-
JulkaisijaArtikkelit
-
Pistin eilen kasaan (kaverin avustuksella) ekat mailat. Puolisetti graffa-varsilla tyttärelle ja omaksi pari wedgeä 52 + 56. Ilta kului rattoisasti näperrellessä ja lopuksi oli mukava ihailla seinän vieressä kuivumassa olevia mailoja samalla kun katseli futista töllöstä. Aamulla heti ekat harkkasvingit ennen aamutoimia: Tuntuivat aika mainioilta. Kun pääsisi vielä kokeilemaan luonnossa. Homma oli melko yksinkertaista ja varsinkin grippaaminen oli suorastaan lapsellisen helppoa. Onneksi ostin tukun grippejä varastoon vastaisuuden varalta niin voi vaihtaa sitten tarpeen mukaan eniten kuluvista mailoista. Suosittelen harrastukseksi…
Tervetuloa pimeälle puolelle, täältä ei ole paluuta 🙂
Nyt kun ootte päässeet tuossa kokoamishommassa liikkeelle, niin eikös seuraava luonnollinen askel ole ihan oikea mailan rakentaminen alusta asti.
Ahjo, alasin ja leka…
Kyllä vaan itse taotuilla raudoilla pallot saisivat aivan uudet lentokaaret 😉
Historiassa voisi siirtyä vielä enemmänkin taaksepäin ja samalla sivuuttaa rautamailat kokonaan – puu on ainakin minulle selkeästi helpompaa työstää kuin rauta. Molemmat ovat toki huomattavan haasteellisia.
Mistäköhän löytyisi hikkoria tai muuta varreksi soveltuvaa puuta?
NimetönSvingailitko muutaman tunnin kuivumisen tai itse asiassa kovettumisen jälkeen?
Komponenttimyyjien ja varsivalmistajien sivuilla kehoitetaan yleisesti käyttämään 24 tunnin kaksikomponenttiliimaa.
Illalla liimaus ja aamulla (n 10 tunnin kuluttua) kokelin tuntumaa 1/4 swingillä osumatta mihinkään. Ajattelin että se jo sen verran on kuivunut ettei synny mitään vahinkoa.
No periaatteessahan 24h-epoksiliima on jo osittain kuivunut 10 tunnin jälkeen, mutta en silti koskisi siihen ennenkuin liima on täysin kuivunut (eli kevyttä liikuttelua 20-22h+). Syynä on se, että golfpallon lyöminen rasittaa liimasidosta todella paljon. Ja osittain kuivuneen liimasidoksen liikutteleminen voi heikentää liimasidosta juuri niin paljon, että sidos murtuu lyönnin aikana.
Tässä myös osasyy miksi pikaepokseja ei tule käyttää (sidoksesta ei tule yhtä sitkeä/vahva kuin 24h epoksista), ja minkä takia lapaan tuleva varren osa tulee karhentaa sopivasti sekä lavan hosel puhdistaa esim. asetonilla ennen liimausta. Jotta liimasidoksesta tulisi mahdollisimman vahva, lyönnin aikana irtoava lapa voi nimittäin tehdä todella pahaa vahinkoa. Pitäkää se mielessä!!
Tää muuten kiiinostais ihan mielettömästi. Mulla onkin ollut suunnitelmissa rakentaa putteri valmiista kitistä.
Saako näitä jostain suomesta vai onko tilattava GolfSmithiltä?
Niin mahtaakohan näitä komponentteja ja muita asiaan liittyviä kamoja löytyä ihan suomesta?
Yritin etsiä pikaisesti netistä mutten löytänyt…
Koitin itsekin kuumeisesti etsiä nettiä hyödyntäen mutta huonoin tuloksin – golfsmithiltä kuitenkin pystynee kamaa tilaamaan?
Jos rakentaa putterin niin kannattaisko hommata kit (kaikki tarvittava mukana ohjeista lähtien) vai komponentit + muu tarvittava erikseen?
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)