-
JulkaisijaArtikkelit
-
Oma driverini ei kipinää iske (käytetty ja yli 10v vanha), mutta useilla uusilla mailoilla se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Onkohan kyseessä ominaisuus jota mailanvalmistajat havittelevat?
teräs + hiekka = ei mitään
titaani + hiekka = kipinä
NimetönVai olisiko:
Titaani + pinta = tuleton
Teräs + pinta = Tulinen
kyllä se taitaa olla niin, että titaani ja hiekka ni alkaa salamoida.
Itsellä on titaani draiveri ni salamoi aikalailla kun sattuu pallossa olemaan hiukkasen enemmän hiekkaa rangella.
Puolestaan teräs puu5n ei anna minkäänlaista tulen lieskaa.
Tiiaa kalliolle ja muista ottaa kunnon divotti, niin kyllä onnistuu…
Ilmiö lienee sama, joka jätti tulenlieskat katuun DeLoreanin renkaista elokuvassa ’Paluu tulevaisuuteen’. Tämä selittää myös sen, miksi isolla titaanidraiverilla lyötyä palloa ei usein löydy, se menee tulevaisuuteen!
Loistavaa DOC!!!
Olenkin ihmetellyt minne ne pallot aina katoavat, mutta nyt se on selvitetty! Kiitos!!! 😉
Toisiks paras….Doc Emmet Brown
Lisää veitikoita tänne
Olisikohan 88mph (muistanko oikein?) kriittinen raja mailanpään nopeudelle? 🙂
Hekkanen, eihän chipatessa lieskoja lentele…
88 Mph riittää mainiosti ainakin uudella Flux Capacitor-driverilla, tosin vain ukonilmalla.
Ja saaton on hyvä pysähtyä siten, että maila sojottaa kohti taivasta
Mutta jos se on se pallo joka siirtyy tulevaisuuten eikä driveri… eikös silloin pallon nopeuden täydy olla 88mph. Näin ollen mailanpään nopeuden on oltava noin (88mph/0,83=) 106mph… eli aikas kovaa saa lyödä ja mailaa puristaa 😀 Laskutoimitus tehty laillisella ns.draiverilla 😉
Pitääkin kokeilla ens kerran ukonilmalla
pallon lähtönopeus on hyvällä osumalla noin 1.5 kerta mailanpäännopeudesta…
eli teoriasi mukaan, kuka tahansa tuuppari voisi helposti lyödä pallon tulevaisuuteen
Tulevaisuuteen se pallo siirtyykin joka tapauksessa. 5 minuutin päähän tulevaisuuteen, jonka jälkeen etsintä pitää lopettaa.
On varottava, ettei kävele vahingossa pallon ohi ennen kuin se ’ilmestyy’. Tätä sattuu usein, joka ilmenee siten, että ihmiset etsivät pallojaan lähes aina kauempaa kuin mistä ne lopulta löytyvät.
Tämä selittänee myös sen, kun usein pallo suhahtaa ohitse/viereen ilman minkäänlaista fore-huutoa. Pallo onkin lyöty menneisyydessä mihin myös fore huuto jäi…
Empiiristen kokeiden perusteella en ole läheskään aina saanut palloa siirtymään tulevaisuuteen, joten uskon nuoren CM:nn olevan oikeassa tarvittavan mailanpään nopeuden suhteen. Lienee myös fysikaalisesti mahdotonta, että laillisilla palloilla ja mailoilla, tai laittomillakaan, saavutettaisiin pallon lähtönopeus, joka ylittäisi mailanpäännopeuden 50%:lla. Kyseessä olisi ns. ikiliikkuja, joka sotii termodynamiikan toista lakia vastaan.
Olet täysin oikeassa! Pallohan liikkuu tässä tapauksessa valon nopeudella, itse asiassa nopeamminkin kun aikavääristymä otetaan huomioon. Fore-huuto taasen liikkuu parhaimmillaankin vain äänennopeudella, joka on niinkin vaatimaton kuin 333 m/s, ja on sitäpaitsi jäänyt menneisyyteen.
Otetaanpa huomioon Einsteinin suhteellisuusteoria, jonka mukaan pallon nopeus ei missään olosihteissa(ei edes myötätuuleen lyötynä) ylittä valon nopeutta. Mutta jos näin kävisi siirtyisi pallo menneisyyteen tai ainakin se vanhenisi vähemmän kuin muu maailma ympärillä. Jos lyönti siis kantaa tarpeeksi pitkälle ja vauhtia on tarpeeksi fore huudolla on mahdollisuus ehtiä perille ennnen kuin pallo tippuu nilkoille 😀
Tässä viestissä kyllä raiskataan fysiikan lakeja oikein kunnolla mutta teoriassa melkein kaikki on mahdollista 😀
Ja vielä stinkypetelle… millä kumman mailalla pelailet? On siinä COR-arvoa kerrakseen jos pallo lähtee 1,5kertaa mailanpään nopeuden verran… tai aikas potkiva varsi… laskeppa ihan huviksesi minkä matkaa pallo lentää ilmassa jos se lähtis 10.5 asteisella mailalla 170 km/h… tulos ei kyllä vastaa läheskään tarkkaa arvoa mutta ilman vastukset sun muut vähennettynäkin saa olla aikamoinen tiikeri jos niihín ilmalentoihin yllät. Ja ei ollu muuten mun teoria se 88mph–>ja pallo on tulevaisuudessa 😀
Pitänee fyysikkona puuttua tähän keskusteluun…
Pallo todellakin lähtee noin 1.5 kertaisella nopeudella mailanpään nopeuteen nähden! Jos pallo ei puristuisi osumahetkellä kasaan, mailan lapa ei joustaisi ja mailan (lavan) ja pallon massat olisivat samat, niin siinä tapauksessa pallon lähtönopeus olisi sama kuin mailanpään nopeus. COR arvo ei tarkoita sitä kuinka paljon mailanpään nopudesta siirtyy pallon nopudeksi vaan vain kertoo lavan kimmoisuuden.
Tässä linkki kaavoihin jos joku haluaa tarkistaa asian:
Lue lisää: http://www.hirekogolf.com/images/Tech_Seltzer6.htm
http://www.wishongolf.com/newsletters/june_03_std/highcore.html
http://www.wishongolf.com/indepth_headweight.html
fysiikan kannalta näitä ei ole helppo selittää (on todella monimutkaista), mutta kyllä se pallo vaan lähtee selvästi mailanpäänopeutta kovempaa.
pallonnopeuden teoreettinen maksimi olisi mailanpäännopeus vain sellaisessa tapauksessa, jossa pallo ei litistyisi osumahetkellä eikä mailanpään lyöntipinta liikkuisi ollenkaan (eli kontakti kestäisi äärettömän lyhyen ajan).
ei fysiikka aina ole niin yksinkertaista kuin siellä lukion ykköskurssilla…
Oh hoh… taidan olla loppujen lopuksi sittenkin vain ihminen 😀 No joka tapauksessa olen erehtynyt 🙂
Lähtönopeutta on helppo ajatella ’maalaisjärki’ -ajattelulla seuraavasti:
Ajatellaan, että maila on paikallaan ja pudotetaan pallo pystyssä olevalle lavalle. Silloin pallo lähtee lavasta poispäin ideaaliolosuhteissa samalla nopeudella kuin se pudotettiin. Jos otetaan reaalimaailma huomioon COR arvolla muodossa, esim. 0,83, pallon ’lähtönopeus’ on 0,83*pudotusnopeus. Siis silloin kun lapa on paikallaan. Itse lyönnissä pallon lähtonopeuteen vain lisätään mailan liikenopeus. (Eli saadaan 0,83*’pudotusnopeus'(=lavan nopeus) + lavan nopeus = 1,83*lavan nopeus).
Jos vielä epäilyttää, niin ajatellaan tätä:
Jos pallon nopeus olisi osuman jälkeen hitaampi kuin lavan nopeus, niin lavanhan pitäisi ohittaa pallo osuman jälkeen…
Sitten kun otetaan huomioon, että lavan kohdatessa pallon, lavan nopeus laskee, päädytään n. 1,5*lavan max nopeuteen.
(c) PJS Inc:n viestissä oli linkki, jossa sanottiin että 100mph:n lavan nopeudella, lavan nopeus on osuman ajan keskimäärin 81mph, josta COR 0,83:lla saataisiin lähtönopeudeksi 1,83*81=148mph (1,48*lavan alkup. nopeus). Mikä on aika lähellä todellisuutta, koska COR arvo on empiirisesti mitattu arvo, jolloin mailan epäideaalisuudet tulevat huomioon otetuiksi.
Laskelmissani on virhe!!!! Olin unohtanut mailanpään nopeuden! Tämä on katastrofi, olin jo lupautunut esitelmöimään Berkeleyssä! On suorastaan käsittämätönta että yksikään titaani draiverilla lyöty pallo löytyy. Vai olisiko svingini alle 60 Mph? -Palaan laboratorioon viikonlopuksi, tai ehkä olisi parempi ottaa pron tunteja. Toisaalta palloni voisivat alkaa silloin hukkua! Itse asiassa taitaisi olla parasta palata aikaan ennen titaanidraivereita, sillä kun kipunointi lakkaa, löytyvät pallotkin.
Hauskaa viikonloppua!
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)