Aihe: Olympiagolfin selostus - Golfpiste.com

10.9.–17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[24][26]
KilpailuaSuomalaista

Olympiagolfin selostus

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Olympiagolfin selostus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 54)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Valvio selostaa hyvin💪
    Rauhala tuntee etunimeltä lähes kaikki😇

    Rauhala on erittäin kultivoitunut ja hienostunut henkilö.
    Pystyi jo vuosia sitten lausumaan golfari Victor Dubuissonin [dubisoon] nimen kuin Claude Debussyn [debysii].

    Taitoa tuokin vaatii, ei käy väittäminen.

    ps. Kultivaattori on järeä maataloudessa käytettävä maanmuokkausväline, joka asennetaan yleensä traktorin perään.

    Rauhala on kuin ”papupata”, koko ajan äänessä. TV 5 selostajat paljon rauhallisempia.

    404

    Rauhala on itseään täynnä oleva ärsyttävä nillittäjä, joka yrittää päteä koko ajan, ei anna kollegan sanoa asioitaan loppuun. Onneksi ei ole ainoa streami katsottavaksi.

    Itse arvostan runsaasti mahdollisuutta valita ääniraita på svenska.
    Kuten myös EM-jalkapallossa.
    Kiitos YLE

    Uno

    Valvio on minusta hyvä.

    Rauhalalla on jonkinlaiset Tarot-kortit, joilla hän kykenee näkemään pelaajan sielun elämän.
    Miten pelaaja miettii edellistä lyöntiä jne. sekä miten muistaa vuosia sitten olleet lopetukset.

    Suosittelen vahvasti ruotsinkielistä selostusta, vaikka tämä toinen kotimainen ei olisi se vahvempi.

    Siellä selostetaan kentän tapahtumia sekä tosiasioita.

    TV5 ei näy kännykässä.

    Anteeksi negatiivisuuteni.

    404

    Valviota kuuntelisi mieluummin. Rauhalalle punainen kortti. Selostajien tulisi pelata yhteen eikä olla kisailemassa keskenään. Todella vaivaannuttava Ylen suomenkielinen puoli.

    Tämä on ilmeisesti YLE:n standardi siihen millainen parivaljakko laitetaan selostuskoppiin. Tulee ihan mieleen alppihiihdon puolelta nimeltä mainitsematon selostaja sekä vuosikymmenten takainen maailmanmestari. Juttua riittää, mutta ei itse urheilusuorituksesta, joka on meneillän. Ja se selostaja jää alakynteen ja lähtee mukaan siihen turhaan höpötykseen, joka sopii enemmän sinne YLE:n urheilustudioon.

    Nimimerkki Uno kuvasi hyvin tuota Rauhalan tyyliä. Selostaminen on kertomista mitä kentällä tapahtuu ja jos on kaksi selostajaa, niin rytmi on tärkein. Golffin keskusteluohjelmat voi tehdä erikseen. Vaimokin kysyi hetken Rauhalaa kuunneltuaan, että kuka toi Einstein on.

    Rauhala tosiaan häiritsee sekä selostajaa että kisan seuraamista. Keskeyttää, puhuu päälle ja korjaa turhilla kommenteilla selostajan ihan ok rytmiä.

    Kumpikaan Ylen selostaja ei täytä olympiaselostajan tärkeintä kriteeriä: osata lausua sana ”olympia” oikein. Selostavat jotsin olumpialaisia.

    Sama koskee kyllä saman talon monia muita selostajia.

    Lisäksi hyvä selostaja antaa katselijalle pienien taukojen muodossa tilaisuuden nauttia kuvasta. Jatkuva pälätys rasittaa.

    OlUmpia menee härmäläisellä samaan kategoriaan, kun FBI = ÄF BE I, eikä ÄF BI AI tai CIA = CE I A, eikä SI AI EI

    Kyllä nyt saadaan 600 miljoonalle YLEveroeurolle ultimaattisen massiivista maailmanluokan vastinetta olumppiagolfselostuksien spektrien jaloissa muodoissa.

    YLEn tulevalta päätoimittajalta äärimmäisen raudanluja ja täydellisesti legolfnäsönälin keskiraitaan ihan valtavan loistavasti osunut päätös lähettää selostuskoppiin taas kerran aivan äärettömään huippuunsa viritetyt maailman ehdottomasti tulikuumimmat kärkihevoset. Täydellisempiä ei ole naisesta syntynyt – eikä synny.

    Parivaljakon ekstraeffortin ja valtavan jämäkän mutta äärimmäisen helpon ja huippurytmikkäästi omintakeisen tekemisen tyylikkäänä tuloksena saamme nauttia kymmeniä tunteja äärettömästi unduloivista selostuksista ja aivan häikäisevän firmeistä maailman absoluuttisen kovimpaan kärkeen kuuluvista erinomaisen loistavista huippuasiantuntijakommenteista.

    Yhtäkaikki kertakaikkiaan ihan kauhean käsittämättömät golfselostussuperjuhlat!

    Iloisena ja ikikiitollisena YLEveronmaksajana vaadin ehdottomasti loistavalle selostajalle ja aivan tolkuttoman häikäisevänä asiantuntijakommentaattorina toimivalle täydelliselle mielten valtiaalle ja tunteiden tulkille YLEn ylimääräistä monimuotoisuuskannustepalkkiota aivan jokaisesta äärettömän mielettömän loistavasta adjektiiviattribuutista.

    Pasila, Porilaisten marssi!

    Jos Valvio olisi yksin selostuskopissa, homma hoituisi varmasti ihan mallikkaasti. Häiriötekijä/-pätijä nimeltään Rauhala sotkee koko toiminnan rasittavaksi kuunneltavaksi, valitettavasti.

    Ylen golfselostukset eivät anna vastinetta verorahoille, mutta Maxilla ja TV5:llä Arno Seiro ja Antti Ahokas tekevät laadukasta työtä.

    Valitettavasti ainakaan mitään myönteistä kehitystä ei ole tapahtunut Valvion selostuksessa sitten viime OLUMPPIAlaisten, sanavarastosta ja maneereista puhumattakaan. Pikanttina yksityiskohtana esimerkiksi Viktor Hovland on edelleenkin huuvland, ja Shane Lowry edelleenkin loori. Mitenköhän vääntyisi Paul Lawrie, jos pelaisi? No, yhdelle toiselle sankarille Alex Noren oli Vulvion huuvland-logiikalla nuren…

    Pahasti menneisyyteen on jäänyt kommentaattorikin. Hänelle esimerkiksi Wyndham Clark on tämän vuoden major-voittajia. Ehkä nappasi voiton huomaamattomasti USNA Openissa eli Pohjois-Amerikan Yhdysvaltojen mestaruuskarkeloissa?

    Rauhala on hyvä omassa hommassaan. Siitä hänelle kiitokset!

    Vaikka täällä hyvin herkästi puututaan kaikenlaisiin mitättömiin sivuseikkoihin niin kokonaisuudessaan voi todeta ettei tästä maasta löydy juurikaan parempaa osaamista. Jos selostus tai suomenkieli ei kelpaa niin ehkä netin kautta voi löytää ruotsin tai englanninkielistä selostusta jne. Tai sitten pitää vain säätää ääntä pienemmälle.

    Toiseseen on mahdollista ettei jatkossa suomalaisten suorituksia seurata kovin paljoa TV-kuvassa. Siksi on hyvä että meillä on myös omat selostajat seuraamassa ja kertomassa suomalaisten tekimisistä.

    Eikö YLE voisi siirtää Rauhalan kommentoimaan pelkästään voimistelulähetyksiä. Hän on jo aloittanut voimistelun kommentoinnin golflähetyksissä, jossa olemme saaneet kuulla Simone Bilesin otteista oheistietoineen pariinkin otteeseen. Varmasti voimistelun ystävät ottavat tämän verbaalivoimistelijan ilomielin vastaan…

    ”Ylen golfselostukset eivät anna vastinetta verorahoille, mutta Maxilla ja TV5:llä Arno Seiro ja Antti Ahokas tekevät laadukasta työtä.”

    Mielellään sitä kuitenkin käyttäisi omia raadannalla ja riskinotolla ansaittuja rahojaan vapaasti esim. haluamiinsa mediasisältöihin, mutta sinne ne vaan menevät kenenkään kysymättä YLEn pohjattomaan Kankkulan kaivoon.

    Koska tätä vapaan valinnan mahdollisuutta ei meillä tällä hetkellä ole, täytyy edes yrittää vaikuttaa meille pyytämättä pakollista maksua vastaan tuotettavan palvelun sisältöön.

    Siksi vanhana uutispäällikkönä suosittelenkin lämpimästi YLEn olympiagolftuotantotiimille heti huomisaamun tuotantopalaverin agendan kohdassa numero 1 opiskeltavaksi golftelevisioinnin isän, CBS:n legendaarisen tv-ohjaaja-tuottaja Frank Chirkinianin ohje nuorelle Vern Lundquistille (ammattilaiset tunnistavat molemmat em. herrat ja heidän työnsä):

    Remember you’re a caption writer. You don’t need to go into a lengthy story. Don’t ever tell me something I can see on the screen, ever.

    Number one:
    When it’s appropriate [head announcer] Summerhall will introduce you. After that I never want to hear you mention your name. Nobody can’t care who you are, okay.

    Number two:
    Don’t you ever talk over a shot whatever brilliant editorial content you want to add to this. You shut up before the player takes the club back. And don’t describe a shot in the air. Wait till it lands, okay. Don’t talk over the shot.

    Number three:
    Do not state the obvious. If a guy makes a three-foot putt, I’ll shoot you, if I ever hear you say he made it, okay.

    Ruotsinkielisen tuotantotiimin palaverissa tämä klassinen golfselostus- ja kommentointiohje onkin mitä ilmeisimmin jo opiskeltu ja omaksuttu. Tusen tack för det!

    Rolf välitti tuossa yllä erinomaiset ohjeet TV-selostajille ja kommentaattoreille. Pääsääntöisesti juuri noin pitää selostajien toimia.

    Jotain huomiota kuitenkin..
    ”Don’t ever tell me something I can see on the screen, ever.”

    Varsin usein selostahjan/asiantuntijan on syytä kertoa myös asioiden, pelaajien ja tapahtumien taustoja. Siitäkin huolimatta että me aktiiviharrastajat ymmärrämme yleensä myös erikoisemmat tilanteet.

    Kaikki katsojat eivät (edes harrasta lajiamme eikä) tiedä tai tunne kentän erilaisia alueita, välineitä, sääntöjä, rangaistuslyöntejä tai esim. miksi paikalle on joskus kutsuttu tuomari selittämään miten pelaajien pitää toimia jne.
    – en pidä kovin suurena virheenö jos tällaisissa tilanteissa katsojille kerrotaan mistä on kysymys jne.
    – joskus tällaisen erikoisemman tilanteen selvittäminen voi kestää pidempäänkin ja silloin lienee jo ihan aiheellista kommentoida asiaa.
    – enkä omasta mielestäni pidä selostaja/asiantuntija pelkästään ”tekstittäjänä”.

    Toisekseen kun on kysymys koko valtakuntaan menevästä lähetyksestä niin TV:n edessä ihmettelee lähetystä monenlaiset katsojat. Useimmat heistä ovat myös maksaneet pakolliset lupamaksunsa. Joten koetetaan hieman kestää niitä itsestäänselvyyksiä, ne kun eivät suinkaan ole sitä kaikille katsojille.
    – joskus on suotavaa sietää se ettei TV-lähetys palvele tai ole suunnattu yksinomaan ”minulle itselleni”.

    Mutta, yleisesti ottaen nuo CBS:n ohjeet selostuksista ovat varmasti asiallisia. Omasta mielestäni myös nämä suomenkieliset selostukset ovat vähintäänkin yhtä laadukkaita kuin ulkomaisetkin. Erityisesti siinä suhteessa että niissä pyritään taustoittamaan ja tuomaan esille myös suomalaisten pelaajien suorituksia.

    Mielestäni Rauhala on aivan loistava kommentaattori. Kertoo asioita taustoista ja semmoisia mitä ei ruudulla näy. Esimerkkinä pieni helmi: Kertoi Pulkkasen tendenssistä lyödä oikealle kun on hermostunut, tämähän on tapahtunut jo pari kertaa. Tuo myös hyvin esille pelin mentaalipuolta ja kommentoi rohkeasti tilanteita. Tuli jopa mieleen jenkkien Chamblee, monet eivät pidä koska lausuu mielipiteensä. Lisää Rauhalaa kommentointiin!

    Valvio on parantanut Tokiosta, mutta tietämys ja asiantuntemus ei vielä ole riittävällä tasolla. Ei tarvisi turhaan yrittää ottaa asiantuntijan viittaa.

    Esimerkkinä kombo Vaalas/Ilonen on hyvin riskitön ja lähinnä kommentoi vaan kenttätapahtumia. Ei ole huono, mutta ei hyväkään, liian neutraali.
    Ilosella voisi olla paljonkin annettavaa
    omasta kokemuksesta.

    Rauhalalle siis täältä ehdottomat pisteet, pientä riskinottoa pitääkin olla.

    Joo Rauhala kyllä on loistava mutta kontrasti välillä selostajien kesken suuri ja saattaa kuulostaa pahalta varsinkin kun Valvio alkaa tuomaan omaa ”asiantuntemusta” esille. Samaa ongelmaa en ollut havaitsevani esimerkkinä Openin selostuksissa kun välillä oli Vaalas/Rauhala kombo kehissä. Valviolla ei riitä kaikilta osin asiantuntemus ja välillä perusasiat hukassa kuten pelaajat ja missä väylällä mahdollisesti mennään. Voisi tämä kuitenkin huonomminkin mennä ja kuitenkin mukava, että pelit käytännössä kokonaisuutena näkyvissä Areenassa.

    Rauhala sanoi äsken lähetyksessä, että Höjgaardilla pallo lähtee usein vasemmalle mutta ”eri syistä” kuin Pulkkasella. Jätti kuitenkin kertomatta, mitä ne syyt ovat. Tällainen on tyypillistä Rauhalaa. Kommentoi mieluummin pelaajien kulmakarvojen asentoa kuin lyöntitekniikkaan liittyviä asioita.

    ”Mielestäni Rauhala on aivan loistava kommentaattori.”

    Juu, loistava on, tolkuttoman loistava – ja tänään näköjään ainakin ajoittain myös komea! Niin se sanavarasto laajenee kun vähän potkii…

    Katsojien puolesta kiitokset Rolfille hyvästä ja QPQ:lle hauskasta työnohjauksesta. Tänään -ainakin tähän mennessä- myös YLEm kuva näyttää hengittävän paljon paremmin kun sitä ei koko ajan pälätetä tukkoon loistavan täydellisesti egoistisella ja narsistisella tajunnanvirralla.

    Taustoittamisesta sen verran, että suomenkielisitä nykyselostajista siinä ylivoimaisesti parhaimmat ovat Vaalas ja Seiro. Varsinkin Vaalaksen kohdalla näkyy ja kuuluu ilmeisen laajan lukeneisuuden lisäksi vuosikymmenten kokemus ja aito rakkaus lajiin ja sen taustatarinoihin – sekä ilmiselvä kyky tuottaa laadukasta ja loppuun asti mietittyä tekstiä myös kirjoitetussa muodossa.

    PS. Aivan kuten Valvio ei ole vulvio, eikä Rauhala ei ole räyhälä, Shane Lowry ei ole loori vaan lauri. Se loori on Paul Lawrie.

    ”Asiantuntija” Rauhala hetki sitten:

    ”Onhan Jäger ollut PGA Tourilla tilanteessa lähellä voittoa. Kova kaveri pelaamaan, mutta tilanne uusi.”

    Loistavaa!

    https://en.wikipedia.org/wiki/Stephan_J%C3%A4ger

    Tunnelma vahvistuu…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 54)
Vastaa aiheeseen: Olympiagolfin selostus

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Olympiagolfin selostus