30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Miten vaihdan putteriin gripin?

Etusivu Foorumit Yleistä Miten vaihdan putteriin gripin?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Hyvä putteri, huono grippi eli miten homma tehdään oikeaoppisesti? Pitääkö grippi jollakin konstilla lämmittää ennen paikalle asettamista? Samalla on tarkoitus hiukan lyhentää putteria.

    Kannattaisi varmaankin tiedustella asiaa asiantuntijalta, tai antaa homma jonkun golfliikkeen hoidettavaksi, tällöin jälki on ainakin taatun hyvää, eikä ongelmia ilmene myöhemmin…

    Ei aivan 100% varmaa tietoa, mutta käsittääkseni putterista riippuen painopiste voi muuttua huonoksi jos vartta lyhennetään liikaa.Tuuma sinne tänne tuskin haittaa, mutta asia kannattaa kuitenkin tarkistaa.

    Ostaessasi grippiä pyydä myyjältä myös tarvittava kiinnitysteppi.

    Poista vanha grippi vaikka puukolla, ja myös enimmät liimat.

    Sitten aseta teippi varteen vähän vajaan gripin mittaiselle matkalle, ja sitten liiman päälle liuotiainetta, tinneriä, bensakin käy, ainetta myös gripin sisälle.

    Sitten grippi paikalleen, katso että tulee suoraan, koska kyse ei ole symmetrisestä gripistä.

    Sitten vartti/puoli tuntia liuottimen haihtumiseen ja pelaamaan.

    Helppoa.

    EFC

    Joissain puttereissa varsi ohenee alaspäin. Älä siis lyhennä liikaa tai uusi grippi voi jäädä löysäksi. Huomio asia uutta grippiä ostaessasi.

    No Jarna antoikin jo ohjeet, mutta suosittelisin, että annat gripin kuivua yön yli varmuuden vuoksi. Lisäksi kannattaa katsoa huolellisesti, että grippi on suorassa kun sen mailaan asettaa ja jättää kuivumaan. Itse olen käyttänyt mineraalitärpättiä liuottimena, ja muista tehdä teipistä pieni tukos varren yläpäähän tukkimaan ontto varsi. No eiköhän se näillä ohjeilla…

    Lisäkysymys edellisiin: onko muidenkin mailojen grippien vaihtaminen yhtä ’helppoa’?

    Ja jos on, niin mistä voin ostaa tarvikkeita Helsingin seudulta? Ja onko netissä hyviä ohjeita.

    Kyllä kaikkien mailojen gripin vaihto on aivan yksinkertaista:

    1. Otetaan vanha grippi pois esim. mattopuukolla ja raaputetaan vanhat teipit varresta irti.

    2. Laitetaan varteen kaksipuoleista teippia melkein koko gripin pituudelta (n. 1-2 senttiä alhaalta voi jäädä ilman teippiä). Kaksipuoleiseksi teipiksi suosittelen 3m:n mattoteippiä, jota saat vaikkapa lähimmästä prismasta. Teippi on n. 5 senttiä leveää ja väriltään valkoista (ei siis läpinäkyvää)

    3. Laitetaan gripin päässä olevaan reikään esim. tii ja kaadetaan grippiin hieman luotinbensaa. (tii estää bensan valumisen pois).

    4. Ravistetaan bensiiniä gripin sisällä pitäen sormea gripin aukossa ettei se valu pois.

    5. Kaadetaan gripissä oleva bensa varressa olevan teipin päälle, jolloin se muuttuu liukkaaksi.

    6. Poistetaan gripin päässä oleva tii ja työnnetään grippi paikalleen. Tarkistetaan, että grippi on suorassa ja annetaan kuivua.

    Näin se onnistuu.

    Nimetön

    Entäs mites kustannukset? Kallista vaiko eikö?

    Mistä tarvikkeita saa ostettua?

    Voinko epäonnistua gripin vaihdossa pahasti?

    Grippien vaihto ei ole aivan ilmaista, muttei kovin kallistakaan. Tuollainen hyvä teippi maksaa n. 5 euroa ja sillä voit vaihtaa vielä parin kaverinkin mailoihin gripit. Puukko löytyy varmaan jokaiselta kotoa. Gripit maksaa kai noin. 5-10 euroa kpl. (en ole ihan vasta itse noita ostanut)

    Epäonnistuminen on kohtuullisen vaikeata 😉

    Ei tarvita kaksipuolista teippiä. Maalarinteippi riittää, liuottimella kasteltu kumi tarttuu kyllä!

    No enpä menisi maalarinteipillä grippejä vaihtamaan, itse olen käyttänyt grippien vaihdossa ihan siihen tarkoitukseen tehtyä kaksipuoleista teippiä (tilasin Englannista Dynacraftilta). Mutta veikkaan, että kyllä se homma hoituu esim. 3M:n hyvällä kaksipuoleisella teipillä tai mattoteipillä.

    Grippejä nyt saa ainakin ostettua Nevada Bob’sista Lauttasaaresta tai Stockalta (ainakin ennen), sekä muista golfalan liikkeistä. Maksavat varmaan 5 eurosta ylöspäin / kpl. Kannattaa samalla kysyä, onko heillä ’oikeaa’ grippiteippiä myytävänä valmiissa esileikatuissa liuskoissa.

    Kannattaa lisäksi ottaa huomioon, että uutta grippiä asennettaessa työntää sen pohjaan asti ja hieman venyttää sitä (sillä tavalla, että grippi palautuu muotoonsa), jotta se olisi kunnolla kiinni (ei tyhjiä).

    Otat injektioneulan(ja ruiskun tiätty), Täytät ruiskun mineraalitarpätillä, tunget neulan gripin yläreunasta sisään ja painat nesteen varren ja gripin väliin (on hiukan hidasta ja tiukkaa muttA kyllä se sinne mennee). Sitten vetäiset gripin pois, katkaiset putkileikkurilla varresta pois ja sitten kaksipuolista teippiä varteen, valelet tärpätillä ja ujutat se takaisin….homma valmis!!1

    EFC

    Edellinen ohje siis, jos haluat laittaa saman gripin takaisin lyhennettyyn mailaan. Apteekista voit ostaa injektioruiskun (ja puhdistettua bensiiniä). Varaudu farmaseutin epäileviin katseisiin jo etukäteen…

    Ameriikan setä kertoo ja näyttää kuinka kumi

    laitetaan.

    http://www.dynacraftgolf.com/free_videos.cfm

    Nimetön

    Kiitokset kaikille ohjeiden antajille, onnistui ihan hyvin ja nyt Nubbins toimii taas kuin uusi!

    Ei siis mitenkään vaikeaa, suosittelen vielä hyvää ruuvipenkkiä, ettei varsi mene puristelussa mutkalle…

    Tässä vielä Golfsmithin esitys asiasta.

    Muutenkin vaikuttaa olevan asialliset sivut mailojen virittämiseen.

    Lue lisää: http://www.golfsmith.com

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #522309 kohteessaMiten vaihdan putteriin gripin?

Etusivu Foorumit Yleistä Miten vaihdan putteriin gripin?