arvokkaimman mitallin arvon, oli säälittävää lukea textiteeveest kommentteja olympialaisten arvostuksesta huippujen osalta. En tiedä muiden mielipidettä mutta omalta osaltani vähän laski kunnioitus näitä rahanahneita huippuja kohtaan ja siltä osin myös lajin maine sai pienen kolauksen…harrastan lajia liikunnan/ulkoilun takia mutta olisi kiva kun sen huiput harrastaisi sitä kunnian ja rahan takia ei pelkästään Rahan… Tästä taas on varmaan monta mielipidettä, eikun osallistuun mielipiteellä.
Minä en ymmärrä miksi kaikki kunniallisetkin lajit, kuten golf, pitäisi saada sinne vanhojen *******jen organisoimiin hässäköihin. Minä katson, että kävely, kelkkailu, 5-ottelu yms lajit ovat omiaan olympialaisiin.
Golfin ottaminen olympialajiksi on vähän kuin ottaisi Formula 1:set olympialajiksi.
Kaikessa missä liikkuu todella suuret rahat, eivät sovellu ölympialajeiksi. Näitä miljardöörejä ei varmaan hirveesti motivoi reilu peli, mitali ja vihreä seppele.
Ennen oli lumilautailijoilla oma liitto. Sitten tuli FIS rahoineen + olympialaisineen ja pilas koko homman. Jyräsivät niin kauan, että lautailijoiden oma liitto joutui lopettamaan. Surullista. Vähän sellainen Microsoft meininki.
Onneksi golfilla pikkusen paremmat perinteet ja juuret, mutta ei kai vaan taas……………….
Stoltin Aki varmaan ainakin yhtyy mielipiteeseen 😉
Nimimerkillä. Perhanan Joni Mäkinen, kun vei meiltä sijoituksia Vihdin SM pipessä sillon taannoin 😉
jos verrataan golfissa nimenomaan palkintorahoina liikkuvia ’suuria rahoja’ vaikkapa jalkapallon, tenniksen tai vaikka jääkiekon vastaaviin, taitaa olla golf lajina köyhimmästä päästä. Tigerin (mainos)tuloista hehkuttaminen ei anna oikeata kuvaa, eikä rahalistojen summistä ole vähennetty veroja eikä kuluja.
Jalkapalloilijoista monet pääsevät huippugolfarin tuloihin istumalla kauden vaihtopenkillä.
Jalkapallossa tai jääkiekossa ei voisi kuvitellakaan, että puolet kilpailuun osallistujista joutuisi tekemään sen aivan omalla kustannuksellaan, golfissa melkein kisassa kuin kisassa puolet porukasta lähtee kahden päivän jälkeen kotiin ilman euronkaan korvausta, ja lopuistakin häntäpään valvojat tekevät kulujen jälkeen siltä viikolta tappiota, oli sijoitus maailman rankingissä (melkein) mikä hyvänsä. Edestakaiset lennot, pakolliset caddiet, hotellit ja osallistumismaksut eivät ole ilmaisia, ja jossain välissä pitäisi kai syödä ja ehtiä käydä valmentajan pakeilla, jonka hänenkin pitää elää..Teoriasi on aika mielenkiintoinen. Minulla on hieman eri käsitys rahapalkintojen ’pienuudesta’.
Tenniksessä maailmanlistan noin 70 parasta on ansainnut reilut 200 000 euroa kun vastaava luku golfissa on yli 300 pelaajaa. (kaikki tourit mukaan laskien luku nousee noin tuhanteen). Tenniksessä on tietääkseni aika samanlaiset kulut. Näiden lukujen valossa on hankala määritellä golf köyhäksi.
Joukkuelajeissa vain aniharvoilla on henkilökohtasisa sponsorisopimuksia kun taas golfissa karkeasti arvioiden 4000 ammattipelaajalla on sponsoreita. Siksi joukkuelajin ja yksilölajin vertailu on kyseenalaiasta. Jos kuitenkin vertaillaan niin tuskin julkisuudessa esitettyjen jalkapalloilijoidenkaan tuloista on veroja vähennetty. Enkä ole vakuuttunut siitä, että maailman 300. paras futari saa palkkaa yli 200 000 euroa vuodessa. Lisäksi kilpailu on jalkapallossa varmasti kovinta maailmassa joka johtaa siihen että huipulle yrittäjistä vain muutama promille pääsee taloudellisesti omilleen. Golfissa puhutaan sentään prosenteista.
Kyllä Tiikerin kommentit sekä Ryder Cupista (jossa pelaajat eivät saa mitään rahapalkintoja) ja olympialaisista saivat miehen arvostuksen minun silmissäni pienenemään rajusti. Mies saa jo muutenkin 2 milj. dollaria?! pelkkää osallistumisrahaa että tulee kerran vuodessa Saksaan ET kisaan ja voittorahat siihen päälle, jotka ovat siis merkittävästi pienemmät kuin kynnysraha herran tulolle. No, eihän se hullu ole joka pyytää…
Kokonaan toinen asia on sitten, onko golfille lajina eduksi lähteä mukaan olympialaisiin. Eipä nuo kisat mm. tennikselle ole juuri mitään lisägloriaa tarjonneet – muistaako kukaan Sydneyn olympiavoittajia tenniksessä?
Mitä tulee futaajien palkkoihin, niin väitän, että pelkästään Englannissa on 200 pelaajaa joiden vuosipalkka on vähintään tuo 200.000 euroa. Siihen kun lisätään Espanjan liiga vielä suurempine palkkoineen ja Ranska, Italia, Saksa … niin veikkaampa että futiksessa tuon mainitun summan ansaitsee ainakin 1000 pelaajaa ellei enemmänkin.
Itse ymmärrän täysin (vai voiko noin sanoa) Tigerin kommentit. Ei se Saksan kisa ole ainoa jota hän pelaa ja miksi lähteä Eurooppaan kylmään kun kotimaastakin löytyy rahakkaita kisoja. Ja mitä yhdestä Ryder cupista? Enemmän sitä hehkuttaa katsojat ja järjestäjät, ei se pelaajille ole ykköstavoitteena (ainakin uskon näin) vaan eiköhän se oma menestys ja palkkatulot ole numero uuno. Ja noista osallistumisrahoista…ottaako pelaajat niitä jos eivät pääse cutista läpi? kaikki ei taida ottaa…mikä lie totuus.
Mutta että olympialaisiin golf…sehän voisi olla pelkästään amatöörejä varten. Ammattilaiset ei saa osallistua ja ei taida edes kiinnostaa. Samatenhan se on potkupallossa. Pelaajat ovat alle 21 v, ei näitä ammattilaisia. Eikä se tennis ole nyt niin kauhee suksee pelaajien keskuudessa. Lätkä nyt on jostain syystä ainakin suomessa kovassa kurssissa.
Aivan turhaa viedä golf olympialaisiin piste
Osallistumispalkkion kuittaamisesta on jäänyt mieleen sellainen tarina Greg Normanista, joka cutista pudottuaan palautti puolet palkkiosta. Kisa oli muistaakseni Canon Masters Sveitsissä vuosia sitten.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)