-
JulkaisijaArtikkelit
-
Onko mitään väliä missä green card-kurssin suorittaa? Eli minkä verran on eroa hinnoissa, opettajissa ym. pääkaupunkiseudulla? Vinkkejä otetaan vastaan.
Green cardia ei ole pakko suorittaa siinä seurassa johon on aikomus liittyä jäseneksi vaan sen voi suorittaa missä seurassa tahansa.
Kursseja on aika paljon eri hintaisia ja eri tasoisia. Minimissään kussi käydään esim. kahdessa arki-illassa yhteensä 8 tuntia ja hinta n. 120-140euroo. Maksimissaan perusteellisempi kurssi voi kestää useamman päivän jossa lopuksi kierretään pro:n kanssa koko kierros ja kurssi saattaa sisältää ateriat ja vielä hieronnan, hintaa saattaa kertyä n. 400-500euroo.
Jokatapauksessa kaikissa kursseissa lopuksi käteen iskettään se maaginen green card. Pelaajan tiedot ja taidot siinä vaiheessa riippuvat sitten käydystä kurssista.
Green Cardin voi toki suoritta missä lystää, mutta ymmärtääkseni seurat saavat vastaavasti hyväksyä tai olla hyväksymättä muualla suoritettua Green Cardia.
mene lakistoon Lauri William Hurrin kurssille,
opitkin jotain.
kannattaa mennä mahdollisimman pieneen ryhmään niin tulee perus asiat opittua kunnolla.
kaikkia proita ei huvita paljoa neuvoa.
Jos joku väittää että kaikissa paikoissa isketään kurssin lopuksi green card käteen niin eipä näytä olevan hirveästi asiasta tietoa !
Asiantuntevat opettajat eivät myy green cardia kurssin hinnalla vaan vaativat että pelaajalla on perustaidot pelin eri osa-alueista hallinnassa ennen kuin kortin saa. Sitä paitsi jokaisella seuralla on oikeus tarkistaa pelaajan taidot ennen seuraan liittymistä.
Kun mietit mistä green cardin saa, niin kiinnitä huomiota ja kysy montako kurssilaista on per opettaja ? Jos yli kymmenen et saa juuri neuvoja kurssin aikana vaan se on enemmän ryhmä koulutusta. Mitä kurssiin sisältyy ja miten green cardin voi jatkossa suorittaa. Tärkeimpänä pelin kannaltahan on se että se on kaikille joustavaa ja turvallista. Ja ei siellä kentällä viihdy jos pallo ei mene 10 metriä pidemmälle edes rullien. Järki käteen ennen kuin ryntäät tyytyväisenä kurssin käyneenä turistina golf kentälle !
Kurssin kautta on fiksuin lähteä alkuun mutta se ei siis tosiaankaan ole mikään tae kortille kaikissa paikoissa.
Välillä kyllä hieman ihmetyttää kuinka helposti ne kortit myönnetään. Joillain kun ei ole säännöistä ja lyönnistä puhumattakaan mitään hajua. Tiedän myös tapauksia missä kortti myönnetään ilman oikeastaan mitään vaatimuksia. Mutta kuitenkin jostain on aina lähdettävä ja ei sitä golffia pidä aina niin vakavasti ottaa! Hyviä pelejä kaikille uusille ja myös vanhemmillekkin pelaajille.
Itse harrastusta aloittaessani olin kaverin mukana caddiena. Se oli kyllä mielestäni erittäin hyvää käytännön opetusta miten kentällä edetään, mihin bagi kuskataan, yleisimmät säännöt tutuiksi, kentän rajamerkit tutuiksi jne. suosittelen ennen kurssin käymistä olemaan muutaman kierroksen jonkun caddienä jos mahdollista. Oli ainakin omalta kohdalta helpompi lähteä kiertämään kenttää sitten kun pääsi pelamaan.
Älä mene ainakaan Paloheinään jos haluat yksilöllistä ja oikeaa opetusta. Varmista lisäksi että green card-kokeen ottajalla on olemassa SEURAN antama valtuutus, muuten saatat joutua suorittamaan kokeen uudestaan
Minä kävin green card kurssin ns. pikakurssina eli kaksi arki-iltaa ja yhteensä n.8h ja hintaa taisi olla 800mk. Opettaja oli tunnettu suomalainen pro ja paikka EGS. Kurssilla tietenkin käytiin läpi golffin kaikki peruslyönnit ja niistä pienet lyötikokeet. Säännöt piti suorittaa itseopiskeluna joista annettin kysymys monisteet jotka täytettiin kotona ja tarkastettiin lopuksi yhdessä. Kurssin päätyttyä käteen iskettiin green card.
Kurssin jälkeen kävin aktiivisesti kuukauden eri seurojen rangeilla harjoittelemassa ennen kuin liityin jäseneksi nykyiseen seuraani ja uskaltauduin ensimmäiselle kierrokselle.
Mielestäni normaali kuntoinen henkilö joka on ainakin joskus pellannut jotain maila/pallopeliä suoriutuu kurssista suht helposti.
Pelkkä green card kurssi ei todellakaan aina takaa sitä että on täysin valmis pelikierrokselle, vaan kyllä se vaatii hiukan lisää harjoittelua että ainakin suurin osa lyönneistä suuntautuu oikeaan suuntaan ja kantaa enemmän kuin 20-30m.
Paloheinässä opettavat ovat PGA-tason opettajia joten opetuksen oikeellisuutta on kai turhaa epäillä. Lisätietoja opettajistamme ja kursseistamme http://www.paloheinagolf.fi
Oletkos ostanut green cardin vai oletkos ansainnut sen ? Oman tunnon kysymys. Tänä päivän monissa seuroissa ja rangella opettavat kyllä koulutukset käyneet PGA prot joita en yhtään väheksy. Heissä on ammattitaitoa. Mutta FAKTANA pidän vielä sitä ettei kurssi ole kuitenkaan AINA varma asia kurssin jälkeen. Kokemusta on ja tiedusteluja paljon eri paikoista. Toisiin kursseihin se sisältyy ja toiset vaativat suorituksia.
Caddiekierrokset pitäisi mielestäni sisällyttää pakolliseksi ennen kokeen suoritusta. 2-3 kierrosta kentällä ja niistä kuittaus pelaajalta antaa opettajalle että on kokemusta jo kentällä liikkumisesta. Käytäntö on tietääkseni Ruotsissa toiminnassa.
Se 80-luvulla kehitetty green card systeemi kaipaisi kyllä jo tällä hetkellä uudistusta ja suurta kehitystä tässä lissäntyvässä pelaaja määrässä. Onko hyviä ehdotuksia ? Osassa seuroissa ei voi ulkopuolinen edes korttia suorittaa !
Sivusta seuranut puhuu asiaa.
Ryhmät ovat yleisesti ottaen niin suuria, että henk.koht. ohjausta saa vähän.
Paloheinässä en tiedä yhtiön koskaan reputtaneen ketään minkääntasoista aloittelijaa (ryn tiukka linja on taas herättänyt tiettävästi pahennusta reputetuissa?).
Pelkällä green card -kurssilla ei riittäviä taitoja taatusti saavuteta.
Itse suoritin Green cardini Talmassa Harry Safon
opissa. Kurssi alkoi n.2,5 tunnin opastuksella svingiin, puttiin, chippiin ja sen jälkeen Pron valvonnassa par-3 kenttää kiertämään. Seuraavalla viikolla toinen ilta ja lisää lyöntiopetusta ja sen jälkeen pelilupa par-3 kentälle. Säännöt opeteltiin kolmantena iltana ja niistä oli myös koe.
Tämän jälkeen alkoi mielestäni hyvä vaihe. Ennen lyöntikokeeseen pääsyä par-3 kenttää piti kiertää niin kauan, että se meni 40 lyönnillä (par27), joten siinäkin oli hetkeksi tekemistä. Tämän jälkeen lyöntikoe ja sitten kortti käteen. Parasta tässä oli, että par-3 kentällä tehdyt arviolta 10 kierrosta antoivat jo jonkinverran pelikokemusta ennen isolle kentälle menoa. Tapa oli mielestäni paljon parempi ja opettavampi kuin yhden viikonlopun pikakurssi, joita myös näkee.
Hinta oli kohtuullinen ja ryhmä sopivan pieni.
Hienoa, että kunnollisia green card -kursseja järjestetään.
Kuullostaa vastuulliselta toiminnalta.
Luultavasti kunnollisista kursseista kiertää ilman mainontaa.
NimetönSeuran jäsenenä ja sivusta opetusta seuranneena voin suositella Nurmijärveä. Kentällä on erittäin monipuolinen ja myöskin haastava par-3 -rata. Rata on muun toiminnan ohessa myös green card -kokeen suorituspaikka, eikä kyseessä todellakaan ole pelkkä muodollisuus. Onhan paljon hauskempi tuoreen kortin omistajana lähteä pelaamaan kun tietää jo osaavansa jonkin verran.
P.S. itse olen suorittanut kortin muuaalla vuosia sitten.
Miksi hankkisit green cardin heti aluksi?
Minusta on parempi opetella esim. kavereiden ja/tai kirjallisuuden tuella oma perussvingi ja harjoitella puttaamista. Tähän voi hyvin käyttää yhden kesän.
Sen jälkeen ymmärrät paljon paremmin saamasi neuvot. Ajattele nyt pron asemaa. Ihminen asettuu ensimmäistä kertaa mailan varteen ja hänelle pitäisi antaa jotain neuvoja! – ja 15 samanlaista ryhmässä!!
Kaikkien yleis- ja erikoisalojen ylivoimaisena asiantuntijana varoittaisin vain liiasta riuhtomisesta harjoitellessasi svingiäsi. Tarkoitushan on kehittää liikeratoja ja koordinaatiota – automatisoida svingiä.
Ei kun hyvää kesää.
Ai kirjojen avulla treenaamaan ? Golfia ei valitettavsti opi kirjoja lukemalla eikä TV:tä katsomalla. Jos oppisi niin mihin opettajia tarvittaisiin.
Ensiksi kyllä suosittelen kaikkia kokeilemaan mitä golf on ennenkuin ryntää golfkurssille. Kenttien harjoitusalueille pääsee lyömään palloja ja puttailemaan ja lähipeliäkin kokeilemaan ja siitähän sen sitten näkee innostuuko yhtään. Osalla kentistä on oma harjoitusratakin mihin voi tulla pelaamaan vaikkei vielä green cardia olisikaan !
Siis kannattaa käydä eka kokeilemassa omin avuin tai kaverin kanssa. Vähän kokeilua myös vaikka harjoituskentällä ja sitten jos tuntuu kiinnostavan niin sitten opetukseen. Kun aluksi oppii oikeat tekniikat niin saa vuosien jälkeen olla tyytyväinen.
Ja tuntuisi minusta ainakin aika tylsältä koko kesä hakata vain rangella yksin ilman opetusta ja tuskin jäisi käteen muuta kuin huonot muistot. Ja mitäs sitten kun on 10000 palloa lyönyt ja pallot menee minne sattuu ? Onkos sitä sitten helppo muutella ?? Niin ? Siis mieti mitä harjoittelet, miten harjoittelet ja käytä apunasi oppia jos sitä viisaasti saat ?
NimetönLueskelin viestiäsi hiukan hämmentyneenä, kunnes yhtäkkiä suuri viisautesi kirkastui minulle. Eihän siinä todellakaan saa rahoilleen vastiketta jos aloittaa heti kuuliaisen opiskelun pron opastuksella. Eiköhän kannattaisi käyttää vaikka kokonainen vuosi ensin oman svinginsä kehittämiseen ja mennä sitten pron oppiin. Tällä tavalla voisi varmistaa sen että pro ei vain seisoskelisi vieressä ja toteaisi että ’hyvinhän se sujuu’. Pannaan pro tekemään työtä (tuskan)hiki otsalla, niin kyllä se opetukseksen määrä alkaa jo vastata maksettua hintaa.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)